23.5.10

My Way



Salam to all.

S`makin dekat aku akan pegi ke Sydney, s`makin rasa sedih nak tinggalkan tanah air. Tapi soal keje, tiada kompromi........tiada alasan. Keje adalah ibadah. Aku harus teruskan juga p`jalanan hidup ini walau dlm keadaan aku b`badan dua dan punya seorg anak kecil yg masih menyusu badan, Aqif.

Aku dah lupakan soal p`hinaan org ke atas diri aku. Gelaran "Blogger Picisan" tidak pernah mematahkan semangat utk aku terus sukses. Malah aku tak pernah kenal apa itu "give up" atau putus asa. Itu bukan prinsip hidup aku. Aku suka pandang ke depan dan cari bintang gemerlapan utk ku bina masa depan yg cemerlang.

Aku sudah m`rasai apa itu k`gagalan, k`jatuhan, t`gelincir dari tempat asal, ikat perut dan k`susahan hidup suatu ketika dulu. Aku nekad utk tidak pandang belakang yg penuh ranjau dan sejarah lampau yg amat menyesakkan dada ku. Biarlah ianya b`lalu pergi.....

Dalam hidup ku, tiada istilah "give up". Aku tak ingin m`jadi manusia gagal s`luruh hidup. Gelaran "Blogger Picisan" adalah mahal bagi ku kerana dlm masa t`dekat aku d`beri ruang utk m`lihat dunia di luar sana s`kali lagi b`sama anak k`sayangan ku, Aqif. Dan masih ramai yg m`doakan yg baik2 utk aku dan family ku. Alhamdulillah....... terima kasih kpd semua.


**Sungguh, aku rasa lain sgt kali ni. Sedih sgt nak tinggalkan tanah air. Sedih nak tinggalkan Babah si Aqif, my family, cats, bunnies, birdies and others. Semua ni best friends si Aqif (sejak dia mula belajar dlm Sesame Street dan movie The Lion King......). Aqif takde kwn2 selain his beloved pets............itulah best friends dia even dia tak pandai b`cakap. Tapi Aqif syg sgt kat the pets. Aku m`didik anak aku m`jadi seorg insan yg penyayang, hormat semua kaum dan b`terima kasih pd yg m`beri serta senyum.**



Preparation :

1- Dokumen2 p`jalanan - Checked !!
2- Pakaian aku dan Aqif utk 1 week- Checked !!
3- Pram si Aqif (kete tolak) - Checked !! (Aku tak larat nak dukung si Aqif, dia skrg tembam dan sgt berat. Uwaaaaaaaaa........
4- Botol susu dan k`lengkapan penting yg lain. - Checked !!
5- Lappy aku - Checked !!
6- CD Sesame Street dan The Lion King - Checked !! (Kalau tak bawak CD ni, kang ada yg m`amuk sakan tak dpt tgk Elmo, Big Bird, Pumba, Nala and others.......huhuhuhu.)
7- Dan lain2 lagi la yg penting - Jap nanti check lagi s`kali.

14 comments:

Tirana said...

Selamat berangkat..mudah-mudahan selamat dan dipermudahkan Allah segala urusan.

Catwoman said...

Akak Tirana.....

Terima kasih,Kak.
Insya Allah, itulah harapan dan doa sy....

Akak Tirana, take care ye...

:)

maza said...

cakap kat aqif, sabarlah tak lama lagi ada adik utk jadi temannya! heheheheh

psst: maza nak kirim fin sup satu mangkuk dari sydney, volleyyy?

heheheh

mycaklempong said...

Semoga perjalanan Zyma dilindungiNYa. Jaga diri...

zonaku said...

best kan... amik pic bk2 yer

Ku Tak Sempurna said...

dokumen2 perjalanan aku camane plak?? dah cek ke belum?


:D


jgn sedih2...

isa said...

Salam,

I like the song.. MY WAY..
dan semoga selamat dalam perjalanan dan urusan..

isa said...

Salam,

Semoga selamat dalam perjalanan dan urusan..

I like the song.. MY WAY..

Catwoman said...

Kanda Maza....

Insya Allah. Doakan buat kami.

Fin soup somangkuk yo? Konyangkah perut ekau dongan somangkuk yo? Huhuhuhu....

:)

Catwoman said...

mycaklempong a.k.a cikgu Adimuz...

Terima kasih di atas doa Cikgu itu ye.

Cikgu juga jagalah diri ye.

:)

Catwoman said...

zonaku....

Insya Allah. Sy lakukan yg t`mampu....

:)

Catwoman said...

KTS......

Aiyip tak kasi aku bawa ko. Dia takut ko minta nenen aku....kang dia tak leh nenen. Muahahahaha....

Document ko? Ko nak ikut aku ekkk?
Apasal lambat sgt ko cakap? Aku tinggal ko.....
Atau ko duduk je kat sayap kapai terbang.....mau tak??

You take care, Sayang.

:)

Catwoman said...

isa...

"THE WAY" is my fave song as well.
Hihihihi....

Terima kasih ye, isa.

Singgah lagi ke blog picisan sy ni ye...

:)

sayangsayangibu said...

selamat bekerja..biar apalah orang nak kata
yang penting bak kata MIL, hati kena baik, mulut mesti manis semanis kurna gitu..;o