15.6.10

Malas Punya Orang !!!

Dah 3 tahun lebih aku b`blogging, hanya 90 je sahabat2 blogger yg aku dpt kenal.
'
'
'
'
3 tahun, okey!!
Baru belajar kenal ABC gituuuu......
'
'
'
'
Tapi baru 90 sahabat2 blogger yg aku kumpul.
Tapi bukan semua aku keep-in-touch, tak sempat nak go thru` semua n3 dan semua 90 blog.
'
'
'
'
Nampak sgt aku mmg tak pandai b`kawan dgn org.
Ke blog aku yg tak best?? ......sampai org tak nak masuk & baca.
Ke aku seorg p`malas???
'
'
'
'
Dasar picisan punya blog !!! Sampah masyarakat punya blog !!!
Sila salahkan blog ni......(jgn salahkan aku. Aku tak b`salah......)
'
'
'
'
Ekceli aku yg malas nak terjah blog2 lain......malas nak m`baca.
Malas nak komen. Malas nak gelak lawak biawak.
Malas nak itu dan ini......dan malas dan malas dan malas dan mmg aku ni seorg p`malas s`dunia !!!
Sila tepuk tangan kat aku !!!
'
'
'
'
Bila preggy ni.....lagi la aku malas. Malas itu dan ini.
Malas nak pegi keje. Malas nak drive kete.
Malas nak mandikan Aqif.
Aku juga malas mandi.......busuk mcm "embekkkkk".
SILA JANGAN PERCAYA, OK !!!!
'
'
'
'
Errrkkkk, ekceli aku lapar lagi la. Baru jap tadi aku makan nasi b`sama sambal tumis ikan bilis, telur mata kebo, kari ikan jenahak dan sayur campur. KENYANG, OK !!!
Tapi itu kenyang utk yg tadi punya menu. Skrg aku nak makan yg lain pulak.
TAPI....alaaaa, susah la.
Hmmmm, just forget it.........sbb JAUH nun di sana !!
'
'
'
'
Apa kata makan roti bakar kaya !!!!
'
'
'
'
Ya, makan roti bakar kaya !!! Idea yg bernas.....
'
'
'
'
Aku nak makan roti bakar kaya TAPI aku malas nak bakar roti dan sapu kaya.
Sila tolong aku........tolong! tolong! tolong!
'
'
'
'
Nanti aku upah susu.
Susu botol Aqif.
'
'
'
'
Nak tak?????


Moral of the story : Jgn malas2 nanti tak dpt makan roti bakar kaya.


p/s : Aku biasa panggil Roti Bakar Kaya (roti yg d`bakar dlm toaster dan d`sapu dgn kaya yakni spesis jem gak la. Uols panggil apa pulak??

26 comments:

Adimuz said...

Hahahaha....

Malas nak komen.

(boleh dapat dak roti bakar kaya?)

birU said...

salam zyma darling,

heeeeeeeeeeeeeee...
mayb banyak sebab kenapa kita malas
bukan kerana malas apa, mayb ada prob or mcm2 kan, heee..
u lagilah preggy segala, i ni now dalam mood malas vs prob, so nak menapak ke blog lain tersangatlah susah...
jangan marah ya
yg penting jaga diri, aqiff dan new baby tuh..

Tie said...

Malas ?

Kak tie pun sama laa....

julietchun said...

jangan nanti nak kunyah roti pun malas,ehehehehe

tasekM said...

ai panggil roti bakar rumah yang..... hahahaha...

:p



.

Ku Tak Sempurna said...

aku plak panggil roti tu donat


.
.
hihihi.. sila PERCAYA :P




dah.. jangan malas!! gi bakar roti tu.. lelebih skit... bleh aku tumpang 2,3 kaki :P

maza said...

uiks! baru 3 thun dapat 90 folllower. kira kuat tu.

maza dah nak masuk 5 thn dah.. tapi 85 follower jerk.. hehehehe :)

janji kita tenang ya udah lorr.. hehehe

Catwoman said...

Cikgu Adimuz....

Terima kasih kerana telah komen...
Wakakakakaka......

Roti hangus miskin, nak tak??

:)

Catwoman said...

Biru....

W`salam Biru Dearest...

I malas sbb letih bawa "isi" dlm peyut......
Dah tu Aqif masih breastfeeding...
mmg agak letih la.
Tu yg I jadi malas....sbb dlm k`letihan.

:)

Catwoman said...

Kak Tie....

Penyakit b`jangkitkah ini?

Huhuhuhuhu.....

:)

Catwoman said...

Julietchun.....

Nak tgk pisau sapu kaya pun aku jadi malas.

Huhuhuhuhu.....

:)

Catwoman said...

tasekM.....

Kenapa ko tak panggil Roti Bakar Sampah Sarap, Yang? Lebih kagum aku m`dengar nama cenggitu.....

Wakakakaakaka.....

:)

Catwoman said...

KTS......

Ko ni tak habis2 dgn donut....
Ko nikah je la dgn kanda donut. Nak ke??

Aku makan dgn Aqif habis dahhhh...
ko lambat request Roti Bakar Kaya.
Huhuhuhuhu.....

:)

Catwoman said...

Kanda Maza....

3 tahun....tempoh yg agak lama. Tapi den malas nak cari kawan blogger ramai2....sbb den malas nak terjah blog2 gitu.....

Semoga tenang dlm hati, kannn...

:)

syah shah said...

saya panggil roti bakar taruh kaya... Hohohohohoh :P :P

Okla tu kak, 90 orang... Saya dah blogging dari 2006, 50 orang kenalan pun tak sampai... Nampak sangat saya memang langsung tak pandai berkawan... Hihihihihih :P :P

kakpah said...

bakar roti atas bara arang. sapu mejerin, sapu kaya sampai meleleh. slurrpp... jilat jari tau...

DrSinga said...

roti miskin ada???

mancai said...

lama tak jalan2 sini... wah dah menarik template... huhuhu... malas memang payah nak dijelaskan...

KAKTINY said...

mmg masa preggy nih..
nafsu makan tinggi..
nafsu MALAS pun bertambah ketinggiannya... hahaha...

Catwoman said...

Syah Shah.....

Sbb mmg kene taruh kaya kan.... bagus idea bernas kamu,Dik.

Tapi kan Dik, Akak b`blogging pd realitinya bukan utk kumpul follower seperti yg t`catat pd blog Akak tu.

Akak nak m`cari sahabat2 yg boleh b`kongsi ilmu pengetahuan dan b`kongsi pengalaman hidup. So, Akak tak kisah ttg "kuantiti"... tapi Akak amik kisah ttg "kualiti".

:)

Catwoman said...

Kak Pah.....

Apakah itu caranya yg Kak Pah buat di rumah? Sedapkah ianya?

Sy rasa sy mesti m`cuba cara yg Kak Pah buat roti tu......
Sungguh t`liur.....

:)

Catwoman said...

DrSinga....

Bukan s`takat roti miskin....roti papa-kedana dan daif pun ada. Roti tanpa apa jem la tuuuu....carik sana, koyak sini.

Huhuhuhuhu.....

:)

Catwoman said...

mancai.....

Huhuhuhu.....aku saje je buang tebiat nukar template baru....
Jemu gak tgk template lama.

Malas tu takde penawar...kannnnzzz

:)

Catwoman said...

Kak Tiny.....

Sy sgt malas skrg ni.....aduhaiii.
Tambahan pulak Babah si Aqif belum balik dari Tanah Suci. Lagi la sy jadi malas.....

Huhuhuhuhu......

:)

zan-xray said...

nak kata follower tu penting tak juga, nak kata tak penting tak juga..
sebabnya bukan semua kita pi ikuti dan juga kita pun jarang ke sana.

komen yg ikhlas membuat kan hati kita ikhlas juga untuk menjenguk blog orang kan selain entry yang menepati citarasa kita.

kadang2 bermusim juga mood ni. ttapi bagi za

Catwoman said...

Zan-xray....

Aku setuju dgn ko....
Betul tu...

:)