2.11.09

Kau Menggoda, Aku Tergoda


Uols, aku ada good tips yg boleh kita share b`sama. Lelaki pun boleh baca. Don`t be shy-shy cat tau. Hehehehe.....

Aku harap tips kat bawah ni boleh bantu uols utk jadi isteri yg hebat di ruang mata dan hati suami uols, Insya Allah.

1) Tubuh Wanita - Actually k`hadiran isteri di sisi adalah p`goda t`besar para suami. Apatah lagi jika "org rumah" yg baru d`kahwini itu memiliki tubuh yg sihat walafiat ibarat atlet kerana ia m`bayangkan mereka mampu m`jadi ibu yg baik.

2) Payu Dara - Tidak kira SAIZ atau BENTUK yg anda miliki, semua lelaki pasti t`tarik pd payu dara wanita yg d`gambarkan paling indah sekitar usia awal 20-an. Satu lagi kenapa kaum Adam suka payu dara kerana tatkala m`jalinkan hubungan intim, AEROLA akan mengeluarkan bau yg cukup m`goda.

3) Kaki - Jgn t`kejut jika KAKI uols mampu memancing suami. Itulah sebabnya kenapa kasut tumit tinggi d`cipta iaitu utk m`buatkan kaki wanita b`tambah seksi.

4) Pinggang - Mmg b`tuah kalau uols b`tubuh ala jam pasir sbb tidak perlu menyeksa diri memakai korset. Ini kerana tubuh wanita yg tidak m`punyai potongan d`percayai sistem reproduktifnya kurang subur. (hmmm, may be YES, may be NO).

5) Dada - Uols cukup b`nasib baik jika memiliki dada bulat yg penuh kerana k`bykkan para suami d`katakan cukup teruja hingga m`buatkan mereka tidak upaya b`paling. (Asyikkkkk...asyikkkk....ahhhhhhhh)

6) Perut - Bhgn ini m`rupakan paling sukar utk d`jaga t`utama setelah m`lahirkan. Tetapi jika anda m`punyai perut yg ramping, ia menandakan sbg isteri, uols cukup bijak m`rawat diri serta m`ambil berat ttg kesihatan.

7) Leher - Bhgn tubuh wanita yg satu ini mmg amat istimewa kerana mudah m`buat lelaki t`pesona. Apatah lagi jika uols b`leher jenjang kerana ia d`anggap sbg lambang k`wanitaan yg sgt m`ghairahkan.

8) Mulut - D`percayai k`tebalan BIBIR wanita sama dgn VAGINAnya. Ke2-2 bhgn tubuh ini akan b`reaksi dan d`penuhi oleh aliran darah ketika dlm keadaan t`ransang. (Huhuhuhuuu, guys,what d`ya say about this??? Any idea?? )

9) Daun Telinga - Telinga wanita juga memiliki peranan yg penting dlm m`goda suami. D`katakan bhgn telinga tempat wanita memasang anting2 adalah lokasi kegemaran lelaki. Itulah sbbnya s`setengah kaum percaya semakin panjang bhgn t`sebut, kian seksi wanita itu di mata lelaki.

10) Mata - Kata mereka, lelaki gemarkan wanita yg b`mata besar. Dgn itu adalah tidak m`hairankan jika penata rias selalu menonjolkan bhgn mata. Tiada alasan jelas mengapa, namun apa yg pasti, jelingan manja seorg isteri mmg mampu m`cairkan suami.

11) Rambut Panjang - Lelaki Melayu d`katakan m`dambakan isteri yg b`rambut panjang mungkin d`sebabkan ia menyerlahkan k`ayuan seorg wanita. Namun zaman b`ubah, samada pendek atau panjang pastikan rambut bersih dan b`kilat kerana ia menunjukkan uols seorg yg mementingkan k`bersihan. Jika tidak, silap gaya suami boleh lari.

**********************************************************************************
Sedikit info sihat :

** Avokado mengandungi asid folat yg tinggi dan potassium utk menyeimbangkan kadar hormon.

** Coklat, kaya dgn bahan kimia yg mampu m`cetuskan dan meningkatkan ghairah seksual.



p/s : If you guys have any extra ideas to add-up, please say something.....we share, we care!!!!!

p/s : Ladies, jgn minum air sejuk atau air ais......tak baik utk tubuh. Nanti cepat kembang. Suami tak suka. Air sejuk/ ais juga boleh m`lemahkan tenaga seksual kita. So, minum air suam byk2. ......

p/s : Sharing is Caring. Caring is Loving. Loving is Caring. Ahhhh,whatever la !!

24 comments:

Tirana said...

amal jangan tak amalkan ini..hehehe..untuk kesejahteraan rumahtangga..

Tie said...

Ha ha ha....

Air sejuk juga tak baik untuk lelaki... nanti benda tu jadi sejuk jugak !!!

Zyma Saad said...

Akak Tirana....

Ya, kita mmg kene amalkan.
Utk kesejahteraan rmhtangga.
:)

Zyma Saad said...

Akak Tie....

Ayoooooooo.......itu benda jadi sejuk?? I`m so shy-shy cat la.
Huhuhuhuhu...
;)

Yunus Badawi said...

Salam Zyma,
Thank you for sharing.

Saya nak tambah tapi malu (saya dah jadi lelaki pemalu pulak ahaks).

Cuma nak cakap ada wanita potongan mcm timun cina tapi tetap produktif wakaka

syah shah said...

ooo...

err... no komen... hik hik hik :P :P

Zyma Saad said...

Yunus Badawi a.k.a YB....

It`s ok. That`s why aku nak share dgn uols ttg info ni.

Timun Cina??? Hhihihiihi....
:)

Na Shari said...

Salam akak,

Thanks for sharing this valuable info. Maklum la...Kita kawin bukan untuk sehari dua...Tapi untuk selamanya. Baru malam tadi Na dengan husband bincang tentang kes penceraian yang semakin meningkat sekarang ni. Paper NST ada buat survey di Terengganu...Ramai suami mengatakan salah satu punca bercerai sebab mereka tak tahan dengan bau badan isteri (bau fish cracker). Satu lagi sebab isteri asyik pakai T-Shirt dengan kain batik...

Na ni tergolong dalam kategori org berbadan besar. Kalau orang berbadan besar ni, for sure la jenis yang kuat berpeluh kan...Benda ni tak jadi masalah bagi Na. Janji kena kerap mandi and rajin scrub. So far, Na okay je...

Lagi satu, kepada isteri2 di luar sana...Apa salahnya sekali sekala pakai baju seksi untuk suami. Betul jugak kata survey kat NST tu...Kalau asyik pakai kain batik dgn T-shirt je...boleh juling mata cik abang.

Honestly, na dgn husband memang selalu discuss mcm mana nak menyemarakkan lagi api asmara dalam rumahtangga kami...Hihi

Mak Su said...

wow! patutler laki ai sayang, oops! ai tak suka minum ais... oops!

hehehe

en_me said...

ammvoiii.. veryy derr malu ghitewww.. ehehe

Tie said...

Timun cina tu tembikai laa... bulat dan comel je, ekekeke....

cHeRyNa PiReS said...

utk penjagaan kesihatan sha baca juga walau terkembang kempis idung ini:P

lelaki tak boleh makan sotong?

maza said...

uiks..



kali ini tak leh nak share bebanyak.. sbb tgh cari bini den ni ha..

woo cayang.. mano lah ekau ni..
zyma dah bagi tips ni..

wakakakka

Zyma Saad said...

Syah Shah.....

Hahaha.....jgn malu nak baca, Sayang. Utk kebaikkan.
:)

Zyma Saad said...

Na Shari....

U`re Welcome!!!

Kalau kita amalkan petua yg org2 tua bagi dgn baik, Insya Allah, kebahagiaan itu milik kita juga.
:)

Zyma Saad said...

Mak Su.....

Sayang menyayang....
Harus tuuuuuuuuu.....

:)

Zyma Saad said...

en_me....

Akak jugak the very the malu laaa.
Ahakkksssss.....

:)

Zyma Saad said...

Akak Tie....

Oooooo,baru la sy tau. Timun cina adalah tembikai.
Ayoooooo.....

:)

Zyma Saad said...

Cheryna Pires a.k.a Sha.....

Selagi iimu berguna utk kita, cari la ilmu itu.

Lelaki boleh makan sotong,Sayang.
Cumanya setiap makanan ada had nya utk dimakan.

:)

Zyma Saad said...

Kanda Maza......

Tips ini utk p`kongsian kita semua.
Malam ni ekau boleh la explore bini ekau......baca Bismillah dulu.

Huhuhuhuhu.....
:)

ONE ZABA said...

payah la kalau nak memiliki semua 11 ciri tu. asal sedap mata memandang dan senang hati memilikinya...kira ok la tu.

Zyma Saad said...

Cik One Z.....

Mmg payah. Oleh itu kita perlu la bersyukur dgn apa yg kita atau pasangan kita miliki.

:)

Tie said...

Err...setuju dengan Na tu. Kak tie , kalau nak tahu memang suka pakai baju seksa, ekekeke.... kat rumah laa.. tapi sejak dok kat ulu ni, susahlah sikit.

Sebab rumah ni ada je orang datang ketuk pintu. Tu yang leceh sikit. Terpaksalah standby tudung dan apa-apa yang patut.

Kak tie ni sebenarnya tak rasa seksi pun, sebab dah dibesarkan di bandar (JB). Tapi, memang perasan, bila pakai baju daring sikit, cik abang tu dah nampak frisky!! Waakakaa....

Zyma Saad said...

Kak Tie.....

Akak dlm kategori wanita yg seksi dan anggun.

Yes...yes....yes. Sy dah puji Akak, nampaknya sy boleh makan Ayam Nara tuuuuuu. Yehaaaaa.

:)