9.8.10

Biji Kacang Hijau Dalam Lubang Hidung.

Hihihihihi. Tgk title utk n3 pun dah rasa lawak bangang.

Ya, mmg benar title serta post n3 ni agak bangang. Dan ianya d`tujukan kpd diri aku sendiri. K`jadian masa my childhood dulu kala.......1 bijik kacang hijau telah aku sumbat dlm lubang hidung s`belah kiri. Eksperimen kononnya!!! Masa tu aku baru b`usia 4 tahun kot. Then, my parents bawa aku ke klinik utk keluarkan bijik kacang hijau tu.

Ketika di klinik, mcm2 yg doktor tu buat pd bhgn lubang hidung aku. Korek la. Vacuum la. Dan ntah apa lagi ntah....aku dah tak ingat. Sakit, ok. Mcm nak sepak terajang je doktor tu. Tapi doktor tu telah b`jaya keluarkan bijik kacang hijau yg ada dlm lubang hidung aku. B`jaya, ok!!! Ingat senang ke nak masukkan bijik kacang hijau tu dlm lubang hidung? Dan bukan mudah tau nak keluarkan bijik kacang hijau tu dari lubang hidung.

Nasib baik lubang hidung aku tak rompong d`kejekan dek doktor tu. Aku sayang sgt2 kat hidung & lubang hidung ni.......agaknya kalau takde hidung & lubang hidung, rasa mcm alien kan.

Now, hari2 aku tarik2 hidung supaya lebih mancung walaupun tak pernah mancung pun. Huhuhuhuhu.........

Inilah pengalaman yg kelakar tahap bangang. Uols ada pengalaman ketika childhood ke?? Mesti byk & kelakar, kan.

22 comments:

maza said...

petua utk mengeluarkan kacang ijau dlm idung ialah, rebus kacang ijau dlm idung!

apa mcm?

hehehhe

en_me said...

sibbaik luband hidung kannns.. ekeke

salam ramadhan esok akak de vogue ittewww

PnConfused said...

kih3....


kecik2 dlu ai macho.. :P

KAKTINY said...

kak tiny masukkan biji limau mandarin dalam hidung - siap kena bawak gi spital nk korek keluar (kak tiny faham sakitnya camner.. huhuhu)..

telan daun kemuncup.. (ayah siap amik playar runcing nk kuarkan- dh nk terlekat kt anak lidah!!.. sakit dosh!!)..

sumbat putih kapas dlm telinga.. (mujur kapasnya bergumpal dan terjulur keluar skit.. buleh tarik guna playar muncung tajam tuh!!)..

Gila bangang 'experiment' masa kecik2 dulu kan.. kehkehkeh...

(so, skrg kena sentiasa perhati dan ingatkan anak2 the do's and the don'ts.. takut anak2 ulang 'kehampehan' mak dia.. hahaha)..

blueCITY® said...

salam zyma,
hahahhaha... cam i pun pernah gak wat gitu jer, ekekkek...
nanti kalo ada idea i wat n3 kenangan kanak2 gak lah, huhu..

selamat menyambut ramadhan al mubarak, semoga ramadhan ini lebih baik dari sebelumnya. amin
kalau tak larat harus berbuka lah kan, tapi nanti kena ganti gak heheh...
maaf kalau ada salah silap

syah shah said...

saya tak ingat... tapi akkak saya penah cerita, anak kawan dia masukkan kacang hijau dalam mulut ke telinga entah, bawak pegi jumpa doktor sebab tak jumpa kacang tu... dan akhirnya keluar ikut idung... dan cara anak kawan kakak saya tu explain kacang tu berjalan dari telinga sampai ke hidung adalah sangat kelakar... heheheheh :D :D

julietchun said...

nasib baik tak sengau kan :P

tasekM said...

aku dulu kekecik pernah masukkan plastik dalam kepala. sekali lemas. tak bulih nafas.

mak tebuk plastik tu kat hidung.

bangang tak aku...? ha ha.


.

Adimuz said...

Hahaha...

Apa la Zyma ni...mesti lasak masa kecik ni.

Hidung saya pernah tersangkut mata kail masa kecik dulu. tu pasai la lubang hidung saya luas sampai sekarang....Hahaha

ckLah@xiiinam said...

Selamat menyambut Ramadhan

Catwoman said...

Kanda Maza....

Hahahahaha....mau terus rompong je lobang hidung den kalau buat ghuper itu.

:)

Catwoman said...

en_me.....

Kalau lubang telinga, mau Doktor tu potong terus telinga aku.

Huhuhuhuhu......

Salam Ramadhan 2 u 2, en_me...

:)

Catwoman said...

PnConfused......

Alolololo, you macho ekkkk?? Pernah main masak2 atau anak patung tak?

Hihihihihihi.....

:)

Catwoman said...

Kak Tiny.....

Byknya pengalaman masa childhood Akak. Semua tu adalah "experiment" yg m`ajar kita m`jadi insan yg matang & pintar.

Hihihihihi...

:)

Catwoman said...

blueCITY.....

Nanti you buatkan n3 ttg ur childhood ye. I nak baca ttg you punya "experiment" masa childhood.

Mesti gempak,kan !!!!

Hihihihihi, udah ghuper itu Mama Buyong mcm I, Biru. Dah tahap nak b`salin dah. Kaki m`bengkak gitu.
Mau ada puasa yg jadi "yangyok".
Hihihihihi....

Take care ye, Biru. TQ very much!!

:)

Catwoman said...

Syah Shah.....

Uwahhhhhhh, majik ke hape tu?
Hahahahaha......kelakar betul budaknya!!!

Take care ye, Dik.

:)

Catwoman said...

Julietchun.....

Itu la pasal. Nasib baik aku tak sengau. Kalau tak aku nak pinjam hidung ko, Juliet. Ko kasik ke kalau aku nak pinjam hidung ko?

"Lobang hidung mu tatap jadi pojaan hati ku....."

Hihihihihihi.......

:)

Catwoman said...

tasekM....

Ko lagi dahsyat, TM. Sekali plastik yg ko main sampai lemas.

Jgn ulang ghuper itu lagi dah, TM.
Bahaya benor tu.....

Take care ye, TM.

:)

Catwoman said...

Cikgu Adimuz.......

Alahaiiiiii, kenapa la mata kali yg t`sangkut kat hidung Cikgu. Kenapa bukan ikan ke, udang ke....

Alahaiiiiii......Cikgu ni mesti kaki pancing ye!!

Take care ye, Cikgu.

:)

Catwoman said...

CkLah.....

Terima kasih ye, CkLah.

Selamat m`jalani ibadah puasa di bulan Ramadhan. Semoga p`olehi k`berkatan dari Illahi hendaknya, Insya Allah.

Take care ye, CkLah.

:)

DrSinga said...

patutnya...biarje kacang hijau tu sampai jadik togeh..
senang nak tarik!!!!
:)

Catwoman said...

DrSinga.....

Wakakakakaka.....lobang hidung sy ada taugeh gitu !!! Boleh petik & d`buat masak kicap d`tambah udang kering gitu kekdahnya.

Alahiiii......

:)