22.5.10

Blogger Picisan Akan Terbang Ke Sydney.

I`m going to Sydney next week. Terbang lagi......tapi bukan seorg diri.
Aqif ikut sama.
Babah dia baru je balik dari outstation.
Next week aku pulak "hilang".
'
'
'
'
Al-maklum la, aku kan blogger picisan.
Blog aku tak laku.
Dari aku tunggu dan ngadap blog aku yg tak laku ni, baik aku fly ke Sydney.
At least, dpt byk ilmu dan pengetahuan utk diri sendiri.
'
'
'
'
Aku bukan m`rajuk m`bawa diri d`sebabkan kene kutuk tapi aku ada keje di sana.
Erkkkk, mcm mana ekkk blogger picisan mcm aku ni boleh fly sana sini ekkkkk?
'
'
'
'
Rezeki gitu.....
Ini rezeki blogger picisan dan Aqif serta anak dlm peyut ni.
Tak ngadap depan PC je
Tak m`bebel dlm blog je
Tapi blogger picisan ni pandai cari makan utk hidup dan besarkan Aqif dan anak dlm peyut ni.
'
'
'
'
Jadual flight ke Sydney next week. Aku akan balik ke M`sia sebelum tarikh lahir ku pd 31 Mei 2010 nanti. Nak sambut birthday aku dgn Babah si Aqif dan Aqif sekali la.
Kalau tak d`sebabkan keje, aku nak je duduk di depan muka Babah si Aqif....biar dia ngadap aku yg tgh m`buyong ni.
Huhuhuhuhu........

Flight - MH 141
Aircraft : Boeing 777-200
From : KLIA, Terminal M
To : Sydney - Kingsford Smith International (SYD), Terminal 1
Depart : 24 May 2010, 09:00 AM
Arrive : 24 May 2010, 18:50 PM

Duration : 7 hours and 50 minutes


PESANAN DARI PIHAK PENAJA YG TAK B`TAULIAH :

Jika nak jadi seorg blogger yg b`hemah tinggi dan d`segani, jgn byk sgt songeh dan ngade2 tau. Kang tak pasal2 org cop kita "blogger picisan". Jika nak komen, komen la ikut suhu badan tuan rumah blog e2 ye.......jgn ikut suhu badan kita jika ke rumah org. Kang tak pasal2 kita d`cop sbg "blogger picisan"......mcm aku yg telah d`cop sbg "blogger picisan". Tapi aku ni "blogger picisan" yg selalu fly sana, fly sini.....tak ngadap PC memanjang. "Blogger picisan" mcm aku ni suka tgk dunia yg lebih luas......dan b`kwn dgn blogger yg best2 mcm uols yg selalu b`takhta di hati aku ni.


p/s : Aku sayangkan uols yg selalu dtg b`sembang dgn aku di blog sampah aku ni. Thanks, friends. I totally love you. We`re simply like "flesh and blood"....sisters and brothers. I promised to ALLAH, when I love someone, I`ll never break her / his heart. This is the way how I show the love to the person. When I try to speak, I prefer to choose being a soft-spoken person. I don`t use any bad words to show my loves or cares. So, I hope there`s no misunderstanding or whatsoever. Prinsip aku dlm p`sahabatan; jaga budi bahasa, jaga tingkah laku, jaga aib sahabat / kawan. Dan aku tak suka jadi batu api. It`s not me.....rasa mcm low class jika m`jadi batu api. Frankly speaking and sincerely from the bottom of my heart.

p/s : Dlm n3 semlm atau yg pagi ni pun, aku tak kutuk atau m`jatuhkan aib s`siapa di antara uols yg selalu dtg singgah sini dan tinggalkan komen mahupun hanya dtg m`baca je. It`s okay to be that way while you`re here.....I choose to be more pro!!

18 comments:

Jard The Great said...

selamat berterbang kak..

kak, sy dpt sms kak smlm tp tak dpt nk reply sbb bil tak byr lagi.. hehehe.. tunggu gaji..

harap kak selamat pergi dan balik. =)

walaupu blog mungkin picisan tp HATI si blogger pada blog picisan ini BESAR.. ehehehe =)

luv u too kak.. take care

Catwoman said...

Jard The Great....

Thanks a lot, Sayang.

It`s OK, Jard. Akak pun kdng2 cenggitu gak....t`lupa byr bil, so akan t`kandas tak boleh call or hantar sms kpd kwn2. Hihihihi...

Thanks again, Sayang.

I love you more and more, Sayang!!
You take care, too.

:)

zan-xray said...

aiyokkk terbang lagi..
semat bercuti .
arini aku gi menziarah mak aku je kat ipoh.

Catwoman said...

Zan-xray....

Thanks a lot, Zan.
Cumanya aku sebenarnya ada keje di sana....sambil2 tu boleh la cuci mata(jika b`kesempatan laaaa....).

Zan, jaga ibu ko baik2 selagi ibu masih ada. Biarlah kita berbakti selagi dia masih hidup. Itu prinsip aku m`jaga my mom.

You take care ye, Zan

:)

Asz said...

salam dik ... seronoknyer boleh fly sana sinun slalu ... but u sounded a bit low this time ... coz usually zyma happy je ... is it bcoz ada yg kata blog zyma blog picisan??? biarlah org nk ckp apa pon dik ... we know who we are and our capability kann... kita x kacau org, x ngata org ... its hard to please others ... Allah is great, what goes around comes around ... i always believe in that ...

so far i know u, mmg kita x pernah bersua muka ... but i could tell u r a very nice person ... left me words of courage when i'm in need ... u r a gud fren indeed .. take care k of urself and baby ... hope selamat pegi & balik ... *hugs

xiiinam said...

Adey kichi....

Huih..ckLah jadi takut nak tinggal komen..

Suhu badan cklah memang panas sikit sehari dua ni..
BP pula rendah..


Selamat jalan...
Kirim salam kat kangaroo..

Adimuz said...

Salam

Terbang lagi? Semoga selamat semuanya.


Blogger picisan ? Oh jiwa...picisan atau tidak, pembaca setia yang menentukan. Teruskan menulis. Zyma bawa cerita dari satu sudut pandangan lain untuk saya.

p/s : Nanti tulis pasal Australia ya...saya tunggu...!

Ku Tak Sempurna said...

bila nak bwk bloger yg lg picisan cam aku ni fly gak??

.
.


aiyyip... nak itut!! :D

izan said...

zyma,

ibarat kita memandu kereta dalam kesesakkan jalan raya. apabila ada sebuah kereta tiba2 bagi signal nak masuk dihadapan kita. ikhlaskan hati dengan niat ini hari dia.....

adakah jika pada masa kita pula... kereta yang sama akan benarkan kita lalu... tidakkan

walhal kereta yang beri kita lalu itu, kita x pernah pun bantu dia sebelum ini......

jika kita buat kebaikkan pd seseorang..... kita akan mendapat yang sama tapi bukan dari seseorang itu yg telah kita berikan kebaikkan dan bukan juga pada hari yang sama kita dapat kebaikkan......

nawaitu kita..... kita akan dapat juga semula dalam bentuk yang lain... (pernah lihat tak dimana perumpamaan ini?)

jgn kesal atau bertanya mengapa... lakukan saja dengan niat dan kehendak diri dgn ikhlas.

jika dah x mampu... yah jika dah setakat itu saja kita mampu memberi.... tinggalkan saja dengan niat setakat itu sahaja...

lebih afdal...

Catwoman said...

Sis Asz....

Takpe la, Sis. Biar "picisan" ttg soal blog, jgn kita "picisan" soal hukum agama, kan.

Sy happy sbb ada anak dan family yg selalu sygkan sy. Seperti Sis Asz sygkan Ammar dan family.

Thanks a lot ye, Sis...for the advc. Sy hargai Sis Asz. Jaga Ammar baik2 ye, Sis.

:)

Catwoman said...

xiiinam a.k.a CkLah...

Jgn la takut nak intai sy kat sini. I am OK with uols.....

Takpe la, CkLah....
Bukan semua org akan baik dgn kita. Dan bukan semua org akan jahat dgn kita. Betul tak??

Thanks a lot ye, CkLah...

:)

Catwoman said...

Cikgu Adimuz....

Insya Allah, sy akan terbang lagi.
Itulah mata pencarian sy nak bagi anak makan, Cikgu.

Even sy bukan pramugari mahupun juruterbang, tapi bisnes sy memerlukan sy terbang dari satu tempat ke satu tempat lain. Tapi sy peroleh byk ilmu.....itu yg sy mahukan dlm hidup. ILMU. Bukan wang. Tapi ILMU.

Sy b`ikhtiar segala dlm hidup sy demi ILMU......nak besarkan anak perlukan ILMU, nak buat bisnes juga perlukan ILMU. Nak hidup sehari-harian juga perlukan ILMU.

Sbb tu sy sanggup lakukan k`hidupan yg "serious" cenggini. Demi nak besarkan anak dlm ILMU.

Terima kasih ye, Cikgu.....di atas sokongan Cikgu. Sy amat hargainya.

:)

Catwoman said...

KTS.....

Huhuhuhu....ko doakan aku b`jaya dan peroleh byk untung dlm bisnes. Insya Allah, aku kasi duit ticket utk ko pegi makan angin. Tiket pegi je, OK ke?? Tiket balik, ko mintak dgn Kanda ko je la.....

Lalalalalalala.....

Aiyip kata :

Tatak KTS ayih itut. Aiyip tak aci Tatak KTS itut. Nanti Tatak KTS minta nenen Mama Aiyip. Tatak KTS ayih itut.

Maksud bahasa Jerman Aiyip :
(Kakak KTS tak boleh ikut. Aiyip tak kasi Kakak KTS ikut. Nanti Kakak KTS minta nenen Mama Aiyip. Kakak KTS tak boleh ikut).

Huhuhuhuhu..........

:)

Catwoman said...

Kak Izan....

Terima kasih atas nasihat berguna Akak tu ye.

Telinga sy ni dah "masak" dgn kata2 hina dan cercaan manusia, Kak.
Dari dulu sampai skrg.....biasalah, nama juga manusia yg tak pernah senang dan tenang dgn pihak lain.

Terima kasih ye, Kak Izan.

:)

zonaku said...

huhuhuuuuu... terbang lagi????
selamat jalan........

jaga diri n ayip.

bestnya jenjalan sana sini... jauh perjalanan, luas pengalaman

mancai said...

waduh.. berselang dengan husband tu.. ok selamat pergi dan balik...

Catwoman said...

zonaku......

Hihihihi, terima kasih byk2 Zona.
Bagi sy, keje adalah satu ibadah yg mana sy tak boleh k`tepikan cenggitu je. Kene ikhlas.

Soal penat atau bosan, sy tak nak fikir. Sbb ini adalah mata p`carian sy nak bagi anak sy makan dan besarkannya.

Insya Allah, sy pasti m`jaga dan m`lindungi anak sy walau di mana jua kami pegi. Insya Allah, mohon doa buat kami dua b`anak ye.

You take care,too, Zona.

:)

Catwoman said...

mancai.....

Terima kasih ye, Bro. Ko mmg seorg kwn yg best.

Hihihihi, takpe....sebelum aku fly, aku sediakan segalanya utk dia.....nak tinggalkan dia seminggu. Aku dah iron pakaian keje dia, aku dah sediakan brg2 dapur(kot2 dia nak masak atau makan di rumah), aku dah bersihkan rumah.....my job almost done!!!

Hihihihi......

Ko jaga diri ye, Bro.

:)