16.5.10

Blues Seorang Aku


Di kala aku buat n3 ni, aku tinggal b`dua dgn Aqif di rumah kami. Babah si Aqif outstation s`lama s`minggu. Dia b`tolak pagi tadi.

Ini b`makna aku tido b`dua dgn Aqif tanpa Babah si Aqif di sisi. Oh, duhai hati.......

S`masa Babah si Aqif b`tolak tadi, Aqif belum pun bangun tido. Masih d`buai mimpi indah agaknya........

Bila Aqif bangun, Babah dia takde di rumah. Dia m`cari2 dan memanggil2 nama Babahnya. Menangis si kecil ku yg seorg ni. Oh duhai anak kecil ku.......

Tadi Aqif ikut aku pegi tempat keje.......OK je hingga ke petang. Bila balik dan sampai di rumah, Aqif memanggil2 nama Babahnya. Sayu hati aku yg m`dengarnya.......

"Ba....ba....ba....ba......uchuuuuu....." - Aqif panggil Babahnya dan minta susu.

"Nanti Babah balik ye, Nak ye. Aqif nak susu ye?" - Aku.

"Ba....ba...akan achik. Ba...ba......akan achik." - Aqif

"Nak makan nasik ye? S`kejap ye, Nak. Mama suapkan nasik, ok....." - Aku

Dia b`jalan t`ketek2 ke arah bilik tido m`cari Babahnya. Pintu bilik b`tutup rapat. Aqif tepuk2 manja pintu bilik dan panggil nama Babahnya.

"Ba....ba....ba." - Aqif.

"Babah takde, Sayang. Babah keje. Nanti Babah balik ye. Jom kita makan nasik." - Aku

Aku dah kasi Aqif makan kenyang2 (sedikit nasi putih, ikan bakar, kuah sayur campur dan udang goreng kicap). Aku mandikan sikit si Aqif ni supaya dia segar, pakaikan dia Pampers dan baju tido, sapu sikit minyak telon kat bhgn belakang badan, tapak kaki dan peyut, dan sikat rambut dia. Dan aku dah tidokan dia awal jam 8 mlm jap tadi. Jap lagi nyusukan dia pulak (breastfeed).........sbb tu la dia "heavy-weight championship" punya budak !!!

Babah si Aqif pesan supaya aku b`malam di rumah my mom hingga dia balik pd Khamis ni. Katanye bahaya tinggal b`dua. Besok petang je la aku pegi rumah my mom dan b`malam di situ.
Malam ni aku b`sendirian m`layan perasaan........hmmmmmmm. What to do.........
Rasa nak tgk CD movie 'Titanic" la pulak masa my Hubby (Babah si Aqif) takde di rumah. Layan blues........uwaaaaaa!!

OK la, aku nak pegi check pagar rumah, pintu, tingkap dan kete dua bijik kat luar tu....alarm dah switch-on. Huhuhuhu......utk k`selamatan diri dan rumahtangga !!!!

:)




**Abg Leonardo, I`m cominggggggggggg.........tunggu I tau !!! Huhuhuhuhu...**

************************************************************************************

NEW UPDATE - 12:41 AM (17/05/2010)
'
'
'
'
Aku tak boleh lelap mata. T`ingat kat Babah si Aqif. Bila aku t`ingat kat Babahnya, aku tgk menatang mangkuk besi utk pukul telur, mentega, tepung gandum, gula halus, esen vanila etc.
Aqif tgh tido nyenyak nihhhhhh, elok rasanye jika aku buat kek. Besok boleh makan dgn Aqif.

** Hubby, balik cepat laaaaaaaaa. Kalau s`minggu awak takde, s`minggu la sy tgk menatang mangkuk besi ni....dan s`minggu la sy bagi Aqif makan kek. Kang m`belon pulak si kecik ni. Uwaaaaaaaaaaa..........balik la cepat .
Owh, hidup dlm blues la aku malam nihhhh........!!!! **

18 comments:

Yunus Badawi said...

Nape tak tinggal kat rumah your parents aje malam ni? Bukan jauh pun - kat Kepala Batas aje kan?

Catwoman said...

Yunus Badawi @ YB...

Sy letih sikit.....tu yg tido di rumah sendiri mlm ni. Baju2 belum basuh lagi, kang b`timbun pulak baju2 busuk kat washing machine tu.....

Besok jee la sy pegi b`malam di rumah parents. Kepala Batas tu rumah my grandmother. Rumah my mom kat Alor Setar. Aku juga stay di Alor Setar.

:)

syah shah said...

bahaya owh duk sensorang gitu kak... Dah le pregnant, ada anak kecik lagi... nanti malam pi tido umah parents akak ye? jangan degil-degil... membahye wooo...

julietchun said...

buat kek ikut resepi ke hentam keromo je? :P

DrSinga said...

ni dah kira meroyan buat kek ni!!!

Ku Tak Sempurna said...

you jump... i... errrr.. tak sanggup, kata abg leonardo

hihihi



.
.


mama aqif, buatlah kek byk2 sikit.. pastu anta kat kak kts... klu nak membelon, biar sama2 membelon..

:D

Adimuz said...

Eceh.si anak tu takdela belues sangat kena tinggal oleh bapaknya....yang lebih2 blues ni mama dia sebenarnye......sabaq ya...

KiLaT said...

ko buat kenduri tiap2 hari gerenti okeh. ajak memember makan tidor kat rumah. gua cadang ja... jangan ikut!

blueCITY® said...

salam zyma darling,
heeeeeeeeee...
rindu kat babah ya
mamanya lah yg terlebih rindu ni
ekekkekek....
cian aqif, hukhuk..

jangan lupa kunci seme pintu okay
jaga diri
jaga aqif
jaga baby dalam tuh gak

sorry,
makin susah nak masuk blog org lain
ada problem lagi
hmmmmm...

xoxo

Catwoman said...

Syah Shah.....

Akak ada di rumah parents skrg ni...huhuhuhu.

Aqif pun dah tido....tido dgn Tok dia mlm ni.

:)

Catwoman said...

Julietchun.....

Aku ikut resepi.....aku mmg tak pandai masak. Sbb tu aku kene masak ikut resepi....

Hihihihi.....

:)

Catwoman said...

DrSinga.....

Hihihihi, bukan setakat m`royan.....ini dah d`namakan gian.

:)

Catwoman said...

KTS.......

Aku tgk je la Abg Leonardo terjun.....biar dia mati lemas sorang2. :)

Kek aku buat semlm tak berapa nak naik & gebu la.....ye la, asyik t`ingat kat Babah si Aqif je. Kek pun m`rajuk dgn aku.....

Huhuhuhuhu....

:)

Catwoman said...

Cikgu Adimuz.....

Tau takpe.....Aqif ok je. Siap tido dgn Tok dia lagi mlm ni...

Huhuhuhu....

:)

Catwoman said...

Kilat.....

Ko tak suruh ikut pun, mmg aku tak nak buat kenduri......aku tak larat nak masak byk2 dan hidang. Peyut tgh m`buyong nihhhh.....

Huhuhuhu

:)

Catwoman said...

blueCITY.....

W`salam Biru Deary....

Insya Allah, I ingat pesanan u ni.
Tapi I b`malam di rumah my mom...
Babah si Aqif call tadi & suruh I & Aqif tido di rumah my mom.

:)

You take care, too, Biru...

:)

maza said...

wahhh.. cantik gambar itew... hehehhe

2. maza kalau tengok budak2 merenget mcam tu pun maza tak tahan.. serta merta hendak cari ibu utk baby itew.. huhuhu

Catwoman said...

Kanda Maza.....

Huhuhuhu, gambar tetap gambar !!
Tak boleh d`buat makan tauuuu...

Kita mmg ada bels kasihan dan ihsan t`hadap anak2 kita mahupun anak2 org lain....tapi kini wujud s`gelintir manusia yg tak sayangkan anak2 dan buang m`rata2 tempat anak2 yg tak b`dosa tu.

Hmmmmmm....

:)