13.6.10

Sorga! Sorga! Sorga!

Sorga ! Sorga ! Sorga !
'
'
'
'
Ya, rasa seperti sorga dunia...........
'
'
'
'
Lega ! Lega ! Lega !




Yang ni aku pernah rasai ketika aku ke Bangkok a few years ago. Thai massage cenggini mmg best. Semua tulang riuk aku "m`letup" pruk-prak, pruk-prak........lepas tu, pssssssssss.....kentot "senyap" daaaaaa!! Tukang urut Thai pernah urut aku sampai t`kentot. Aku yg t`kentot, bukan tukang urut tu. Tapi aku biasanya amik tukang urut p`puan la.

Patut la kenapa byk sgt lelaki M`sia gemar ke spa yg ada tukang urut Thai.....urutan diaorg sgt la soft and smooth tapi "power" (cara diaorg guna fingertips mmg different dgn tukang urut kita sendiri.....). So, para isteri belajar la cara2 urutan Thai ya.......jgn kasi chance para suami cari "jari-jemari" tukang urut Thai di spa tau.

Aku ni untung (sikit laaaaa......) sbb ada saloon sendiri je........segala urutan aku belajar. Aku urut Babah si Aqif dgn jari-jemari ku sendiri di rumah.........guna minyak aromatherapy gitu !!!! Lepas tu scrub badan dia dgn Almond Creamy Scrub hingga keluar segala daki2 kotor dan bau badan. Then lap dgn tuala lembap (air sejuk) 3 kali. Last sekali, aku lap dgn tuala lembap (suam2 kuku) dari bahu hingga ke tapak kaki dia s`byk 2 kali (hingga bersih).

Aku check kuku tangan dan kaki. Buat pedicure dan manicure kat Babah si Aqif. Aku suka dia sentiasa bersih dan nampak smart kerana p`jagaan yg aku lakukan pada dirinya. Ini pun salah satu aku tunjuk rasa sayang dan kasih kat dia. Aku dan Babah si Aqif akan chit-chat semasa aku tgh masaage dia.......aku suka sgt moment cenggini.

Aku tak sabar tunggu Babah si Aqif balik dari Tanah Suci. Aqif pun asyik sebut2 nama Babahnya. Nak ajak dia pegi makan Cucur Ketam kat Kuala Perlis nanti.

Ngidam Cucur Ketam nihhhhh..........sedappppp !!!

20 comments:

zino said...

best tu.. hehe

Ku Tak Sempurna said...

buat masa ni aku scrub bdn sendiri


.
.




.
.

errr... apa kata ko tlg scrub kan aku.. errr.. time kasih


hihihi


bab massage tu aku takut skit... tkt terprak bebetul tulang aku smpi takleh bgn.. eeeiii.. takut ai

Catwoman said...

zino....

Hihihi....best bila badan kita ada bunyi2 "pruk-prak, pruk-prak" masa kene masssage tu.....

Ringan je....

:)

Catwoman said...

KTS......

Sini ko, aku scrub kan badan ko dgn berus tembaga kasi keluar daki2 10 tahun lepas.....

Ko buat massage kaki dah laaaa...

Huhuhuhu.....

:)

maza said...

maza suka urutan CAKAR RIMAu gitew...mcam hari2mau gak ler.heheheh

syah shah said...

saya tak berani nak berurut, takut sakit... hahahahah :P :P

saya selalu scrub muka incik Firdaus jaa... Badan ada jugak, tapi kadang-kadang... Muka jaa selalu... Tapi tak selalu sangat... Heheheheheheh :P :P :P

Adimuz said...

Heeiiii...

tak bolehlah orang urut2 ni...geli.

yg_indah said...

Noted. :)

MADiSYAK said...

Geli tapak kakiku.

DrSinga said...

hisy,,,,
tak suka!!!
geliiiiiiiiii.....
(dan dgn perasaan nak menendang tukang urut..)

Rashid said...

salam

moga zyma sentiasa ceria bahagia ..

wow!! bestnya tengok cara berurut. tuu tang urutan pinggang tu.. adoiii...

nak cuba le ..

pssttt!! mana baik urutan cam tu ngan urutan rimau ustazah norbayah?

lariksss..

Catwoman said...

Kanda Maza.....

Cakar kucing gebu tak nak ke???

Wakakakakaka.....

:)

Catwoman said...

Syah Shah.....

Best gak dpt m`urut badan, Dik. Tapi jgn s`sekali m`urut badan masa sedang peknen....takut k`guguran pulak.

Akak suka buat facial kat Babah si Aqif....dia suka b`manja dgn cara tu. Aqif pun mesti sibuk nak facial gak.....

Huhuhuhu......

:)

Catwoman said...

Cikgu Adimuz.....

Best woooooo......
Urutan Spa dan urutan mak bidan tradisional adalah dua perkara yg amat hebat tapi cara picitan dan urutan agak b`beza.

K`puasan s`lepas urutan adalah sgt hebat.....angin dlm badan keluar.

:)

Catwoman said...

yg_indah...

Terima kasih kerana sudi singgah sini ye. Dtg lagi....

:)

Catwoman said...

MADiSYAK......

Hihihihi.....meh sini nak geletek tapak kaki kasi geli.....

:)

Catwoman said...

DrSinga.....

Amvoiiiii.....geli gituuuuuu!!
Cik abg urut geli ke tak??

Wakakakakakakka.....

:)

Catwoman said...

Cikgu Rashid....

W`salam Cikgu.....
Amvoiiiiii...lama tak nampak bayang dan wajah ensem Cikgu kat pondok nak roboh sy ni.....
Hihihihihi.....

Sy sihat, Alhamdulillah.

Best gak la dpt b`urut badan yg lesu dan lenguh2.....tapi sy tgh peknen, tak boleh b`urut suka2 hati, Cikgu. Bimbang bahayakan baby dlm peyut.......

Urutan yg best dan sedap adalah urutan yg kene pd caranya. Bukan urutan yg m`jurus ke arah syahwat.

Urutan yg sy pernah nikmati adalah urutan tradisi masyarakat Thai. Ringan je badan selepas b`urut, Cikgu.....

:)

kakpah said...

akak suka kena urut. hilang lenguh2 badan. akak dapat urutan minah indon je. bibik akak hehe....

Catwoman said...

Kak Pah.....

Uwahhhhhh,lagi best....bibik sendirik urut Akak ye.

Bunyi "pruk-prak, pruk-prak" tak??
Kalau bunyi, mmg best....ringan je badan.

Hihihihi....

:)