19.6.10

First And Second

If you're on the merry-go-round, you have to go round.
'
'
'
'
Ok, forget about the merry-go-round.
'
'
'
'
Aku ada 4 org anak tiri (3 lelaki, 1 p`puan)
'
'
'
'
3 b`adik (anak2 my Hubby & 1st wife) + 1 seorg anak lelaki (anak my Hubby & ex-wife from Tepeng, Perak)
'
'
'
'
Anak2 my Hubby & 1st wife ->> 2 lelaki, 1 p`puan (3 b`adik)
Anak my Hubby & ex-wife dari Tepeng, Perak ->> 1 anak lelaki
'
'
'
'
So, semuanya adalah anak2 aku juga.
Kasih & sayang ku pada diaorg adalah sama rata, sama tara.
Tiada beza.
Aqif b`untung ada abang2 dan kakak yg baik & pintar.
Aku juga b`untung kerna punya family yg ramai cenggini.
Kasih sama rata, sayang sama tara.
'
'
'
'
Semoga ALLAH s.w.t m`berkati hidup kami s`keluarga.
Bukan semua p`kahwinan poligami adalah pincang dan saling m`benci. Aku b`syukur dgn nikmat yg ALLAH telah sediakan buat k`hidupan aku b`sama diaorg yg s`Islam dgn aku.
Dan aku masih lagi belajar adat dan adab b`kongsi kasih b`sama 1st wife di sana.
Sayang sungguh aku pd diaorg seperti aku sayangi kaum keluarga ku sendiri.
Moga ALLAH p`mudahkan urusan hidup kami.
'
'
'
'
Dan aku harap family kami juga akan terus b`kembang dan b`tambah ramai bilangan ahlinya, Insya Allah.

p/s : Mesti ada di antara uols b`tanya kenapa aku sanggup sacrifice dan terima k`hidupan b`poligami cenggini. Dan ikhlas aku jawab; Aku lakukan kerna FISABILILLAH. Aku terima siapa shj m`jadi ahli keluarga ku kerana ALLAH. Ini kerana aku juga telah d`besarkan dlm situasi yg sama. Aku punya ibu tiri (2 org. Kini hanya tingga seorg ibu tiri shj. Yg seorg lagi tu telah passed away lama dulu).
'
'
'
'
Happy Father`s Day to My Abah.......and not to forget, my Dearest Hubby.
You two guys are my perfect gentlemen who come alive into my life.
Love you, guys !!!!



Happy Father`s Day To All Fathers In The World.

16 comments:

ckLah said...

Semoga terus dilimpahi kasih sayang sesama ahli keluarga....itu yg penting dlm hidup,tk kira miskin,tk kira kaya. Kasih sayang adalah nyawa...

Catwoman said...

CkLah.....

Betul tu, CkLah.

Sy tak pernah kesal hidup b`poligami cenggini. 1st wife adalah seorg wanita alim dan tinggi ilmu agamannya. Baik budi pekertinya. Lemah lembut & penyayang.

Hubby sayangkan semua kami sama rata dan sama tara, Insya Allah.

:)

maza said...

wah!!! murah rezeki.. heheheh

tahniah, dan rasa respect yg amat sangat.. heheheheh

tabik spring sehhh

meo188 said...

hepi fathers day!!!!

zino said...

semuga terus bahagia.. selamat hari bapa kepada semua bapa2..

Ku Tak Sempurna said...

happy fathers day utk ko gak

.
.


errr.. apakah??

hihii ;D

Catwoman said...

Kanda Maza....

Alhamdulillah. Rezeki dari ALLAH.

Terima kasih byk2 ye.

Ekau jgn la pulak nak tambah koleksi bini lopas baco den punyo n3 nihhh, kang mak Aqhlan lastik dahi ekau. Baru ekau tahu...

Huhuhuhuhuhu......

:)

Catwoman said...

meo188......

......to all fathers in the world !!!

Huhuhuhuhu.....

Terima kasih ye.

:)

Catwoman said...

zino.....

Terima kasih byk2. Sy juga m`doakan yg baik2 dan sejahtera buat awak dan semua kita.

:)

Catwoman said...

KTS......

Errrrkkkkkk, apakah ko telah m`alami masalah penglihatan yg kronik, KTS? Cuba ko lihat wajah ku ini dgn jelas....aku masih lagi seorg wanita tauuuu !!!

Huhuhuhuhuhu......

Iyo la, aku terima apa shj ucapan dari mu, Sayang. Cewah....ko tolong sampaikan ucapan ku kpd Kanda Brunei ko ye....Happy Father`s Day !!! Hohohohoho....

:)

kakpah said...

kebahagian terletak pada tangan dan hati masing-masing. semuga ko terus bahagia.

Catwoman said...

Kak Pah......

Betul cakap, Kak Pah.
Dan masing2 juga punyai peranan masing2......mainkan peranan yg s`wajarnya utk m`bentuk rumahtangga yg "Baiti Jannati".

Terima kasih byk2, Akak.

:)

zan-xray said...

syukur kehidupan zyma bahagia.

Hidup di dunia ni sementara sahaja, laksanakan tanggungjawab dengan ikhlas emmm

Catwoman said...

Zan-xray.....

Alhamdulillah. Aku b`syukur pd ALLAH kerna telah m`beri aku nikmat hidup bahagia.

Itulah harapan ku selagi masih b`nyawa, Zan.

:)

NenekPenne said...

oh oh
kalau kita 2nd wife dan kita sedar siapa diri kita, tak per..
tapi ada orang tu tak sedar diri.. tu yang payahnya..nak konker kat dia sorang2...

dan suami tu jgn berat sebelah dan mesti berlaku adil dan saksama
penah tau i terbaca satu statement, lelaki yang berpoligami tu mendekatkan diri dgn neraka..

yelah kan, nak berlaku adil bukanlah senang... susah ooo..

kalau i ni tak mampu bagi anak then my hubby kahwin lain becos of anak then 2nd wife tu boleh beranak pastu cuba berbaik2 dgn i, at least i ada kawan and i dont mind untuk sayang anak tu tapi ni tak.. adeehhhh.. kita pulak nak dibuatnya musuh pastu berlagak samseng..mana hati tak hangen.. cuba dia call i cakap sorry ker apa ker, lembut sikit hati ni...

i pun tak derlah zalim mana pun...

orang educated mcm ur madu or u sendiri susah ooo nak jumpa...

Catwoman said...

NenekPenne.......

Awak, k`marahan, k`bencian tak akan menyelesaikan apa2 masalah.

Kdng2 apa yg b`laku dlm hidup kita adalah suatu dugaan yg mana ianya dtg dari ALLAH. Dia ingin m`uji k`kuatan iman diri kita.

K`sabaran dlm jiwa amat penting. Jgn ikut perasaan. Kita mmg kene byk b`sabar walau apa juga takdir nasib diri kita.

Byk perkara yg b`laku ada sebab musabab. Ada hikmah d`sebalik apa yg t`jadi itu, awak.

Terima kasih kerana sudi b`kunjung ke blog sy yg tak punya apa2 selain kasih syg utk anak2, family & sahabat2, Insya Allah.

:)