3.5.10

Baring-Baring Santai

Dah 3 - 4 hari aku tak bawa Aqif ke tempat keje. Byk hal yg aku kene manage di tempat keje, itu yg menyebabkan Aqif d`tinggalkan kat tok dia (my mom laaa).

Tapi petang ni aku balik agak awal dari biasa...5.15PM sampai rumah. Aqif m`rajuk sikit dgn aku hari ni. Dia tak nak peluk aku masa aku sampai rumah tadi...

Jenuh gak nak pujuk si kecik aku yg baru boleh b`jalan dan b`lari2 ala2 itik pulang petang. Dia buat perangai.....

Jap tadi masa nak solat Asar, adalah suatu moment yg sgt indah dan kelakar bilamana Aqif sengaja baring2 santai ala2 dlm citer Baywatch sambil hisap botol susunya di atas kain sejadah aku. Dia m`mandang aku sambil pegang handphone aku di tangan kirinya. Bila tiba masa nak sujud, Aqif masih t`baring di atas kain sejadah (Aqif di bawah peyut muncit aku la........). Aku tunduk sujud jugak la.......tiba2 si Aqif ketawa kekekekekekeke sebab telekung aku t`kene pd peyut dia (Aqif tak b`baju.....). Dia rasa geli. Dia nak bangun tapi aku masih b`sujud.

"Ma....ma....mamma......atit. Ma....ma....mamma. " - si Aqif
(maksud bahasa Jerman si Aqif : "Mama, mama.....sakit. Mama...mama".)

S`kejap dia gelak sbb geli.......s`kejap dia ngadu sakit. Ishhhhh.........

Last2......dgn aku s`kali t`gelak. Aku dah tak boleh tahan daaaaaa....dah tak kusyuk tika b`solat Asar tadi gara2 Aqif t`baring atas kain sejadah dan gelak sebab geli t`kene telekung aku.

T`bantut solat Asar aku buat s`ketika waktu. T`paksalah aku suruh tok dia pegang dia sbb aku nak solat Asar s`kali lagi. Aku suruh tok dia "pancing" si Aqif dgn CD Sesame Street. Apa lagi.......diam la kejap si kecik aku yg sorang nihhhhh.

Adoiiii la.......Aqif oh Aqif.

Sementara nak besar kannnnn............hmmmmmm. Cenggini la karenah si kecik aku yg sorang ni......

Besok2 gilliran Cik KTS dan Juliet pulak......tak gitu??? Huhuhuhu.....

2 comments:

blueCITY® said...

salam,

hehehheheh
sweet jerk....

bila la giliran i?
hukhuk...












hmmmm...
x kot

Catwoman said...

blueCITY......

W`salam Biru....

Jenuh m`layan si kecik I yg sorang ni....

Giliran you pasti akan dtg sedikit waktu lagi, Biru.

Jgn gusar...jgn kecewa!! Rezeki utk you pasti ada....you kene yakin dgn kuasa ALLAH. Insya Allah, nanti Dia akan beri segala yg you mohon...

:)