19.4.10

My Son Loves "Once I Caught A Fish Alive", I Love "Humptey Dumptey".



My son`s fave nursery song :

Once I Caught A Fish Alive

One, two, three, four, five,
Once I caught a fish alive,
Six, seven, eight, nine, ten,
Then I let go again.

Why did you let it go?
Because it bit my finger so.
Which finger did it bite?
This little finger on the right.


My fave nursery song :

Humptey Dumptey

Humptey Dumptey sat on a wall,
Humptey Dumptey had a great fall;
All the King's horses and all the King's men,
Couldn't put Humptey together again.

**Bila aku nyanyikan "Once I Caught A Fish Alive" (siap dgn gerak tangan dan badan), si Aqif ni ketawa riang. Suka hati dia je nak ketawakan aku yg nyanyikan lagu kanak2 nursery ni. Pandai betul dia m`buli Mama nya.....dah la gigi pun baru tumbuh 2 batang (bhgn bawah. Bhgn atas baru je nak tumbuh, ok........aku ulang : baru je nak tumbuh. Tu yg demam sakan si Aqif nihhhhhh**



p/s : Suddenly je aku jadi cikgu nursery utk si Aqif. Asyik kene nyanyikan dia lagu kanak2 tadika. Adoiiiii laaaaaa............dah tu siap kene buat gerak tangan dan badan, baru la dia ada perasaan nak ketawa ceria. Huhuhuhu.....adik si Aqif dlm peyut ni pun boleh la tumpang dengar sama.

p/s : Nowadays aku bawa Aqif ke tempat keje. Jika aku ke tempat keje, makanye si Aqif jugak ikut serta aku b`keje. Jika aku ke kedai, makanye si Aqif ikut sama la aku ke kedai. Aku nak besarkan dia dgn "air tangan" aku sendiri. Guna methods yg t`sendiri. Takut la nak amik bibik, kang anak aku kene dera pulak. Biarlah aku penat utk m`jaga dan m`besar dia, yg penting dia ada di depan mata aku.

20 comments:

blueCITY® said...

bagus,

besar kan afiq dgn air tangan sendiri
terharu saya bacanya..

huhuhu...

blueCITY® said...

salam n mornin,

zyma darling,
sorry baru dapat masuk blog u
line tenet bb i prob la kot
kat opis baru jer dapat ni
huhu..

u apa khabar?
sihat ke
sihat semua ke u n baby n coming baby. hehheeh..
hope semuanya okay ya

happy tengok u happy

kayteeze said...

Kak tie pun suka nursery rhymes ni.. humpty dumpty pun best!
Pernah nyanyi itsy bitsy spider ? haha.. siap gerak2 jari dan panjat kat badan dia... pastu geletek!!

zonaku said...

keja sdr blh la ikut suka nk bawa kannnn... y keja ngan orang.... kena la redha....

x per... lebih baik besarkan sdr... untung anak2..

Tirana said...

Zyma... bila pulak Zyma bersalin..tiba-tiba aje muncul cerita si Aqif.. Atau kak tirana yang tertinggal kereta api..

Yang kak tirana tahu..Zyma tengah pregnant sekarang ni..

Aduhai..sejak kak tirana jarang blog walking, banyak cerita yang kak tirana ketinggalan..

julietchun said...

buli mama aqif tu, jgn bagi mama dok diam,ehehehehe.

Amy Syaquena said...

salam perkenalan...jemput juga ke teratak amy ye...

Yunus Badawi said...

Selain dari lagu2 tadika ko boleh juga membacakan ayat2 Al-Quran utk dia. Untung2 dia boleh jadi hafiz satu hari nanti.

Catwoman said...

blueCITY....

W`salam and evening.

Takpe, Biru.
Itu perkara biasa....sometimes tenet I pun cenggitu. Huhuhuhu...

I sihat, Alhamdulillah....
Aqif baru nak sembuh selesema...
Up-coming baby sihat dan active...
Alhamdulillah....

K`bahagiaan ini yg I mohon dari ALLAH, Biru....
Anak sihat, hubby rajin b`keje dan sayangkan kitaorg....itu dah cukup utk m`buatkan I rasa bahagia.

I juga m`doakan k`bahagiaan serta k`sejahteraan utk you, Biru.
You take care ye...

:)

Catwoman said...

blueCITY.......

Cabaran t`lalu byk pd hari ini di zaman moden cenggini.

I takut sekali bila m`dengar anak2 kecil d`dera oleh amah atau bibik.
So, I decide utk besarkan my kid sendiri...biar penat,tapi selamat di depan mata kita sendiri.
Insya Allah.

:)

Catwoman said...

kayteeze a.k.a Kak Tie....

Lagu Itsy Bitsy Spider tu sy pernah dgr dan nyanyikan masa di zaman kindergarten. Tapi belum nyanyikan lagi utk si Aqif.
Hihihihihi.....

:)

Catwoman said...

zonaku....

Hihihihi. Dulu sy juga pernah keje dgn org. Tapi skrg sy dah b`alih arah.....buat bisnes sendiri.
:)

Itu yg sy plan....besarkan anak dgn "air tangan" sendiri. Tak nak amik amah atau bibik. Bimbang perkara tak elok b`laku. Jika t`paksa pun, sy akan tinggalkan anak kat my mom.

:)

Catwoman said...

Akak Tirana....

Selama ini sy sembunyikan kisah my son, Si Aqif ni. Byk sebab sy simpan kisah ttg my son.

Baru skrg sy ada rasa berani nak b`cerita ttg Aqif, Akak Tirana.

:)

Catwoman said...

Julietchun......

Aqif, buli Aunty Juliet sampai dia pengsan ye.....jgn kasi chance kat dia kenekan Mama ye!!!!

Huhuhuhu.......

Dia kecik lagi la, Sayang.
Mana la reti nak buli kita....
Huhhuhuhuhu.....

:)

Catwoman said...

Amy Syaquena....

Thanks 4 visiting my place ye, Dik.

I will go to ur place very soon...
tungguuuuuuu!!!

:)

Catwoman said...

Yunus Badawi a.k.a YB....

Aqif suka dengar nasyid Doa Taubat dan Asmaul Husna (Dr. Ary Ginanjar).

:)

zan-xray said...

itu lah untungnya bekerja sendiri...anak-anak boleh berada di depan mata.

Catwoman said...

zan-xray....

Itulah yg aku plan utk anak aku, Zan. Biar dia membesar di depan mata aku sendiri.....

:)

Zan,
Ko okay ke? Aku sms ke h/p ko, tapi mcm tak sampai je?? Ke ko dah tukar nombor tepon??

:)

tun begia said...

bibik pun takut nak amik ko, kehh

salamm n thanx sudi ke blog haku yang xde apa2 tuh,

Catwoman said...

tunbegia.....

Hahahahaha.....
Aku mmg takut nak amik bibik m`jaga anak aku. Kang aku pulak yg kene m`jaga bibik....

OK je....ur blog is still in my heart !!!......

:)