1.5.10

Celik Minda



S`bentar tadi aku buka CD Sesame Street utk si Aqif. Saje je nak expose si Aqif dgn educational television program yg mana mengandungi unsur education dan entertainment.

Mmg la si Aqif belum faham......tapi dari apa yg aku observe, dia kusyuk dan t`tarik dgn program ni. Especially bila ada characters seperti Big Bird, Elmo, Grouchers, Ernie dan Bert; dia kusyuk je........ntah faham,ntah tidak......aku tak pasti!!!!
Namun Aqif suka Sesame Street.......huhuhuhu.

Ernie and Bert, with their closest of companions (Ernie`s Rubber Duckie and Berts` pigeon Bernice respectively).



Big Bird with his best friend, Mr. Snuffleupagus.


p/s : Aqif dah sihat sikit sbb tu dia kusyuk nonton Sesame Street even dia tak faham.
Botol susu dia pun ada gambar Elmo dan Big Bird. Huhuhuhu.........
Hari ni aku belikan kuih sagu. Aku makan, Aqif pun nak makan jugak.
Aku kasi sikit je......bimbang peyut dia kembung.

20 comments:

xiiinam said...

Ini antara yang program yang cklah ekspose untuk anak-anak dulu...selain Iqra'

(Nuha fasih berbahasa Inggeris kerana program Disney Channel...Sungguh! Dengan slanga bebudak kulit putih tu pun dia ikut....cuba nak masukkan video dia yang petah masa kecil dalam blog, tak sempat nak edit lagi.

Eloklah tu...Menonton dengan kawalan)

Catwoman said...

xiiinam a.k.a CkLah.....

Good idea, CkLah......
Program cenggini la yg my parents educate sy masa kecik2 dulu - Sesame Street. Kadar minat belajar juga meningkat.

Now, sy educate Aqif seperti my parents pernah educate sy. Disney Channel pun sy kasi si Aqif nonton.....biar dia ada minat utk belajar English sedari usia bayi.

So far Sesame Street la yg Aqif suka dan boleh go thru` with...
Sbb ada favourite characters yg aqif suka (Elmo, Big Bird, Ernie, Bert etc.).

Hihihihi.....

:)

zino said...

bagus juga tu..

DrSinga said...

ada manusia-manusia 'korap' yang kata Bert dan Ernie tu gay...
pssst.... sampai sekarang kita tak boleh eja menatang macam gajah tu!! :)

zan-xray said...

Sesame Street antara progam yg menarik untuk kanak2
zan pun boleh jadi ralik (asyik) bila tengok..hehe

kayteeze said...

Kak tie punya favourite program, sejak kecil lagi. Walaupun tak fasih berbahasa English, tapi kak tie faham... Sukakan perangai oscar tu, hihi...

Catwoman said...

zino.....

Sesame Street ni sesuai utk semua peringkat usia. Kdng2 sy sendiri pun leka nonton program ni....

Hihihihihi.....

:)

Catwoman said...

DrSinga.....

Hihihihi, biarkan mereka2 yg "korap" itu m`laungkan ayat2 "korap" (gay) t`hadap Ernie & Bert. Yg pasti Aqif suka nonton program ni. Huhuhuhuhu......

Hidup Sesame Street!! Hidup Sesame Street!! Peace!!

:)

Catwoman said...

zan-xray.....

Aku masih lagi join Aqif nonton Sesame Street tau. Aku leka dgn gelagat characters dlm program tu......
Aqif pun kusyuk.....

Hihihihihi.....

:)

Catwoman said...

kayteeze a.k.a Kak Tie.....

Akak Tie boleh la join si Aqif dan sy nonton Sesame Street nihhh.
Kita beli pop-corn byk2, then kita makan sambil nonton program ni.
Aqif suka Big Bird dan Elmo tau...

Hihihihihi.....

:)

Adimuz said...

Jangan kata budak, bapak dan mak budak pon boleh terlopong duk layan Big Bird ngan Elmo....hahahha.

Catwoman said...

Cikgu Adimuz.....

Betul tu, Cikgu. Sy sendiri pun masih minat nonton program ni. Best sbb ianya b`bentuk education & enetertainment yg b`sesuaian dgn semua org.

:)

blueCITY® said...

salam,

heeeeeeeeee
rindu la sangat2 nak melawat blog kawan2 semua
i masih d kemaman ni
bzs...

aqif aqif
hehheheh...
cumel jerk...

maza said...

anak2 maza suka elmo hehehheh

Ku Tak Sempurna said...

dah lama tak tgk sesame street

.
.



tggu ada anak sendiri br tengok ..... kot

hikksss:D bila lah nak ada anak sendiri... haaaiiihhh

mancai said...

salam... wah bukan anak2 je ni mak bapak pun dah terlibat sama minat ( aku le tu) huhuhuhu

Catwoman said...

blueCITY....

Owh, you masih di Kemaman ye...
Lama you b`cuti ye...but, it`s good to relax ur mind. Take ur time, dear.

Hihihi.....Aqif adalah permata hati yg I t`lalu syg dan kasihi.
Dialah nyawa I, Biru.

:)

Catwoman said...

Kanda Maza....

Aqif pun suka Elmo tau....
Botol susu dia pun mesti kene ada gambar Elmo dan juga Big Bird.
Huhuhuhu......

:)

Catwoman said...

KTS.....

Ko bulih tgk anytime la.....tak payah tunggu ada anak pun ko bulih tgk,what.....
Best woooooo......

Insya Allah, nanti tiba giliran ko b`rumahtangga dan ada anak22 sendiri. Ko akan layan anak2 ko seperti anak2 raja, KTS. Ko tak akan sanggup tgk diaorg d`gigit nyamuk.....trust me.

:)

Catwoman said...

mancai....

Ko boleh la join Aqif dan aku...
Ngadap Sesame Street b`jam-jam....

Huhuhuhu.....

:)