12.6.10

Wild World - Si Gadis Kecil Yang Ku Temui


Now that I’ve lost everything to you,
You say you want to start something new,
And it’s breaking my heart you’re leaving,
Baby, I’m grieving.

But if you want to leave, take good care,
Hope you have a lot of nice things to wear,
But then a lot of nice things turn bad out there.

Oh, baby, baby, it’s a wild world,
It’s hard to get by just upon a smile,
Oh, baby, baby, it’s a wild world,
I always remember you like a child, girl.

You know I’ve seen a lot of what the world can do,
And it’s breaking my heart in two,
’cause I never want to see you sad, girl,
Don’t be a bad girl.

But if you want to leave, take good care,
Hope you make a lot of nice friends out there,
But just remember there’s a lot of bad and beware.

Well,
Oh baby, baby it’s a wild world,
It’s hard to get by just upon a smile
,Oh baby, baby it’s a wild world,
And I always remember you like a child, girl.

Baby, I love you,
And if you want to leave, take good care,
Hope you make a lot of nice friends out there,
Just remember there’s a lot of bad and beware.

Oh, baby, baby, it’s a wild world,
It’s hard to get by just upon a smile,
Yeah, yeah, yeah,
Oh, baby, baby it’s a wild world,
And I always remember you like a child girl,
Oh, yeah,Oh, baby, baby it’s a wild world,
It’s hard to get by just upon a smile,
Yeah, yeah, yeah,
Oh baby, baby it’s a wild world,
And I always remember you like a child, girl.

La…la…la…la…la…

******************************

Anak Kecil (girl) yg aku temui tempoh hari telah pun aku serahkan kpd pihak b`kuasa utk uruskan nasibnya. Aku tak boleh m`jaga dan m`belanya sbb takde k`izinan daripada pihak b`kuasa, badan k`bajikan masyarakat serta court. Aku serahkan nasib Gadis Kecil t`sebut kpd ALLAH s.w.t. Andai ada "jodoh" antara dia dgn aku, aku akan m`jaganya seperti aku m`jaga anak kandung ku sendiri.

Pada petang tempoh hari aku m`bawa dia pulang ke rumah, dia m`lihat sekeliling kwsn rumah ku. Ku kira dia tak biasa dgn suasana rumah ku. Aqif suka b`kawan dgn si Gadis Kecil itu.......dia nonton The Lion King b`sama si gadis kecil itu. It was so sweet !! Even Aqif tak pandai b`cakap terus lagi, tapi cara dia b`main dan b`kawan m`buatkan aku t`senyum senang hati. Anak ku s`makin pintar.

Aku mandikan k`dua-duanya (Aqif dan si Gadis Kecil). Aku kasi dia makan b`sama Aqif. Apa saja yg aku bagi Aqif makan, si Gadis Kecil itu juga dpt makan. Tapi "jodoh" dia utk terus b`sama aku adalah t`lalu singkat. Aku telah serahkan nasibnya pada yg lebih b`hak. Aku s`kadar tumpangkan kasih ku kepada si Gadis Kecil yg b`usia lebih-kurang 4 tahun itu yg tak tahu apa2 ttg dunia........di mana agaknya ibubapanya? Aku tak tahu. Biarlah ALLAH yg pelihara dia. Semoga dia selamat walau siapa jua yg m`meliharanya kelak, Insya Allah.

p/s : Babah, terima kasih sbb m`rindui kami di sini. Terima kasih kerana m`doakan yg baik2 buat sy, Aqif dan baby dlm kandungan sy. Semoga Babah selamat, sihat dan sejahtera di Tanah Suci. Kami tunggu Babah pulang.

12 comments:

Ku Tak Sempurna said...

setiap yg berlaku ada hikmahnya..
.
.



mgkn ms depan girl lebih baik bl duk dgn 'pihak tertentu' berbanding ibu bapanya.. mungkin...

zan-xray said...

salam zyma,
Alhamdulillah..ko dah bagi mengikut apa tanggungjawab ko kpd anak malang tu.Biar pihak terbabit pula uruskan mengikut prosedur mereka. moga2 bertemu semula dgn keluarganya.
teringin la nak tgk wajah budak tu, Almaklumlah mmg aku mengidam nak anak prempuan comel ni :)

ravishingpeacock said...

best lgu 2 ;)

Catwoman said...

KTS.....

Ya, betul tu....apa yg b`laku pasti ada hikmahnya.

Itulah harapan aku. Biarlah masa depan dia selalu cerah....sampai bila2.

:)

Catwoman said...

zan-xray.....

W`salam....
Aku juga b`harap that girl b`temu semula dgn family dia.

Muka dia aku tak boleh tayang dlm internet sbb org boleh amik k`sempatan utk m`dakwa aku sedangkan aku cuba menolong that girl.

Apa pun, biarlah pihak b`kuasa / pihak b`tnaggungjwb yg uruskan nasib that girl.

:)

Catwoman said...

ravishingpeacock.....

Best ek? Terima kasih ye, Dik.
Dtg la jenguk2 sini lagi ye...

:)

Khairi said...

Err... budak tu, awk jumpa? Kesiannya...

Walaupun singkat, tapi saya rasa ia amat bermakna untuk awk dan utk si gadis kecil itu.

p/s: nice template ;p

Catwoman said...

Khairi.....

The girl yg sy t`jumpa tu tiada kaitan yg dlm newspaper tau.
Sy dah serahkan nasibnya kpd pihak b`tanggungjwb. Semoga dia selamat hendaknya, Insya Allah.

:)

**Warna cat baru je....org tetap yg sama. Huhuhuhu.....**

Nizam.Ariff said...

Hmmm... dari mana dia datang agaknya yek?...mesti datang dari somewhere, somebody...

Catwoman said...

Nizam....

Ntah la....
Sy t`jumpa dia dlm keadaan lapar & comot.

:)

zonaku said...

moga yang terbaik untuk masa depannya............

Catwoman said...

zonaku.....

Insya Allah...

Itulah harapan setiap ibubapa...

:)