1.11.09

Antara Hitam dan Putih


Aku dalam dilema
M`cari k`pastian yg hakiki
M`jejaki k`benaran yg samar-samar...
Antara hitam dan putih....
Mungkin masih ada warna2 lain yg b`sesuaian dgn hidup dan citarasa aku..
************************************************
Mendung Tak Bererti Hujan - Ella / Deddy Dores

p/s : Hati yg hitam tetap hitam andai kita tidak m`rawatinya.
Hati yg putih akan hitam jika kita m`calit noda2 k`kotoran.
Carilah k`baikkan dlm hati2 ini agar tidak t`silap m`caturnya.

14 comments:

Tirana said...

Hati yang putih jangan dicemari dengan perasaan hasad dan dengki..

Tie said...

Adoi laa.... kak tie suka betul lagu tu. Dah lama tak dengar ..hehe..

Thanks alot kerana hiburkan kak tie pepagi ni.

~ Zyma... guna dadu laa.. kalau tak boleh nak buat keputusan, waakakaaa...... sabor aje laa...

ONE ZABA said...

kalau payah sangat nak pilih...ko ambik je bendera pahang buat selimut.

DUN Behrang 2020 said...

Hitam dan putih selalu jadi perlambangan antara dua dimensi...namun dikelilingi warna warni yg penuh seri...hati2 pilih 'warna hidup'...

Itu je aku nk kata...

Zyma Saad said...

Akak Tirana....

Betul tu,Akak Tirana.
Mmg susah nak teroka hati manusia.
Antara warna hitam atau putih... ianya warna yg terpalit pd hati.

:)

Zyma Saad said...

Akak Tie....

Suka Deddy Dores atau lagu nya??
Baik cakap betul2. Huhuhuhu.

Welkam sbb baca n3 mengong sy pagi2 cenggini. :)

*Dey tambichi.....Akak manissss.
Mau guna dadu ka?? Nanti jadi mcm citer P.Ramlee lak. Huhuhuhu. Takpe la,Akak Tie. Kita doakan yg terbaik utk dia. Soal hati dia baik atau buruk, ALLAH lebih tahu.
Cenggini la hidup sbg manusia... byk yg perlu diperjudikan, byk yg kita perlu bijak mencaturkan dlm hidup ni. Terserah pd keadaan dan masa. Hati sy mmg mudah sejuk walau apa jua org lakukan terhadap sy,Kak. Tak pandai la sy nak berbuat jahat pd org. Tak biasa.

Zyma Saad said...

Cik One Z....

Wakakakaka....ko mmg kelakar Cik One. Sampai hati ko suruh aku amik bendera Pahang buat selimut. Nangis org Pahang kalau tau aku amik bendera diaorg buat selimut aku..
Tapi OK gak,kannnzzz. Hitam Putih warna taik cicak gituuuu.
:)

Zyma Saad said...

DUN Behrang 2020......

Ko berpuisi ke ko bersyair ni???
Aku suka la kata2 puitis ko yg ni.
Ko ciplak kat buku mana ekkkkk?? Nanti aku nak pegi library cari buku tu. Hihihihii....

:)Aku mmg setuju 100% dgn ko.

cHeRyNa PiReS said...

kak...nieh lagu zaman sha budak2 nieh...suka giler! sha ngan ayah slalu duet lagu nieh:)

setuju ngan kak tie...apa2 hal kadang2 mmg terpaksa guna dadu:)

Na Shari said...

Setuju dengan Kak Tirana...

Antara tanda-tanda hati tak bahagia...Kalau ada hasad dengki di dalamnya.

maza said...

sis zyma..

sometimes I love to have belang2.. mcm kuda zebra gak ler.. heheheh

Zyma Saad said...

Cheryna Pires a.k.a Sha....

Akak pun sukeeee gak.
:)

Zyma Saad said...

Na Shari......

Hasad dengki mmg ada di mana2.
Minta dijauhi.....

:)

Zyma Saad said...

Kanda Maza....

Belang2.....si kuda belang.

:)