1.4.10

Ombak Santai Cafe - Next Project




Dari Hair Saloon ke Travel & Tour Agency. Cafe will be next project.........OMBAK SANTAI CAFE (saje je creat nama cafe impian ku cenggitu........)

Kalau dah biz-minded tetap biz-minded jugak kannzzz......aku mmg m`cintai biz world.

Planning aku utk cafe tu :

1) Malay Food, Western Food and Thai Food (Food and Beverages).
2) WIFI
3) Pool (alaaa yg mcm menatang snooker tuuu.....)
4) Ada dart game (alaa yg main tuju2 menatang tajam mcm paku "ntah-hape-ke-name-ntah")
5) Conference / Meeting Room (ada air-con tau......)


Ini planning je.........nanti aku nak check duit cukup ke tidak nak buka cafe cenggini. Huhuhuhu.......



Cashier - Kak Tie (kira itu duit baik2 tau.......jgn terima duit Bangla ye, Akak Tie. Kalau Abg Bangla bayar dgn RM, terima je la.......jgn malu2 ye. Hihihihihi...)

Chef Malay Food - Kanda Maza / Mancai (garam s`cukup rasa tau....jgn masukkan racun tikus udah le.......kang ada yg pejam mata s`lamanya......)

Chef Western Food -YB / Shifu (uols berdua jgn masak Ciken Cop sampai rentung tau....kang aku suruh uols berdua makan Ciken Cop rentung tu..........huhuhuhu)

Chef Thai Food - Cik One Z / Cik DUN (Tom Yam Gong mesti mau kaw-kaw tauuu......jgn lupa taruk perencah Tom Yam Siam tu tau........kasi KICK dan t`angkat sikit)

Waiter - Khairi / Abg Din Lorry / Zino / Zan-xray (amik order je tau....jgn nak amik nombor tepon aweks pulak......lalalalalala)

Waitress - KTS / Juliet / Biru Lalingto / Syah Shah (jgn lupa pakai mulut merah dan bulu mata pelesu mcm Rozita Che Wan yg vouge tu ye..........be good ye, girls!!!)

Yg lain2 aku tak mention nama, uols jadi customer dah la.....order dan makan je. Yg penting bayar kat kaunter. Jumpa Kak Tie Comel, ok.......urusniaga hanya dengan Ringgit Malaysia je tau. Duit Bangla aku takmo.......



p/s : Cik DUN dan Mancai, nanti aku jwb TAG yg ko kasik tempoh hari ekkkkk. Aku mengigau sikit bab2 jwb TAG..........

12 comments:

Ku Tak Sempurna said...

ada bunyi deruan ombak tak ?? angin pantai??

.
.

selamat maju jaya :D

Tie said...

Uwaaa...... best tu Zyma !

Kalau nak bukak kat ulu ni bolehlah kak tie apply jadi chashier, ekk! Boleh laa... hehe...

maza said...

wahhh.. lepas berjaya set-up tu, jgn lupa jemput maza sebagai CEO nya tau!


wakakakaka

Catwoman said...

KTS.....

Bunyi alunan ombak tu kat radio je.....boleh gitu?
Angin pantai? Aku pasang kipas besar....sejuk je. Kompom ko suka lepak kat cafe aku. Ngeh...3x

Terima kasih, sayang.
Ini adalah future planning aku. Aku mmg suka bisnes cafe. Dah lama aku idamkan.....

:)

Catwoman said...

Akak Tie....

Huhuhuhu.....best ekkk??
Tak tahu la tetiba terfikir nak buka cafe....tapi ini adalah next project/ biz.

Buka kat Ulu sana? Duit nggak cukup, mbak!!! Huhuhuhu....

:)

Catwoman said...

Kanda Maza.....

Hihihihii.....CEO? Charkoeyteow Extra Onion ke? Wakakakaka....

Kanda Maza,
Ini adalah future planning den...
Den mmg suka dgn bisnes cafe...

Insya Allah, jika ada rezeki lebih, den pasti tunaikan impian nak buka cafe ni....

:)

blueCITY® said...

salam zyma darling,
wakakakkakak
me waiteress ya
muahhaah, nak jadi boss leh ke
heeeeeee...
bagus, planning nak kena gempak
impian mesti beso
baru usaha pun beso
santai cafe ada kat teco jalan ampang taw, best...

caiyok!
good luck..
hehehh

miss u

Khairi said...

awak, walaupun sy waiter, saya nak gaji RM15k. sbb saya boleh pakai kasut roda dan boleh buat pelanggan awak datang lagi lagi dan lagi hehehehe.

betul2 ke dugaan ni? Kat mana nak buka? Kalau kena dengan nama, kena b uka kat tepi pantai.

Hari tu awk ada tanya nak beli buku2 novel saya kan?

Sekarang dah boleh order terus dari saya. Jom ke blog. :)

Catwoman said...

blueCITY......

W`salam Biru Lalingto...
Wakakakakaka.....heeee,nak ke u jd awek waitress kat cafe I? Kene pakai bulu mata pelesu mcm Rozita c.Wan tau.....lalalala.

Thank you....
Ntah knp I suka sgt dgn biz cenggini.....

I miss u,too....

:)

Catwoman said...

Khairi....

Kahkahkahkah....adehhh, awak minta gaji RM15 ribu ye....?? Keje lama2 baru sy increase gaji awak ye.
Boleh pakai kasut roda ye.... congkak ko pandai main tak??

Ini planning, Khairi. Mmg ada nawaitu nak buka cafe...but not in this year...sbb I tgh preggy ni. But at least I dah buat planning...

:)

Nnt sy order novel awak ekkk....tq 4 the info!!

:)

Kak Tie said...

Waaakakakaa.........

Err.... kalau kak tie silap kira duit tu , halalkan la, ya... Toksahlah berkira sangat, kita kan adik beradik !!!

Catwoman said...

Kak Tie....

Muahahahaha.....

Salah kira duit Bangla...takpe.
Jgn silap kira duit Ringgit Malaysia udah la.....huhuhuhu.
Nanti kita semua gigit jari daaaaaa.......

Huhuhuhuhu......

:)