1.6.10

Pengumuman.

Salam to all. Semoga uols sihat dan sejahtera hendaknya.

Terima kasih di atas ucapan selamat hari lahir dan doa harapan yg uols tinggalkan dlm commentbox tu ye.....dan dlm Facebook ku. Aku amat m`hargai uols. Ada yg aku pernah jumpa s`cara realiti dan b`cakap dlm phone, ada yg aku kenal dlm YM dan Facebook dan mcm2 lagi. Aku amat m`hargai uols.

Aku ada p`umuman di sini. Aku akan b`rehat dari b`blogging buat s`ketika s`lama Hubby b`ada di Tanah Suci. Jika aku punya waktu, aku akan jenguk2 blog uols ye, Insya Allah. Di saat2 Hubby akan b`ada di Tanah Suci, aku perlu muhasabah diri, Insya Allah.

Aku bukan muda lagi, aku sedang meniti hari2 yg lebih matang......aku dah 29 tahun pd tahun 2010. Anak pun dah nak masuk dua org. Byk yg aku k`tinggalan even byk yg aku telah capai dlm hidup. Aku k`tinggalan dalam m`cari ilmu agama dan amal ibadah yg s`benarnya. Itu aku akui. Kerna itu, aku wajar m`cari ruang dan waktu utk m`dalami ilmu agama agar aku juga punya peluang utk m`jejaki kaki ku ke Tanah Suci suatu hari nanti, Insya Allah.

Bukan hanya Hubby akan pegi tunai Umrah, malah my mom, my grandmother , makcik2, pakcik2 serta 3 org sepupu rapat ku akan menyertai jemaah Umrah ni. Aku tumpang bahagia m`lihat diaorg ni punya peluang dan ruang utk jejak kaki ke Tanah Suci.

Hari Khamis ni my Hubby dan my family akan b`lepas, Insya Allah. Doakan utk my Hubby dan family ku selamat dlm p`jalanan ke Tanah Suci ye.....dan selamat ketika b`ada di sana nanti.

Cumanya aku sayu, sedih dan t`haru m`lihat Hubby. Inilah kali pertama dia m`jejaki Tanah Suci utk menunaikan Umrah. Ketika Hubby beritahu yg dia nak pegi Umrah b`berapa bulan yg lepas, aku rasa b`syukur sgt sbb ALLAH telah m`buka pintu hatinya serta makbulkan doa dan hasrat Hubby utk m`jejaki serta b`ibadah di Tanah Suci. Alhamdulilah. S`sungguhnya kuasa ALLAH amat besar. Hati Hubby tenang. Mudah-mudahan ALLAH p`mudahkan segala urusan dan p`jalanan Hubby dan family ku yg lain2 ketika di sana, Insya Allah.

Petang semlm, Hubby peluk aku erat2 dan agak lama. Pegang pada pipi ku dua2 belah, kiri dan kanan. B`tambah sayu rasanya. Semoga ALLAH pelihara dia dan family ku yg lain hendaknya.

Dan ini b`makna aku dan Aqif akan tinggal b`dua di rumah. May be aku akan tinggal b`sama Abg dan isterinya (kakak ipar ku) di rumah diaorg semasa Hubby ku b`ada di Tanah Suci.

Aku mohon maaf jika pernah t`kasar bahasa atau menyinggung perasaan uols s`lama kita kenal di alam maya ini ye. Insya Allah, kita akan b`temu lagi nanti. Aku harap akan punya waktu utk b`blogging lagi nanti; jika ALLAH izin. Aku sentiasa m`doakan yg baik2 dan k`sejahteraan buat uols dan family, Insya Allah. Semoga ALLAH p`lihara uols walau di mana jua uols b`ada ye. Take care, guys!!!!



Salam Sayang dari :
Mama Aqif and Aqif si Tembam dan Debab ;-)

29 comments:

en_me said...

me baru jer nak terjah, akak zyma pulak nak stop blogging.. uhuhu

sayangsayangibu said...

SEMOGA SEMUA SELAMAT DAN DIPERMUDAHKAN SEGALA URUSAN.........

Mak Su said...

all the best :)

syah shah said...

semoga segalanya berjalan dengan lancar... :D :D

maza said...

semoga mudah segala urusan...

maza entah ler bila lak dapat jejak kaki ke sana... huhuhu

DrSinga said...

take care Dear...

julietchun said...

selamat pegi dan selamat kembali.
psttt : walaupun lambat aku nak juga ucapkan selamat hari lahir umtukmu :P

xiiinam said...

Jaga diri baik-baik....







Abag Aqief jauh tu...

zonaku said...

insyaallah....

sampai jumpa lagi!

sonata anak kancil said...

masih belum terlewat - happy birthday...jaga diri baik2 nooo...
doakan hubby & family selamat menjalani ibadah umrah

Catwoman said...

en_me.....

Akak just nak rehat kejap je la.
Huhuhuhu......amik angin.

:)

Catwoman said...

sayangsayangibu a.k.a SSI.....

Terima kasih di atas doa itu, SSI.

:)

Catwoman said...

Mak Su....

Terima kasih, Mak Su.

All the best to you,too.

:)

Catwoman said...

Syah Shah.....

Insya Allah, itulah harapan dan doa Akak, Dik. Semoga diaorg semua selamat hendaknya. Terima kasih byk2 ye.

:)

Catwoman said...

Kanda Maza.....

Insya Allah.

Pasti ada rezeki utk setiap kita utk jejak kaki ke Tanah Suci nanti, Insya Allah.

Den doakan buat ekau ye. Moga ekau juga dpt poie ke Tanah suci nanti haaaaa.

:)

Catwoman said...

DrSinga.....

Terima kasih, Doc.

You take care, too.

:)

Catwoman said...

Julietchun....

Insya Allah. Itulah harapan dan doa ku buat diaorg semua ni agar selamat hendaknya dlm p`jalanan ke sana.......dan ketika b`ada di Tanah Suci. Dan selamat kembali ke tanah air nanti.

Terima kasih di atas ucapan selamat dan doa itu ye, Juliet.
Aku juga m`doakan yg baik2 dan k`sejahteraan buat ko dan family, Insya allah.

:)

Catwoman said...

xiiinam a.k.a CkLah....

Insya Allah, sy akan m`jaga diri dan anak2 sy (Aqif dan yg dlm peyut ni).

Terima kasih byk2 ye, CkLah.

:)

Catwoman said...

Zonaku.....

Insya Allah, pasti ada rezeki utk kita terus b`sahabat even dlm alam maya, awak.

You take care ye.

:)

Catwoman said...

S.A.K.....

Terima kasih byk2 di atas ucapan selamat itu ye. Sy hargainya. Even sy jarang2 ke blog SAK, tapi silaturrahim tetap d`panjangkan, Insya Allah.

Ya, sy pasti m`doakan buat Hubby dan family sy yg ke Tanah suci, Insya Allah.

:)

Tie said...

Rehatlah banyak-banyak...
.
.
.
Psst ! Tak nak join kak tie berkebun di Fb ke ? Ekekekeke.........

mancai said...

tak apa berehat ... banyak yang penting harus diutamakan dulu... all the best

ckLah said...

Semoga selamat semuanya...

Catwoman said...

Akak Tie....

Nak rehatkan badan & minda....
Supaya sentiasa sihat dan segar bugar. Hihihi.......

Sy tak minat main game, Kak Tie. Terus-terang sy katakan...jika sy main game di FB ke, game SIM CITY ke...mesti tak sampai 15 minit. Lepas tu masuk tido. Huhuhuhu....

:)

Catwoman said...

mancai....

Terima kasih, Bro....kerana memahami daku ini. Hihihihi....

:)

Catwoman said...

CkLah....

Insya Allah.
Semmoga keluarga sy selamat hendaknya ketika di Tanah Suci.

Terima kasih ye, CkLah.

:)

Jard The Great said...

semoga pergi dan kembali =)

Catwoman said...

Jard The Great.....

Terima kasih ye, Dear. My family and Hubby dah b`lepas ke Tanah Suci.

Harap2 selepas ni giliran kita pula ye, Insya Allah.

:)

Seorang Ibu dan Isteri said...

Semoga selamat pergi dan kembali dan dipermudahkanNya