23.9.10

Rasa Tenang Melihat Sayang Chempaka Arissa.

Terima kasih kepada semua sahabat alam maya yg meninggalkan komen2 ucapan di atas k`lahiran Sayang Chempaka Arissa.

Alhamdulillah, ALLAH s.w.t telah m`permudahkan urusan k`lahiran Sayang Chempaka Arissa. Sakit m`lahirkan yg aku tanggung adalah amat s`kejap. Mudah sgt m`lahirkan 2nd baby ku ini. Tak dapat aku gambarkan betapa bahagianya hidup aku & suami dgn hadirnya anak2 yg comel dan sihat seperti Mohd Aqif Hakimi & Sayang Chempaka Arissa. Alhamdulillah, syukur di atas k`besaran-Nya yg m`beri nyawa kecil ini kpd aku sbg penawar k`dukaan ku yg lalu.

Sukanya Sayang Chempaka Arissa m`layan tidonya.......gambar ni masa dia baru lepas breastfeeding.


Nak kejutkan Sayang Chempaka Arissa bangun pun rasa tak sampai hati. Kalau tak, uols boleh tengok mata dia yg sepet tu........mcm mata aku !! Si Mata Sepet !!


Ya, Babahnya m`akui yg mata Sayang Chempaka Arissa adalah sepet seperti mata aku. Dan wajah serta warna kulitnya pula adalah seperti Tok nya (my mom). Kuat nangis mcm Babahnya masa kecik2 dulu.............huhhhhhhhh, nyaring woooooooo !! Wajah ayu, suara nyaring !!!!

Tadi, Si Debab (Aqif) cubit & garu2 betis Sayang Chempaka Arissa hingga k`merah-merahan (tapi tak teruk mana pun.......). My mom cakap, Aqif geram tgk si Adik (Sayang Chempaka Arissa).....tu yg dia syok cubit2 & garu2. Kadang2 Aqif bunyi 'meowwww-meowwww".... agaknya dia ingat Sayang Chempaka Arissa ni baby cat kot !!!

Haishhhh, nak kene babap montot la Si Debab (Aqif) nihhhh.....ade je yg dia nak usik Si Adik. Yg paling buat aku rasa bahagia bila kedua2 anak ku ini breastfeed silih b`ganti (mula2 Sayang Chempaka Arissa, then Aqif. Lepas tu, Sayang Chempaka Arissa lagi, then Aqif pulak). Letih mmg la letih, tapi soal makan & minum anak2 adalah penting utk d`beri perhatian. Si Debab (Aqif) ni bijak......asal aku breastfeed Si Adik, dia mula resah gelisah. Apa lagi, susu botol yg Tok dia buat pun dia campak ke tepi. Si Debab tak nak lepaskan peluang utk breastfeed sama. Dia belum mahu stop breastfeeding, uols.


p/s : Uols boleh panggil baby baru ku ini dgn nama Sayang atau Chempaka atau Arissa. Ketiga2 nama ini adalah milik Sayang Chempaka Arissa.

18 comments:

PnConfused said...

tuh baru si debab.. kalo aku yg debab nih.... mmg nangis2 laaa dia kena gomol.... :P

zonaku said...

moga harmoni hubungan aqif n arissa di masa depan......




suka kan tgk baby tido....

syah shah said...

Heheheheh Aqif jeles le tu... Hihihihihih :D :D

~mrs azmi~ said...

saya nak panggil sayang cempaka arissa.. ^_^ saangat comel nama tu.. macam membazir pulak panggil sikit2.. hehe

Ku Tak Sempurna said...

takyah aar letak gmbr chempaka ni lagi


.
.


.
.
geraaaaaaaam tau!!

kang aku gigit pipi sendiri kang.. haaaaa...

:P

err.. tak dpt gigit pipi chempaka, terpaksa gigit pipi sendiri.. :P :P

ismi said...

bahgia tengok muka baby yg tenang :) best selalu panggil anak sayang.
tahniah dapat menyusukan adek dan abang :)

maza said...

Yang paling maza kesian dlm kes ini ialah Babah kepada dua anak itu...

kalau dua2 fully occupied with kids breastfeeding, babah dia lak kat mana? aderkkk... Delima sorg ayah!...huhuhhu...



hehehehe ..:p

~Cinta Cukulet~ said...

comelll (^_^)

DrSinga said...

meowwwwww!!!!!
meowwww!!!!!!!!!!
.
.
lariiii..........
ikikikiki...........

Catwoman said...

PnConfused :-

Hihihihi.....ko nak due pun dah tak lama ekkkkk.

Jaga kesihatan diri tu, beb.

:)

Catwoman said...

Zonaku :-

Insya Allah. Tapi gaduh2 kecil tu biasa la.....budak2 kan.

Tenang je bila tgk baby tido...

:)

Catwoman said...

Syah Shah :-

Mmg jelesssssss.....ye la, s`lama ni Akak bagi attention kat Aqif sorang je. Now Akak kene bagi attention kat Arissa sama....

Alahaiiii.....

:)

Catwoman said...

Mrs Azmi :-

Bagus tu panggil nama penuh. Nama yg d`beri oleh ibubapa adalah doa.....

:)

Catwoman said...

Datin KTS :-

Aku nak letak gambar kucing, boleh?? Kang ko rindu kucing yg mati kat rumah ko pulak. Tak payah la......aku nak letak gambar Sayang Chempaka Arissa jugak. Lepas tu ko mesti nak gigit pipi sendiri kannnnn......

Cuba try test ko gigit pipi sendiri, Datin KTS......sampai tak gigi ko ke pipi??

:)

Catwoman said...

Ismi :-

TQ very much ye, Ismi.
Tenang kan bila tgk baby tido.

Tanggungjwb. Makan minum anak2 adalah perlu diberi perhatian.

:)

Catwoman said...

Kanda Maza :-

Alahaiiiiii......bab tu biasanya malam2 la. Kisah malam.

Hihihihihihi.....

:)

Catwoman said...

Cinta Cukulet :-

Comel macam Cinta Cukulet....

:)

TQ very much ye, CC.

:)

Catwoman said...

DrSinga.......

Aummmmmmm......aummmmm.
Singa sedang meng"aummmmmmm"...

Wakakakakakaka.....

:)