17.7.10

H.O.P.E

When all about you is black with gloom,
And all you feel is pending doom.
When your bones are racked with grim despair,
When every breath is a gasp for air.
Keep on going, though you need to grope,
For around the bend is a ray of hope.

A ray of hope is perhaps all that's left,
As your will to live has been bereft.
You've lost it all, it's just no use!
You can end it all, you need no excuse.
But throw away that piece of rope,
And give yourself a chance of hope.

Just give yourself another day,
Brushing aside what your thoughts may say.
This is your life and you can make a new start,
By ignoring the brain - just follow the heart.
Taking baby steps in order to cope,
And minute by minute you'll build on your hope.

Build on your hope, one day at a time,
Though the road be steep and hard to climb.
The hurts of the past - they should be dead.
The fears of the future are all in your head.
Just live in the present and refuse to mope.
Your life will sparkle for you're living in hope.

***************************

Aku tak jadi ke Pulau Langkawi sbb anak aku demam sejak tgh hari kelmarin.
Aku cancel plan ke Pulau Langkawi tu.

Kisahnya :........

Aku try hentikan si Aqif dari breastfeeding sejak 2 hari lepas.
Aku kasi susu botol je. Dia hisap susu botol s`tengah botol je.
Then aku kasi makan nasi dan lauk k`gemarannya.
Bila waktu tgh harinya, badan si Aqif panas sikit. Aku agak dia OK je.
Bila waktu petangnya, badan dia masih panas.....bukan sedikit, tapi sgt panas.
Dan asyik m`rengek.

Aku lap badan dia dgn tuala lembab. Dgn harapan si Aqif rasa lega dan cepat sembuh.
Makan nasi juga sudah tapi sedikit je. Pegi klinik juga sudah.
Tapi badan si Aqif masih panas.
Bimbang di hati, hanya ALLAH yg tahu.

Aku pujuk2 dan peluk2 dia.
Tok si Aqif kata anak kecil akan mudah sembuh penyakit seperti demam jika kita selalu peluk dan belai dia.
Aku ikut kata dan nasihat t`sebut.

Bila aku track back, rupanya kerana aku hentikan breastfeeding.
Aku tak pernah buat cenggini kat si Aqif s`cara mengejut.
Now, aku sambung balik breastfeeding utk si Aqif ni. Tak sampai hati nak tgk anak sakit2 cenggini hanya kerana nak mudahkan p`gerakkan aku.....keje aku.

Babah si Aqif tak tau pasal ni.
Kalau dia tahu, hmmm mesti aku kene bambu.
Dia sedang b`kursus. Aku harap si Aqif cepat2 sembuh s`belum Babahnya tamat kursus.

Malam ni si Aqif tido dgn kain pelekat Babahnya yg tak d`basuh 2 - 3 hari.
Kalau aku tak bagi kain pelekat Babahnya yg tak d`basuh tu, mau tak tido malam la aku d`buatnya. Aqif tido tak jerap (tak nyenyak....). Dia suka bau kain pelekat tu.

Now, Aqif dah tido......aku selimutkan dia dgn kain pelekat Babahnya.
Breastfeeding pun sudah.

20 comments:

meo188 said...

nice song... huhuhuhu

btw, jom ambil award khas utk blog awk ni :D

http://freewebcomic.com/2010/07/geng_cipan_award_pakatan_komik_online/

Catwoman said...

meo188.......

Terima kasih ye, Mior.

OK, Akak akan pegi amik award tu.

:)

Take care ye....

kakpah said...

sian si aqif. kalau nak hentikan, jangan hentikan secara mengejut. buat perlahan2. tu terkejutlah tu....

zino said...

comel baby tu..

kayteeze said...

Oh, kesian Aqif tu.

Memang kena selalu belai dan urut perlahan.. nanti dia rasa amat selesa.

Kak tie dulu, memang susah nak hentikan susu badan yang sulong tu. Tapi bila lahirkan adiknya dan nampak kak tie breastfeedkannya, siabang terus berhenti breastfeed. Dia geli kot tengok adiknya menyusu sama.

maza said...

mari kita hiburkan hati dgn menyanyi ...lalalalalla


hehehehe

zonaku said...

try reduce slowly lps ni......

terkejut kot stop x bg warning...

Catwoman said...

Kak Pah....

Itulah...mmg mistake sy sbb hentikan breastfeeding cara mengejut. Anak demam, sy yg jadi kelam kabut.

Terima kasih atas nasihat b`guna tu ye, Kak Pah.

:)

Catwoman said...

Zino.....

Aqif semakin debab & sentiasa comel......huhuhuhuhu.

Terima kasih ye...

:)

Catwoman said...

Kayteezee @ Kak Tie...

Aqif ni anak manja, Kak.
Sy & Babahnya selalu belai dia t`utamanya waktu nak tido. Kitaor belai dia sampai dia lali.

Nyesal sy hentikan breastfeeding si Aqif s`cara mengejut, Kak. Aqif demam. Sy dah sambung balik breastfeeding si Aqif.

Biarlah Aqif sendiri yg b`henti breastfeeding. Terima kasih atas nasihat b`guna tu ye, Akak Tie.

:)

Catwoman said...

Kanda Maza.....

Ekau kena la nyanyi lagi Anak Tupai kat si Aqif tu. Dia suka sgt lagu Anak Tupai tu......

:)

Thanks ye, Kanda Maza.

Catwoman said...

zonaku........

Lepas ni, biarlah si Aqif b`henti breastfeeding dgn sendirinya.
Sy nyesal hentikan breastfeeding s`cara mengejut....si Aqif demam.

Mmg nyesal sgt !!!!

:)

Thanks ye, awak.

Ku Tak Sempurna said...

siannnnnn ayyip

.
.

.

.

takpe... nanti kak kts bgtau dgn babah ayyip eh.. biar mama kena marah dgn babah



hahahaha :P


sian kat ayyip.. camane la klu ada baby nanti...

ckLah said...

Alahai...ciannya bucuk cklah....



Zyma....dalam menjaga si demam tu, kesihatan Zyma jaga juga ya!




~LOL~

Catwoman said...

KTS.....

Aiyip dah OK sikit skrg ni...dia dah ceria balik sbb dpt nenen balik. Huhuhuhuhuhu........

Ko nak bgtau kat Babah dia ye? Mehhh sini aku selotep mulut ko biar ko tak leh bgtau kat Babah si Aiyip tu.

Bila Aiyip ada adik nanti, kedua2 nya aku kene breastfeed sama rata s`hinggalah si Aiyip stop sendiri, Insya Allah. Aku pasti train dia jadi seorg ABANG yg baik, Insya Allah.

:)

Thanks ye, KTS.

Catwoman said...

CkLah.....

Hihihihihi. Si Debab & Buchuk CkLah ni dah ceria semula dah sbb dpt balik nenen dia.

Hihihihihi.....

Insya Allah, sy akan jaga k`sihatan diri dlm keadaan m`buyong ni.

Terima kasih ye, CkLah.

:)

syah shah said...

jangan buat mengejut kak, tu pasal Aqif dapat demam terkejut... Hihihihih :D :D

Kena slow-slow le...

ONE ZABA said...

jgn basuh kain pelekat tu...umppnya hilang kalau basuh

Catwoman said...

Syah Shah.......

Itulah mistake Akak....buat cara mengejut!!! Bila Aqif dah demam, baru Akak nyesal. Aduhhhh.....

Now, si Debab ni masih breastfeeding lagi. Biarlah dia b`henti sendiri nanti.

Akak mmg syg sgt2 kat Aqif, dik.

:)

Catwoman said...

Cik One Z......

Uwaaaaa.....lepas Babah si Aqif balik dari kursus, barulah sy akan basuh. Sbb masa tu Babahnya ada di rumah. So, kain pelekat yg dah "harum s`merbak" tu boleh la sy basuh bersih2.

Huhuhuhuhuhu.........

:)