4.8.10

The University Of Melbourne - Take It Or Leave It??


It`s so difficult to make a right decision. - Master of Finance -

Jika aku terima bulat2 & m`buat decision tanpa fikirkan hitam putih masa depan anak2 & suami, adakah ianya b`maksud aku ni seorg manusia yg zalim & tak b`perikemanusiaan?


1st time decision making (at home, b4 left to Langkawi) :-
Take it = 40%
Or, leave it = 60%

2nd time decision making (during in Langkawi) :-
Take it = 60%
Or, leave it = 40%

3rd time decision making (after came back from Langkawi) :-
Take it = 50%
Or, leave it = 50%


** Chance comes only once in a life time. **

So, take it or leave it??
p/s : I don`t know what to do.......

24 comments:

Jard The Great said...

take it.. ehehe. pastuh bolehlah ku merancang utk melawat akak kat sana

maza said...

errr... apa2 hal pun, janganlah tinggalkan maza ya? huhuhu

sayangsayangibu said...

masa depan dan keluarga, keputusan yg sukar..
harap zyma dapat jawapan yang sangat pasti

zino said...

semuga dapat membuat pilihan terbaik utk diri sendiri dan keluarga.. inshaallah..

Catwoman said...

Jard The Great....

Take it = 40%
Take it = 60%
Take it = 50%

It`s so hard to make up my mind.

By right, it`s my dream to have a better life if I hold a scroll of Master of Finance.

Hmmmmm.....don`t know what to do now.

Catwoman said...

Kanda Maza.....

Ekau totap dlm hati den gituuuuu.
"Kedaung" adalah password ekau yg paling den tak boleh lupakan.

Huhuhuhuhuhu.......

:)

Catwoman said...

sayangsayangibu @ SSI...

Sy masih serabut nak buat decision, SSI.

Antara FAMILY & STUDY di Melbourne.
Both are so important in my life.

Helppppppppppp !!!!

Catwoman said...

Zino......

Tak lelap mata sy ni waktu malam bila fikirkan nak buat decision antara family & study, Bang Zino.

Aduhhhhhh......decision Oh decision !!!!

:)

DrSinga said...

oooohhhh......
difficult decision ni....
go with your heart dear!!!

Ku Tak Sempurna said...

klu tanya pendapat aku laa kan, aku pilih famili.. tak sggp nak tinggalkan anak2 n hubby... sian kat mereka... takkan takde PJJ??

syah shah said...

buat puasa sunat, lepas tu solat sunat istikharah...

Sesungguhnya Allah lebih tahu apa yang terbaik buat kita... :D :D

julietchun said...

sayang suami tinggal tinggalkan..ehhh:P

KAKTINY said...

Take it > if you may bring your family as well..

Leave it > if it will make you leave you family behind..

After marriage.. being a wife.. become a mother... nothing more much important to our life.. FAMILY COME FIRST..

even if you have the so call 'chances' (to further study oversea) but leave your family behind... it's useless.. because, your day and night, you may think of them.. and you can't leave without them..

Bila dh kawen ni, belajar tu tak sayup.. futhermore, it is a Master Programme... boleh je nak apply lagi dan lagi dan lagi nanti2..

rezeki nak belajar tu InsyaAllah akan sentiasa datang.. yang penting ada kemahuan...
tapi, rezeki nk tengok dan jaga anak dan laki depan mata.. tak semua org dpt peluang tau... sebab dh ada peluang dan ruang nih... hargai dan jaga ia sebaiknya..

dan lagi.. kalau betul2 nk sambung MASTER, boleh je kalau nk buat PJJ kat IPTA nih.. ilmu dpt, family pon dpt.. hihihi...

note: itu hanya pandangan peribadi seorang kaktiny yg pernah melalui zaman2 bergelar isteri, ibu, pekerja, dan pelajar out-campus dlm satu masa.. (Alhamdulillah dh grad Master and hopefully may get the bless from ALlah to further with PhD by next year.. InsyaAllah.. amiin).

jadinya zyma... pilihan masih ditangan mu dik... ini hanya pandangan dan cadangan seorang kakak... luv u.. muahss.. hihihi..

(Master degree will give more credit to 'improve' ur life - YES.. but YET.. not the total happiness in the world.. trust me!.)

en_me said...

ek eleh anak datuk tewww.. beli jer lagik sonanng.. ehehe (me gurau2 jer uoolss)..

Catwoman said...

DrSinga.....

Yup, it`s very difficult to make up my mind at this moment.

Anyway, TQ very much ye, Doc.

:)

Catwoman said...

KTS.....

TQ 4 ur oppinion,KTS.

Insya Allah, aku pasti akan buat decision yg lebih dewasa & bijak.

:)

Catwoman said...

Syah Shah.......

Akak rasa Akak dah temui jwpn yg betul utk k`musykilan ini, Dik.

TQ very much ye, Dik.

:)

Catwoman said...

Julietchun.....

Uwaaaaaaaa, aku tak sanggup yg s`benarnya, Juliet.

Aku pasti kangen pd my family & kalian (bloggers).

Aku dah temui jwpn yg pasti utk k`musykilan ini, Juliet.

:)

Catwoman said...

Kak Tiny....

TQ very much 4 the advce. I truly appreciate it. I know it`s not easy to make up my mind b4.

Now, I`ve found the right answer 4 the difficult decision. And I`ve decided not to go at this moment since my 1st baby is still breastfeeding & yet needs my loves & cares to live with.

Next month I`m gonna give birth to my 2nd baby. I suppose that I should be with them....not leave them behind.

"RIGHT DECISION" is that I`ve decided to choose "LEAVE IT".

I`ll try again my best level to hold a scroll of Master Of Finance in future......Insya Allah. The thing of right now is, I will take care of my kids & husband.

I trust ur words, Kak Tiny. TQ very much ye.

:)

Catwoman said...

en_me.....

Alaaaaaa, aku tahu ko mmg suka b`gurau dgn aku sejak dulu2 kan, en_me. Hihihihihi.....it`s OK. I don`t take it that serious.

Beli Master? Huhhhhh, tak aci tauuu.....

:)

blueCITY® said...

salam,

waaaaaaaaaaaaaaa bestnya. buatlah keputusan yang terbaik buat diri sendiri dan family.

semoga bahagia dan berjaya selalu, amin

Catwoman said...

blueCITY....

TQ very much, Biru.

Tapi I dah buat decision yg tidak m`lukakan hati my family. I choose not to go....because my family needs me.

:)

DrSinga said...

the best of luck ya Zyma!

Catwoman said...

DrSinga.....

TQ very much ye, Doc.
I truly appreciate ur good words as to make me smile, Doc.

I`ve made up my mind.....I`ll be with my beloved family right here as they truly need me.

:)