3.11.09

Putra Brasmana Hotel Dan Makan2 Time

Dah lama tak makan masakan org Perlis. Aku suka pegi ke Kuala Perlis utk lap-lap mata dan b`diri kat jeti sambil mandi cahaya matahari. Hangus.

Ikan bakar kat Kuala Perlis mmg best. Aku ingat nak terjah "hot spot" kegemaran aku this up-coming week-end....nak cari Laksa Kuala Perlis kuah pekat likat tu. Laksa Kuala Kedah baru je aku "belasah" 2 - 3 hari lepas.

Ini Putra Brasmana Hotel, Kuala Perlis. Kat sini ada masakan yg best2 gitu. Antara masakan yg aku pernah try kat sini adalah Som Tam Betik, Udang Tandoori Brasmana, Kemsom Ikan Puyu dan Kerabu Mempelam. Ada org cakap masakan Ketam Sizzling Sos Tauchu kat Putra Brasmana Hotel ni enak. Haaaaaaa, ini peluang baik utk aku try. Ngehh...3x.




Ada s`siapa yg nak follow aku??? Sila la angkat ketiak.....ehhh, bukan la. Angkat tangan. Sila sediakan Ringgit M`sia dlm jumlah yg byk ye. Aku nak "paw" makan ikan bakar paling top kat Kuala Perlis. Gurau je la...... hihihi.

May be aku akan buat SINGLE TRAVELLING....no couple2 la, no Hubby along my journey to Kuala Perlis and Padang Besar. Aku nak cari some good stuff for my personal use. In my mind.....sexy lingerie. Ahakkkksssss.

Harap2 tak hujan la nanti.....senang la aku nak jalan2 cari makan. Huhuhuhu. Dan harap2 aku tak "t`sangkut" dgn jadual yg ketat la on this week-end, Insya Allah.



p/s : Rasa nak cuci kete la besok......bukan tangan aku yg cuci, tapi tangan Abg Bangla kat car wash tu yg cucikan. RM7 je...dalam dan luar. Kira berbaloi-baloi la.

*************************************************************************************
Uols mesti kenal dgn si chantek manis ni,kan??? Ni Cik Pah. She`s one of my cousins. Kroni aku...so kroni kene jaga kroni!!!! Kannnzzzz...kannnnzzz!!!


Ko tayang rantai Refflsia ke,nokkk?? Aku jeles ni. Moga ko bahagia selalu, Sayang. Ko balik Kedah nanti, aku kasik la sebijik dua Belacan Jerlun. Ko nak ke belacan2 cenggini,nokkk??

16 comments:

kenari said...

zyma...alahai baru je duk plan2 nk bawa family pi relax2 di Putra Brasmana, pekena ikan bakaq dan laksa kuah pekat tu. sedappppppp!!!!

Zyma Saad said...

Kenari....

Akak, laksa Kuala Perlis tu dah lama sy tak makan. Tu yg plan nak mengintai2 laksa Kuala Perlis.

:) Jommmm,kita bercuti2 sehari dua.

Tie said...

Err...tak ke pedas kensom tu ? Kak tie pernah rasa sikit, macam nak terbakar je lidah ni. Minum air segelas pun tak cukup!

julietchun said...

tak pernah sampai ke perlis lagi,kalo pegi buleh dok kat hotel ni ye.

Anonymous said...

saje nak tanya... putrabrasmana hotel ni ok tak... dalaman dia ok ke...
sebab tak penah p lagi sini....
rate dia mcmana ye....
hotel ni berdepan tempat makan seafood ke....

iza~de~bintang said...

waaa orang kedah yg ni baru tau kewujudan tempat ni.. fuh bila bleh pi ni huhu.

Ni kalau jumpak kak kenari dengan zyma best ni, leh pau depa berdua suh belanja makan ikan bakaQ wakakaka

p/s: saya sihat walafiat, zyma take jugak noh :)

cHeRyNa PiReS said...

laksa kuala perlis. dah dekat nak 20tahun tak makan mende tuh...adeh...jeles aaa ngan akak nieh. suka tunjuk mende2 org tak dapat...hooooo...

syah shah said...

uii... ni apa sebut-sebut laksa nih... ni buat rasa nak makan jugak nih... iskkkk...

en_me said...

kannnns.. ehehe

Zyma Saad said...

Kak Tie....

Sy makan mcm biasa je....takde la pedas sgt pun. Yg penting sedap.

:)

Zyma Saad said...

Julietchun....

Oleh itu ko dinasihatkan pegi la Perlis utk bercuti. Ko pun boleh la dok kat hotel tu.

:)

Zyma Saad said...

Anonymous.....

Not bad la. Rate hotel yg affordable for ev`ryone. U can try.
Berhampiran dgn ikan bakar Kuala Perlis.

:)

Zyma Saad said...

iza~de~bintang......

Hehehehe....
nanti kita jejalan sama2 dgn Kak kenari ekkkkk. Nak "pau" ikan bakaq, boleh....Jommmm!!!!

:)

Zyma Saad said...

Cheryna Pires......

Dah 20 thn ko tak makan Laksa Kuala Perlis,Sayang???
Oleh itu Akak nasihatkan ko pegi la makan....nanti kempunan pulak kalau ko tak pegi makan.

:)

Zyma Saad said...

Syah Shah....

Laksa....laksa.....laksa.
Ko ngidam ke,Sayang??
nanti Akak pos kuah laksa Kuala Perlis utk ko ye,Sayang.

:)

Zyma Saad said...

en_me.....

Ahakkksss.....
Hehehehe....

:)