21.5.10

Who Cares? Why Should I Care About That?

Salam pagi Jumaat. Dah breakfast ke, uols?
'
'
'
'
Nak tanya sikit kat uols ni. Hehehehehe.........
'
'
'
'
Uols pernah t`rasa apa2 tak dgn aku selama ni? Maksud aku, kot2 la aku ada cakap apa2 yg menyakitkan hati uols selama aku b`kwn dgn uols dlm alam maya ni....
'
'
'
'
Tell me clearly if I`ve done any wrong-doing all this while. Aku jenis tak suka simpan2 dlm hati dan tak suka kutuk org belakang2 atau tikam belakang. Aku bukan jenis low class cenggitu.
'
'
'
'
Mmg la blog aku mcm sampah-sarap dan ada bau najis sikit kan (tapi bukan najis anak k`sayangan aku laaaa.....). Dlm erti kata lain, eerkkkkk...blog picisan la kan (aku realize laaaa.....).
'
'
'
'
Tapi s`ingat kepala otak aku yg satu ni, takde la pulak aku tinggalkan komen "najis" atau "loji tahi" atau "bangkai" kat dlm blog mana2 pun.
Tapi tak tahu la kot2 aku t`lepas pandang bahasa komen aku............aku minta maaf la ekkkkk.
'
'
'
'
Kalau tak suka blog d`komen org lain, better tutup terus je blog tu. Finish the story. Even nampak mcm blog hebat, tapi kalau tak rela org lain tinggalkan komen, tutup je bhgn komen tu. Betul tak, uols. Paling tak pun, block la bhgn komen tu........bukan s`takat manusia tak boleh tinggalkan komen, hantu pocong pun tak dpt nak tinggalkan komen.
"Ada aku kisah blog engko tu hebat kebagai??"
Huhuhuhuhuhuhu.......soklan hangin satu badan.
'
'
'
'
Alaaaaaa, aku tak kisah pun kalau ada yg kutuk aku blogger picisan.
Haishhhhhh, takkan aku nak ngaku yg aku ni blogger hebat, kan.
Nanti ada org cakap aku ni "masuk bakul, angkat sendiri" pulak kannnnn.......kan, kan, kan.
'
'
'
'
Lantak la dgn cakap2 "najis" cenggitu. Aku ada dua business yg tak kurang hebat. Aku ada kete warna emas cemerlang (BMW) dan merah semangat gituuuu (Mitsubishi Lancer Evo). Aku akui aku ni blogger picisan, tapi poket aku tak "picisan" even saiz badan aku kecil dan muka aku mcm muka budak tingkatan 5 Anggur.
'
'
'
'
S`sekali aku angkat diri utk defend diri, kira orait kan. At least bahasa kasar aku ni s`takat dlm n3 ni je........dan takde kesan sampingan pd blog s`siapa pun kan. Betul tak?
'
'
'
'
Dahhh la....aku nak pegi mandikan Aqif. Aku nak bawa dia breakfast di Holiday Villa.
Ada s`siapa yg nak join kitaorg?? Jommmm......
'
'
'
'
Jom ikut blogger picisan ni b`sama Aqif breakfast di Holiday Villa. S`sekali blogger picisan ni breakfast di Holiday Villa...kannnnzzz. Tapi tak kurang jugak, blogger picisan ni juga pernah sampai Europe.
Org yg selalu kutuk aku tu dah sampai mana ekkkkkk?
Hihihihi....soklan cepumas yg amat menyakitkan hati.

Nak pegi cuci kete warna emas cemerlang lepas breakfast di Holiday Villa Hotel ->> bak kata TB.



p/s : Aku rasa mcm nak cari xtvt baru la....lepas b`salin 2nd baby nanti la.
Nak masuk hutan.....m`buru.
Kene ajak Babah si Aqif nihhhh.......dia suka la masuk hutan dan b`khemah.

26 comments:

syah shah said...

pedulikan aje orang gitu... takde pekdah dibuat kawan kalo cemitu rupa gayanya...

julietchun said...

Bila kita diatas ramai yg mengeji, bila kita di bawah ramai juga yg mencaci, yg penting kita jagalah diri sendiri,hanya kita yg tau sapa kita, baik buruk kita. Sabarlah kawan.

Tirana said...

Wallaaaa...ada orang kacau blog Zyma ke? Entahlah ye..kenapa manusia bersikap begitu... Kalau tak suka, tinggalkan aje, jgn baca, jgn komen yang bagi menyakitkan hati orang...Simple aje, bukannya susah pun nak buat macam tu kan?

Catwoman said...

Syah Shah.....

Ntah la, Dik...Akak pun tak tahu di mana silapnya Akak ni. S`ingat Akak, Akak ni bukan jenis yg suka menyakiti hati org sbb Akak ni suka buat hal sendirik dan tak ramai kawan.

Nak b`kawan pun Akak tapis2 dulu dan scan betul2... bimbang t`silap pilih kawan.

Thanks ekkkk, Dik.

:)

Catwoman said...

Julietchun.....

Betul tu, Sayang.
Aku setuju dgn ko.

Kita baik pun org keji.
Kita jahat lagi la org keji....

Aku pilih utk m`diamkan diri....

:)

Catwoman said...

Akak Tirana....

Betul tu, Akak. Sy tak amik hati atau marah jika takde org nak baca atau tinggalkan komen kat blog sy. Sy suka b`sikap profesional.

Let go what is not good to see or read. And don`t hurt others feeling. Sy suka b`sikap mcm tu...

Susah betul nak puaskan hati manusia, kan Akak Tirana.

:)

Mak Su said...

maksu ralat tak dapat jenjalan lawat blogs lain mcm biasa :(

tapi bab persahabatan maya antara maksu and zyma is ok, tada apa apa... everything is orait :)

have a nice day, happy weekend :)

Ku Tak Sempurna said...

errrr... entri ni ko tak tujukan kat aku kaaaannnn??

errrr.. klu ya, sedih sgtla aku ini... huhuhu...

h haaa... hehiak ho hak hasam... (translationnya : k laaa.. ketiak ko tak masam :P )
kita kawan lg kaaann


.
.


klu ko blogger picisan, tak tau la aku nak sebut aku ni blogger apa... seminggu sekali nak apdet pun susah... kawan pun tak ramai... haaiiihhh

Ku Tak Sempurna said...

alaaaaaaaaaa... dah nak lunch dah... terlambat plak... tak dpt ikut aiyyip breakfast kat holiday villa

.
.
lain kali eh... :D

tasekM said...

kawan di alam mmg begitu. hati2 ye sayang...

lg satu. blog yu ni berat la yang. kemahen susah nk mengomen. kasi buang sikit lesung batu segala tu...

he he.




.

mancai said...

buat pekak jekkk... yang penting sendiri dan yang tersayang hepi...

DrSinga said...

apa cer????
kool beb...
pedulikkan dia....
psssst...kot2 salah paham..??

Catwoman said...

Mak Su....

Sy pun cenggitu gak....kdng2 tak b`kesempatan nak jalan2 ke blog Mak Su. S`sekali sy jenguk2 jugak Mak Su even lama2 sekali....

:)

Take care ye....

Catwoman said...

KTS.....

Aku baru je balik rumah dgn Aqif dan Babahnya. Ketiak aku bau masam lagi nihhhhh......moh la ko jauh2, kang ada yg pitam akibat "haruman" semulajadi ni....

Aku sayangkan ko, Sayang. Kita tetap kwn2 alam maya yg best gitu....

Aku ok je dgn ko, KTS.

:)

Catwoman said...

KTS lagi....

Huhuhuhu.....Aiyip makan kenyang dah. Ko lambat la, KTS. Kalau tak ko makan dgn Aiyip tadi....

Hihihihi.....

:)

Catwoman said...

tasekM.....

Insya Allah, aku dengar nasihat ko, Sayang.
Thanks ekkkk. I lap you, TM

Nanti aku check balik apa yg nak d`buang dlm blog ni.....
Lesung batu...
Kayu api....
Batu bata....

Patut la berat....bala berat kebagai ni yg menimpa blog aku. Huhuhuhu....

:)

Catwoman said...

mancai.....

Aku pakai kapas kat telinga...

Wehhhh, geli la telinga....aiyaaaa!!

Thanks, Bro...

:)

Catwoman said...

DrSinga......

Sy dah kool, Doc....
Sy dengar nasihat kawan2 kita yg best2 ni.....
Thanks, Doc.

Org tu yg tak faham....bukan semua org akan punyai penulisan yg sama seperti yg dia expect. Betul tak, Doc??

:)

zan-xray said...

picisan tu aper? perca ke huhu

satu hari nak tumpang tuah kawan ni nak nek kete bmw tu boleh ke miaw miaw..

xiiinam said...

...em alah...


ckLah memang jarang blogwalking sejak tua-tua ni...


Janganlah pulak ada yang kecil hati, dan terasa kekurangan kasih sayang dari ckLah ni ya..


Ya Zyma..ya..ya..ya...

"MakcikLah tu mmemang dah slow sekarang mummy!" Kata Aqif, menyokong.

Catwoman said...

Zan-xray....

Picisan tu lebih kurang mcm low class laaaa........

Biar blog nampak low class, tapi ilmu dan RM kita tak low class, Zan.

Insya Allah, ada la rezeki ko naik BMW b`sama aku suatu hari nanti, Zan.

:)

Catwoman said...

CkLah yg selalu jelita di hati sy......

Sy memahami tugas CkLah sbg seorg p`didik anak2 bangsa.....

Take ur time, CkLah Dearest.
Sy sayang CkLah tau....

**Haiiipppp, Aqif niiiii....jaga bahasa tu. Tak baik cakap MakLah slow tau. Mama tak pernah ajar Aqif cakap yg bukan2 dgn MakLah dan kwn2 Mama yg lain2 tau. Mama cili montot kalau Aqif cakap cenggitu lagi....huhuhuhu**

:)

xiiinam said...

Oit...jangan nak cilikan montot bucuk makLah tu pulak...


Maksudnya dah slow berblog....
Habis-habis pun ckLah tulis entri sendiri...temberang sikit...auta sikit...tambah propa sikit...dan publish...
Ada orang baca...syukur
Ada orang komen...balas.
Alhamdulillah.
Tak ada pun tak apa.

He..he...dah tetua ni, tak baik mikior bebukan...kata pakZahan!

Catwoman said...

xiiinam a.k.a CkLah....

Baik, Boss....
Sy ikut perintah Boss....
Tak jadi nak cilikan montot bucuk CkLah......dah insaf dah!!

:)

Sy pun mcm CkLah jugak.....
Sy tak nak m`harap ramai org m`beri komen....
Dari segi masa sy sendiri pun tak punya byk ruang dan k`sempatan utk m`jenguk kwn2 yg sedia ada...

Kdng2 curi2 masa, jeling2 blog kwn.....baca je. Komen tak sempat.
Owh masa yg kian singkat....

:)

zonaku said...

alahai..... pedulikan la apa komen negatif tu........



yang penting fokus pada niat kita berblog.....


suka lagu2 kat blog nie.. selalu dpt dgr shoulder to cry on

Catwoman said...

zonaku.....

Terima kasih atas sokongan dan kata2 nasihat awak tu ye. Sy amat hargai uols yg selalu jenguk2 sy di sini.

Takde mende sgt pun dlm blog picisan sy ni, awak. Biasa2 je....

You take care ye, Zona.

:)