30.4.10

Lagu 3 Kupang

Jajan yg sedap d`makan di kala nonton tv!!!


Lagu tiga kupang
Saku penuh padi
Enam ekor burung
Masuk dalam kuali

Bila sudah masak
Burung nyanyi saja
Tentu sedap makan
Beri pada raja

Raja dalam rumah
Buat kira-kira
Suri dalam dapur
Makan roti gula hey !

Dayang tepi kolam
Mahu jemur tepung
Datang burung hitam
Pagut batang hidung
Hidung... hidung... hidung




p/s : Tadi Aqif lari2 t`ketek2......mcm itik pulang petang daaaaaaa. Dia dah boleh jalan dan lari2 anak itik........tapi kadang2 tu t`sadung gak. Jatuh. Nangis. Bangun.
Jalan lagi..........lari t`ketek2 mcm itik pulang petang.
Comel sgt bila tgk si kecik aku struggle utk b`jalan dan b`lari2.
Even tak sihat, dia nak b`lari2 itik jugak........
Hihihihihi.....


NEW UPDATE AT 5:09 AM, early in the morning :

Baca dan amalkan surah Al Waqiah utk REZEKI (k`senangan, k`lapangan di dada / hati, jodoh, ANAK dan s`bagainya).
My mom b`pesan pd aku dan adik-b`adik yg lain ttg surah Al-Waqiah ni, baca dan amalkan selalu selain m`baca surah2 yg lain dlm Quran. Insya Allah, p`mintaan kita d`kabulkan ALLAH.


SHARING IS CARING :
S`sudah aku m`baca surah Al-Waqiah (mahupun surah2 lain), aku tiup pd telinga kiri dan kanan serta ubun2 si Aqif. Mudah-mudahan, Aqif senang terima ilmu dan d`kasihi dan murah rezeki, Insya Allah.

8 comments:

~mrs azmi~ said...

aqif demam sebab nak pandai jalan kot

xiiinam said...

Ala.....cian busyuk makLah...demam ya!


Demam nak adik.Tidak syak lagi!

ONE ZABA said...

tiga kupang lima duit...lama tak dengar ayat ni

Catwoman said...

~mrs azmi~.......

Sejak minggu lepas, si Aqif mmg tgh dlm proses b`tatih dan b`jalan2.....huhuhuhu. Jalan. Jatuh. Nangis. Bangun lagi. Jalan lagi. Jatuh lagi. Nangis lagi. Huhuhuhu....

Lama2 ok la tuuuu, Insya Allah.

:)

Catwoman said...

xiiinam a.k.a CkLah.....

Hari ni si Aqif dah ok sikit, badan dia dah keluar peluh. Hihihi....

Aqif selalu cium adiknya (cium peyut sy...huhuhuhu). Dia cium byk2 kali....lepas tu panggil "Ma...ma....ma...ma!!".

Aqif mmg anak yg manja, CkLah. Tapi malam2 dia manja dgn Babah dia.....Babah dia yg tidokan dia.

Hihihihi.....

:)

Catwoman said...

Cik One Z.....

Kat Kedah....org sini selalu sebut duit seduit (duit b`nilai RM0.01).
Hihihihihi......

:)

DrSinga said...

gastrik kang mak buyung makan jajan jerukkkk!!!!
:)

Catwoman said...

DrSinga......

Alamak, Doctor sudah murka la mak buyong ni makan jajan jeruk....
Tapi sedap la, Doc.
Sy makan sikit2 je.....huhuhuhu.

:)