5.5.10

Mo....mo....mo....mo = Momo Elmo



Ya.....Aqif dah mula t`cari2 Elmo. Sikit2 Elmo........sikit2 Elmo. Betapa hebatnya pengaruh si Elmo dlm Sesame Street tu ye, uols.

Botol susu dia pun ada gambar si Elmo.......baju dia ada gambar si Elmo.
Asal dia nampak muka aku; yakni Mama nya......pun dia panggil aku Elmo.

"Mo...mo...mo.....mo......" - si Aqif.

"Mama.....not Momo Elmo. Say Mama, please. Mama.....say it." - Aku

"Mo....mo...mo" - Aqif (......sambil buat mulut moncong mcm mulut ikan emas)

"Alahaiiiii, Aqif.........Please say Mama. Say Mama now. Mama" - Aku

"Ma....ma" - si Aqif

"Yes. That`s my boy. You`re such a bright boy. Say Mama.......Mama, once again please." - Aku

"Ma.....ma.....ba....ba...ba....ba" - Aqif (hmmmm, dah mula rindu Babah dia la tuuuu. Aqif ni mmg rapat dgn Babah dia)


p/s : Uols pun nak panggil aku Momo Elmo gak ke? Alahaiiiiiiiiii...........jgn la. Cian aku tau.....huhuhuhuhu.

16 comments:

Khairi said...

wahahaha comelnyaaa... berapa bulan ni aqif?

julietchun said...

mujur tak MOMOk,ehehehee

ONE ZABA said...

tak mo la panggil momo...

aku nak panggil maaameeeeee......

PnConfused said...

elmo is cute...



lama dh xtgk sesame street... the big bird is still big kan??


:)

maza said...

yg sebenarnya, yg tergila-gilakan si karton elmo ialah ibunya..

manalah budak sekecil itu tahu botol susu pun ada gambar elmo kecuali si ibu yg introduce kannya..

jadi, yg gilakan elmo ialah org dewasa sebenarnya, baru lah penyakit itu berpindah ke si cilik.. hehehhe

xiiinam said...

Tak apa...tak apa....

Jangan Aqif panggil mooooooooo udah!



Peluk cium buat bucuk makLah tu!

ElyaElmo said...

die tak cari elyaelmo ke kak??ha3

Catwoman said...

Khairi.....

Aqif dah 15 months plus dahhh...
sikit hari lagi dia 16 months.

Hihihihi....

:)

Catwoman said...

Julietchun....

MOMOk katanyer......alahaiiiii, Sayang!!!!

:)

Catwoman said...

Cik One Z.....

Hahahahaha, byk la ko punya mameeeeeeeee. Aku rasa mcm dah jadi Mamee Monster je nihhh.....
Nasib baik dia tak panggil aku BIG BIRD......kalau tak, mau pengsan aku d`buatnye.

Adoiiii la....

:)

Catwoman said...

PnConfused....

And the cute goes to Elmo....hihihi.

Ya, BIG BIRD is still BIG....never gonna be SMALL. Huhuhuhu....

Thanks 4 coming to my place, PnConfused...

:)

Catwoman said...

Kanda Maza......

Alahaiiiii....ekau ni nak kene dgn den yo?? Den baru je nak "tuduh" Aqif yg suka kan Elmo....
Ekau dah pocahkan secret den...
Iyo lah...mmg den yg suko kek Elmo yg sebonarnyo....

Huhuhuhuhu.....

:)

Catwoman said...

xiiinam a.k.a CkLah.....

Itu mcm bunyi haiwan b`kaki 4, b`ekor dan sedap d`masak kicap je tuhhhh....masak rendang lagi sedap tu.....

Huhuhuhu....

**Aqif dah "belayar" ke Uganda jap tadi......letih b`main tadi. Nanti sy peluk Aqif utk CkLah ye....**

:)

Catwoman said...

ElyaElmo.....

Hahahahaha.....kamu la tu.

Aqif mmg suka sgt dgn Elmo.....

:)

blueCITY® said...

salam zyma darling,
baru sampai kajang tadi
masih penat dan sedikit moody, selapas wat n3 mati tuh...

heeeeee
baca n3 ni wat diri senyum jer

mo mo mo...
aqif yg rindu papa ke mama yg rindu?
ekekekke... =p

masih penat dan hmmmm..
tq ya

Catwoman said...

blueCITY.....

W`salam Biru Deary....

Jgn byk fikir soal mati, Biru. Mati adalah BENAR dan WUJUD. Kita semua akan d`jemput oleh-Nya. Redha la kita dgn janji2-Nya...

You kene byk2 rehat sbb drive jauh tadi....dlm keadaan letih, mmg minda kita kana ikut letih dan lemah.

Si Aqif ni lah p`hibur hati I...
I akan rasa sunyi jika b`pisah lama dgn Aqif. Dia nyawa I....

I pun rindukan Babah si Aqif gak....huhuhuhuhu.

:)