21.7.10

Standing Alone

I can see the flower upon which my life grows, blooming into a rose.

See the hope and courage in the strength of the petals.
As long as I am, I will be.
The flower will never wilt or die.
As my life grows back, I shall become strong.
I shall become only dependent on one.
That one will be me.
I will rise with my petals high.
My life as a flower will bloom and prosper as I grow.
I may not be the pick of the patch, but I am just as beautiful as the rest.

I will stand as one, but not a lonely soul.
The tears will be far from my smile.



p/s : Everytime you smile at someone, it is an action of love, a gift to that person, a beautiful thing.

** Sejak dua menjak ni, aku lebih suka m`baca buku2 yg m`beri motivasi & semangat waja serta positif. Nak m`besarkan anak2, aku mesti m`jadi seorg Mama yg b`ilmu, b`akhlak, b`tanggungjwb, prihatin dan sentiasa positif. **

15 comments:

julietchun said...

mama mithali kan :P

tasekM said...

bagus yu yang... baca buku motibasi...

:p

Tie said...

Kak tie - ada masa kena senyum juga walau hati seceria mana.

Catwoman said...

Julietchun.....

Mama perkasa (bak kata CkLah...) !!!

Hihihihihihi.......

:)

Catwoman said...

tasekM......

Tambah ilmu, TM.

Zaman skrg ni, wanita seprti kita perlu punya byk ilmu utk m`didik anak2. Anak2 zaman skrg ni, lebih pintar dari ibubapa,TM.

So, aku pilih utk tambah ilmu pengetahuan tanpa mengira waktu.

:)

Catwoman said...

Akak Tie....

Awet muda tau jika kita selalu senyum manis.

Hihihihihi.....

:)

kakpah said...

wah.. bagus baca buku cam tu untuk persedian menjadi ibu mithali..

kakpah said...

wa.. bagus baca buku macam tu sebagai persedian menjadi ibu mithali..
take care.

Catwoman said...

Kak Pah.....

Insya Allah. Itulah harapan besar sy.....m`jadi seorg ibu yg baik & mithali buat anak2.

Bagi sy, anak2 adalah amat b`harga. Jika kita didik & asuh dgn betul & d`sertakan ilmu positive, Insya Allah, hasilnya juga baik, jika d`izin ALLAH.

Terima kasih ye, Kak Pah.

:)

Ku Tak Sempurna said...

:D

:D

:D

:D

:D

**sedang tersenyum**

syah shah said...

saya rasa macam dah komen semalam... rupanya belum ye? ke dah kena telan? Hik hik hik hik :P :P

dua hari ni saya baca blog orang, ramai taruh kata-kata motivasi diri... heheheheh :D :D

Yunus Badawi said...

Rajin2 baca buku tu.

Al-Quran pun baca jugak tau. Supaya baby dlm perut tu menjadi anak yg soleh atau solehah.

Catwoman said...

KTS....

Senyum tu yg m`buatkan ko selalu nampak sgt awet muda ye....

Aku pun nak senyum gak la kat ko.......untung2 aku jugak awet muda belia.

:)

Catwoman said...

Syah Shah,.....

S`mlm Akak tak dpt komen dari kamu, Dik.

Huhuhuhuhu......

Motivasi amat penting utk m`bina semangat yg jitu dlm diri kita.

:)

Catwoman said...

Yunus Badawi.....

Thank you, YB !!!

Insya Allah, sy masih lagi m`baca Quran serta terjemahannya.

:)