25.8.10

It`s Not That Simple To Be A Perfect Person.

Words that need to be spoken should not accumulate inside.
The hurt, pain or jealousy a person feels can not hide.
Sorrow and anger can be and will be suppressed.
But this only leads to a person feeling depressed.
Anger is a deadly toxin in which the body it flows.
When it takes over limb by limb, everyone knows.
The body - The mind controls and manipulates.
As the poison enters the veins and circulates.
When the poison reaches the heart it's too late.
Disastrous emotions take over such as revenge and hate.
The antidote to cure these emotions, is not so hard to find.
We must search to learn to control our spirited bodies and minds.




p/s : Aku rasa lain mcm yg tak berapa nak s`mcm la.........mcm nak t`beranak la pulak. Senak sikit la kat peyut nihhhhh. "Alahaiiiii.........sabar ye, Nak. Kasi chance Mama puasa lagi......"






22 comments:

zonaku said...

ha??? dah due ker?

PnConfused said...

ko dh nak bersalin ker wehhhh???


smlm pon de kawan aku dpt bb boy kat hospital jitra, ingat weekend nih blk nak p melawat...


sambil blk tgk debab AngahJr

maza said...

aduhh!!!

mudah2an yg baik2 aje utk zyma tu. huhuhu

julietchun said...

cepat2 gi spital, jgn tahan kat umah je.

Ku Tak Sempurna said...

raya nanti sempat ke makan ketupat??

;D

Tie said...

Mungkin masa dan kematangan dapat mengawal emosi; dendam,cemburu,marah dan sakit hati... ianya hanya sementara. Selalu lihat pada sudut positif.

Selawat banyak-banyak sambil usap perut tu... insyaallah baby akan tenang..

Catwoman said...

zonaku....

Belum lagi.....cuma rasa senak2 di peyut nihhhh. Now, dah Ok sikit....
B`peluh gak masa rasa senak yg dtg s`cara tiba2......huhuhuhuhu.

:)

Catwoman said...

PnConfused......

Belum lagi. Cuma rasa senak2 di peyut je.....b`peluh gak aku masa tu.

Congrats buat ur friend yg dpt new baby. Semoga sihat hendaknya si ibu & baby tu.

:)

Catwoman said...

Kanda Maza.....

Huhuhuhuhu.....rasa senak2 di peyut je. Belum nak beranak lagi.

TQ very much ye....

:)

Catwoman said...

Julietchun....

Ko la jadi Mak Bidan & sambut baby aku nanti....

Hihihihihi...

:)

Catwoman said...

KTS.....

Ntah la, KTS. Expected date : 20th Sept`10. May be awal atau on the date aku beranak.....depends pd keadaan baby dlm peyut la. Jika dia nak tgk dunia ni awal, awal la dia keluar.

Huhuhuhuhuhu.....

:)

Catwoman said...

Akak Tie....

TQ very much ye, Akak Tie....
Sy pasti akan dgr nasihat yg b`manfaat dari Akak Tie.

:)

Shifu67 said...

mama tak sabar nak pakai kebaya nii

PnConfused said...

bln 9 ke due ko??? sempat arrr nak makan kuih laye sesiap.... hehehehhe... :P

Catwoman said...

Shifu67......

Mcm mana ko tahu aku tak sabar nak pakai kebaya?? Ko baca minda aku ekkkkk??

Hihihihihihi......

:)

Catwoman said...

PnConfused.....

Ya, bulan 9. Expected date : 20th Sept, Insya Allah.

Aku dah mula makan kueh raya woooooooo......makan s`siap takut nanti habis !!! Almond London lagi gituuuuuu.........

Wakakakakaka.....

:)

PnConfused said...

woooo.. mkn kuih laye tak hajak aku!!!.... akupon dah belasah awal2 sesiap.... muahahah...

almond london?? hmmm... lum mkn lagik nehhhh.....

Mak Su said...

sabr, sabar, tarik nafas, lepas, tarik nafas, lepas

zan-xray said...

uuuu.. kasi can mak nak puasa lagi ya..
selamat berpuasa kawanku Zyma..

Catwoman said...

PnConfused.....

Errrrkkkk, lupa nak ajak ko la, Yang.
Lagipun, aku dah habiskan Almond London tu......sedappppp !!! Nanti dlm pantang, Almond London kebagai dah tak boleh makan tau.
Nanti kene pantang betul2 maaaaaa.....

Hihihihihihi....

Catwoman said...

Mak Su....

Tarik nafas, lepas....tarik nafas, lepas....
Rasa nak t`kentot la pulak, Mak Su.
Hihihihihihihi.....

:)

Catwoman said...

Zan-xray.....

Hihihihihi, Insya Allah jika masih kuat kudrat aku, pasti aku teruskan b`puasa.

TQ very much ye, Zan. Selamat b`puasa utk ko juga.

:)