17.5.10

3 Generasi Bersatu Dalam Satu Bilik

Malam ni aku dan Aqif b`malam di rumah my mom. ATAS ARAHAN Babah Si Aqif.
'
'
'
'
Aqif tido dlm pelukan Tok dia....siap b`selimut dgn kain pelekat Babahnya yg dah 2-3 hari tak basuh. Mmg aku tak nak basuh sbb dah tahu Aqif tak akan lena nyenyak kalau takde Babah dia. So sbg ganti, kain pelekat yg tak basuh milik Babahnya la yg jadi "mangsa" Aqif.....kompom akan ada bau-bauan tambahan iaitu bau susu masam Aqif.
Hihihihi.......aku suka bau susu masam Aqif.
'
'
'
'
Jap lagi aku pun nak lepak dan tido dgn Aqif dan Tok dia. T`bongkang la 3 generasi dalam satu bilik dan satu bumbung s`kali gus........aku suka this part !!! Mcm masa dlm pantang si Aqif dulu tu.....aku tido dgn my mom (Tok si Aqif). Dia la yg bawa aku ke toilet utk buang air. Dia jugak la yg pupuk2 si Aqif jika t`bangun lewat malam.....rindunya the sweet moments. Aqif tak tido dlm buaian.....dari dulu hingga kini. Lega hati aku. Letak je la Aqif kat mana pun......."belayar" sampai ntah ke mana ntah. Mudah tido....
'
'
'
'
Kek semlm tu tak berapa m`jadi.......senget s`belah. Aku tak nak tayang kat uols......malu tau !!!
Aqif pun tak nak makan...........siap geleng2 kepala lagi. Uwaaaaaaaaa.........anak aku dah s`makin pandai pilih makanan ye skrg ni.
'
'
'
'
Dahhhh, nak tido dahhhh. Kang si kecik tu rindu kat aku pulak..........
'
'
'
'
Ni antara p`kataan bahasa "Jhermang" (Jerman) dari Aqif (Aiyip) :
- uchuuu = Susu
- ayok = Atok
- yok = Tok
- momo = Elmo
- achik = Nasik
- akan = makan
- amo - Tak mau
- ayishiyi - Sesame Street
- ayebiu = I love you
atit = sakit
ati = kaki


Uols, sila la bina ayat dari perkataan tu ye........SELAMAT MAJU JAYA !!!

16 comments:

mancai said...

seronok tul rasanya kalau baby dah nak bercakap ni erk..

tunbegia said...

zyma de vogue, ko dah kena TAG, sila amik Sunshine Award kat blog haku nooo,

salamm,

zan-xray said...

aqif dah pandai cakap dah...
hanya mama dia yang paham kehendak anak kan

Catwoman said...

mancai....

Mmg seronok, Bro....
Aku pun dah t`ikut b`cakap mcm anak aku ni...

Hihihihi....

:)

Catwoman said...

tunbegia....

Huhuhuhu.....malam kang aku jwb TAG ko ye.

Salam 2 u 2....

:)

Catwoman said...

zan-xray.....

Hihihihi....Aqif cakap bahasa Jerman versi Melayu. Kahkahkahkah......aku kene dgr betul2 apa yg dia minta atau cakap, susah nak faham oooooo, Zan.
Bahasa Jerman gituuuu.....

:)

sayangsayangibu said...

nanti kita akan merindui bahasa jerman sikecik...

julietchun said...

kain pelekat dah 3-4hari tak basuh? Err....no komen.

Ku Tak Sempurna said...

aku tak memilih makanan mcm aiyyip... errr... jd bolela hulurkan kek senget sebelah tu kat aku

hikkkssss.. mmg tak tau malu :D

maza said...

kukuikui....

ni emak dan anak rindukan babah ni.. heheheh

tapi emak malu2 meow tu.. heheheh

Catwoman said...

sayangsayangibu.....

Selalu sy m`rindui setiap patah bicara my son even sy masih dlm cubaan utk memahaminya....

:)

Catwoman said...

Julietchun.....

A`ahhhh....2,3,4 hari kain pelekat tu tak d`basuh. Aku sengaja tak nak basuh sbb bila my hubby pegi outstation, Aqif mesti t`ingat kat Babahnya. So, kain pelekat tu sbg ganti....

Nanti ko ada anak, ko pasti faham kenapa aku buat cenggini.....

Huhuhuhuhu.....

:)

Catwoman said...

KTS.....

Ye ke ko tak pilih makanan? Kang aku pos kek senget sebelah dan hangus tu, ko tak sudi makan pulak....

Uwaaaaaaaaaaaaaaa......

:)

Catwoman said...

Kanda Maza.....

Huhuhuhu.....sama2 rindu wooooooo.

Meowwwww...meowwww.....meowww!!!

:)

syah shah said...

Dengar budak-budak belajar becakap ni sangat syiok... kekadang saya kat rumah pun cakap bahasa Imran sama-sama dengan incik Firdaus... Hahahahah :P :P :P

Catwoman said...

Syah Shah.....

Best kan.....rasa mcm kembali ke zaman kanak2 kita dolu2....

Hihihihi....

:)