23.5.10

Khas Buat Sahabat-Sahabat Yang Aku Sayangi. (Auto Publish n3)

Lagu "Lady" ni aku tujukan buat semua wanita yg hebat seperti uols. Jika aku boleh m`lakukan s`suatu yg aku tidak pernah mimpikan dlm hidup ku suatu masa dahulu, tentu uols juga mampu m`lakukannya.

KEJAYAAN !!!

Jgn m`lihat diri kita kosong dan sepi, tapi lihatlah diri kita ini dgn penuh k`yakinan dan k`beranian. ALLAH m`beri kita akal yg pintar dan fizikal yg sihat serta kuat. Gunakan akal yg pintar dan fizikal yg sihat dan kuat itu utk m`raih k`jayaan.

Usah m`biarkan diri kita usang seperti s`buah pondok yg tua yg menanti hari utk roboh. Itu sikap org yg m`lihat k`munduran. Itu penyakit malas yg tiada penawar.

S`lagi kita b`nyawa, carilah k`jayaan yg lebih mantap. Agama suci kita juga menuntut kita b`usaha keras dan tingkatkan kualiti dan prestasi hidup.

Jgn byk tidur. Jgn byk b`malasan. Jgn byk b`sedih. Jgn byk kecewa. Jgn s`sekali mengeluh resah. Semua ini tiada p`hujung hidup jika kita masih meneruskan sikap negatif ini. S`sungguhnya k`jayaan milik kita semua. Biarlah apa juga org b`cakap ttg kita, hanya kita yg tahu apa yg kita mampu lakukan. Tiada had utk m`cari k`jayaan.

Aku suka m`lihat k`jayaan setiap kita, lelaki mahupun wanita. Tua mahupun muda. Aku rasa bahagia dan b`keyakinan bila b`dampingan dgn insan2 yg b`jaya.

Wanita, aku sayangkan kalian. Carilah di mana jua k`jayaan itu. Jgn biar diri kita kosong dan sepi.

Doakan aku dan Aqif selamat di mana jua kami b`ada ye.

p/s : Pd zaman maju ini, byk peluang2 bisnes yg ada di depan mata kita. Rebutlah peluang itu. Setiap kita ada k`lebihan dan k`mampuan dlm diri masing2. Rebutlah peluang itu.

5 comments:

DUN Behrang 2020 said...

aku percaya kan ko...dan semoga ko sentiasa dalam lindungan Maha Esa di mana jua ko berada...

xiiinam said...

Selamat untuk mu...
Moga Allah mudahkan jalan...

sayangsayangibu said...

Semoga segalanya di permudahkan olehNya..
jgn lufe bawak balik kenggaru sekor ye.. hehehhee ;o

syah shah said...

masa saya taip komen ni, akak dah dalam flight tengah terbang...

apepun, jaga diri bebaik ye? Semoga selamat pergi dan selamat kembali insyaAllah... :D :D

julietchun said...

kalau goyang kaki saja mana nak datang hasilnya kan. Selamat utk aqif dan mamanya juga.