21.9.10

Sayang Chempaka Arissa. Anugerah Dari Yang Maha Esa.

Lahirnya puteriku pada 20/09/2010, b`samaan 11 Syawal 1431 (detik 12:05 pm). Alhamdulillah. Syukur kerna baby baru ku sihat dan cukup sifat. D`beri nama yg indah; Sayang Chempaka Arissa yg m`bawa maksud Kasih Sayang S`harum Bunga Chempaka Yg Punya K`kuatan & K`azaman (lebih kurang cenggini la maksudnya.......).


Lilypie First Birthday tickers

Baru 1 hari usianya.
Zzzzzzzzzzzzzzzzz!!!!! Sweet dream, Sayang Chempaka Arissa !!


Ahli keluarga aku yg baru.
Semoga sihat selalu ye, Sayang Chempaka Arissa !!!

Tempoh hari kitaorg kecoh2 nak taruk nama Sayang Chempaka Adrianna atau Aisyah Khadijah. Last2 aku taruk namanya Sayang Chempaka Arissa dan di atas p`setujuan b`sama Babahnya.

Yg pasti Si Debab ku (Aqif) masih breastfeeding.......share dgn Sayang Chempaka Arissa. Huhuhuhuhuhu....b`rebut2, OK!!! Anak2 bukan bebanan tapi anugerah yg sgt indah dari Illahi. Alhamdulillah.

Nanti aku update lagi ye.....3 - 4 hari lagi. Insya Allah, aku akan share lagi story detik2 m`lahirkan Sayang Chempaka Arissa, my 2nd baby.

p/s : B`siaran langsung dari ward sambil b`gedik picit2 pipi Sayang Chempaka Arissa. Kuat nangis wooooooo ini budak kecik. Huhuhuhuhuhu........



Aqif kata : "Bibi tecit (baby kecik)".

34 comments:

zonaku said...

selamat datang.......


bday dia sama ngan bday bro3 aku....

tahniah!

ckLah@xiiinam said...

Tahniah dinda....

Semoga kebahagiaan suami isteri makin menggebu dengan kehadiran bibi tecit.




Comel....terkenan orang putih masa ke Australia ya!

Sue Mohamad said...

baby sayang chempaka arissa sgt comel....aku sgt suka klu dpt picit pipi dia dan cium2 dia....aku mmg suka baby jd tlg peluk2, cium2 dan cubit2 manja baby sayang chempaka arissa utk aunty sue k...anyway alhamdulilah ko dah selamat melahirkan....tahniah ye babe....

p/s : bau baby sgt wangi

Amanina said...

panjangnye nama.. hehe.. nme pnggilan ape ye?

Ku Tak Sempurna said...

geraaaaaaaaaaaaaammmmnya tgk pipi sayang chempaka arissa tu


.
.


tlg gigitkan pipi dia utk aku...


.
.


eeeeee... nasib jauh.. klu dekat... hurrrmmmm :D

julietchun said...

dah bersalin ke? tak sedar masa berlalu. :P

Adimuz said...

Tahniah...

Alhamdulillah semuanya selamat. Kemunculan orang baru tentunya menambahkan kegembiraan Zyma sekeluarga. Jaga diri baik-baik. Cantiknya nama.

maza said...

uiks... camner maza tertinggal keratapi ni.. huhuhu baru sekarang maza tau itu zyma sudah bersalin anak perempuan. uhuk!

tahniah weiii..
comel budaknya tu.. hehehhe

erk kalau maza, Cempaka Anggerik Bunga Ros gitew.. hehehehhe

sayangsayangibu said...

tahniah...


teringgat si kakak chantik dan enariq berkongsi menyusu..;p

pengalaman yg sangat manis

Tie said...

Alaahai.... Comelnya !

Tahniah Zyma. Kak tie tumpang gembira. Namanya pun best. Semoga baby Arrisa jadi anak yang soleh bila besar nanti.

~mrs azmi~ said...

TAHNIAH!

gebu sungguh sayang chempaka arissa..

moga membesar jadi anak bijak, anak solehah...

kenari said...

tahniah zyma dan suami, moga kehadiran baby girl yg comel ni melengkapkan lg kebahgiaan seisi keluarga

izan said...

zyma..

tahniah .... comei arrr... bagi k izan buleh.... hehe..

semoga zyma dan sayang chempaka arissa sihat sejahtera dan ceria...

syah shah said...

waahhh~~ Tahniah Kak!! Somellll sangat sangat... Saya gerammmsss~~~ Hohohohohohoh :D :D

tasekM said...

tahniah zyma...

tgk org dapat baby ni... aku sedih sebenarnya...



.

PnConfused said...

wahhhh.. sepasang dah bebeh...

tahniah2!!!...

tolong geget pipi bdk kecik itu utk aku!!!!!!

Catwoman said...

Zonaku :-

TQ very much ye, awak.

Next year ur brother & my 2nd baby boleh sambut b`day b`sama2.
Hihihihihi.....

TQ ye, awak.

:)

Catwoman said...

CkLah :-

TQ very much ye, CkLah.

Insya Allah, itulah yg sy harapkan dlm setiap doa sy.

Comel ekkkk? Wakakakakaka, mana ade t`kenan omputih. Muka Baby Arissa mcm muka mak sy. Kulit dia pun mcm kulit mak sy. Mata dia yg sepet tu mcm mata sy. Kuat nangis pulak mcm Babahnya masa kecik2 dulu.

Hihihihihihi....

:)

Catwoman said...

Sue Mohamad :-

TQ very much ye, beb.

Aku pun tak duga dpt anak comel mcm Baby Arissa nihhh. Yg penting dia sihat....aku lahirkan Baby Sayang Chempaka Arissa secara normal.

Aku suka bau baby...especially bau mulut baby. Harum je....

:)

Catwoman said...

Amanina :-

Hihihihihihi....panggil Sayang pun takpe, Chempaka pun OK je, Arissa pun takpe......mmg semua tu nama dia.

Akak panggil nama penuh kat baby baru Akak nihhhh....

Huhuhuhu

:)

Catwoman said...

Datin KTS.....

Ko kiss je gambar anak aku kat screen PC ko. Hihihihihihi....

TQ very much ye, KTS.

:)

Catwoman said...

Julietchun.....

Cepat kan masa b`lalu. Pejam celik, pejam celik.....dah nak habis bulan September. Nanti dtg pulak bulan Oktober....rasa mcm tak sempat nak buat apa.

TQ very much ye, Juliet.

:)

Catwoman said...

Cikgu Adimuz :-

TQ very much ye, Cikgu....di atas doa t`sebut. Sy juga m`doakan yg baik2 buat Cikgu & family, Insya Allah.

:)

Catwoman said...

Kanda Maza :-

Belum t`lambat daaaaaa.....masih baru lagi. Alhamdulillah, baby baru sihat.

TQ very much ye, Kanda Maza. Rezeki yg tak sy duga.....dapat baby yg cukup sifat, sihat, comel, kulit cerah. Alhamdulillah.

:)

Catwoman said...

SSI @ Kak Eja :-

Pengalaman menyusui dua bayi dlm satu masa yg sama adalah suatu detik yg sgt indah. Kedua2 anak sy dlm pelukan & dakapan hangat kasih sayang sy....mcm twins tau !!!

Huhuhuhuhuhuhu.....

:)

Catwoman said...

Akak Tie :-

TQ very much ye, Akak Tie.

Comel mcm Akak Tie. Muka dia mcm muka mak sy. Kulit pun mcm kulit mak sy - cerah. Mata sepet mcm mata sy. Kuat nangis mcm Babahnya masa kecik2 dulu.

Hihihihihihihi.....

:)

Catwoman said...

mrs azmi :-

TQ very much ye, awak.

Insya allah, itulah harapan sy dlm setiap doa utk anak2.

:)

Catwoman said...

kenari @ Kak Shah :-

TQ very much ye, Akak.

Kata org, anak2 adalah penawar segala suka & duka.

:)

Catwoman said...

Kak Izan :-

TQ very much ye, Akak Izan.
Bagi kat Kak Izan? Uwaaaaaaaaaa, tak tido malam la sy nihhhh.

TQ ye, Akak.....Insya Allah, sy pasti m`jaga anak2 sy dgn baik.

:)

Catwoman said...

Syah Shah.....

TQ very much ye, Dik. Akak sentiasa m`doakan kamu juga punya zuriat s`cepat mungkin. Insya Allah, rezeki utk kamu juga pasti ada kelak.....b`usaha ye !!

Nanti bulih la jodohkan Si Iyyan dgn Sayang Chempaka Arissa. Huhuhuhuhuhu.....

:)

Catwoman said...

tasekM :-

TQ very much ye, TM.

Jgn sedih2 ye, TM. Rezeki utk ko & suami pasti ada, Insya Allah. Bykkan b`doa & b`usaha serta b`ikhtiar ye....

Setiap kita ada dugaan & cabaran yg perlu d`tempuhi, TM. B`sabarlah.....jgn byk b`sedih ye.

Insya Allah, aku doakan yg baik2 buat ko & semua kawan kita.

:)

Catwoman said...

PnConfused :-

Huhuhuhuhuhu....p`lengkap rmhtangga aku la dua org buah hati pengarang jantung nihhhh.

TQ very much ye. Aku doakan ko juga selamat m`lahirkan baby nanti. Dah tak lama kan....bykkan m`baca surah2 suci serta b`doa pd Allah.

Take care ye...

:)

DrSinga said...

soriii lambat jenguk!!
malware sana sini...dua tiga hari ni..susah nak berwalking-walking...
.
kiss kiss sikit pipi Sayang Chempaka Arissa!!!
.
pakai setokin tau!!!

Catwoman said...

DrSinga :-

It`s alright, Doc. Skrg ni Malware sedang m`landa dunia internet. "Penyakit" serious gak tu......hihihihihihi.

Ok, sy dah kiss kiss pipi Sayang Chempaka Arissa utk Doc.

Insya Allah, sy pasti ikuti nasihat Doc. TQ very much ye, my Doc. You take care, too.

:)