21.4.10

Incy Wincy (Itsy Bitsy) Spider - Aqif Mula Suka Labah-Labah

Aku baru je tidokan semula si Aqif. Tadi t`jaga sbb nak susu......breastfeeding lagi la si kecik aku ni. Dah nak dpt adik, tapi masih breastfeeding. Uols (yg experienced laaaaa......atau tahu serba sedikit psl breastfeeding), ada idea atau cara yg b`kesan tak mcm mana nak putuskan anak dgn breastfeeding nihhhh??

Aku kesian la kat si Aqif ni.....masih nak breastfeeding. Especially waktu malam. Even breast milk aku tak byk, tapi aku rasa tak sampai hati laaaaaa........rasa guilty je kat Aqif. Nanti jika dia ada adik, mesti sedih kan dia tengok giliran adik dia breastfeed.......uwaaaaaaaa!!! Aku lak yg sedih.......

Tadi masa aku nak tidokan si Aqif, aku nyanyikan dia lagu yg Kak Tie cakap tempoh hari tu. Nak tahu lagu apa?? Hihihihihi........Incy Wincy (Itsy Bitsy) Spider. Aku buat gerak jari, tangan dan badan mcm spider. Mau gelak kekekekeke si kecik aku ni. Aku geletek kaki dan ketiak dia. Suka je dia bila kene geletek....kekekekekeke!!!

Alahaiiii, comel sungguh bila dia gelak sambil susu m`leleh kat tepi mulut dia. Aku suka cium mulut dia....bau susu gituuuu.



Harap2 nanti besar, dia mahu ke sekolah dan belajar pandai2 dan jadi insan b`guna utk family, agama dan bangsa. Amin.

10 comments:

sayangsayangibu said...

seronok bb menyusu, dulu akak ada jugak situasi gini, dah hampir due, tp si KC,masih mahu menyusu, jd biarkan...rezeki mereka..tiada masalah apa apa pun...;p
bila ada bb pun si KC masih2 menyusu, mcm kembar pulak sebelah sebelah ;o

Ku Tak Sempurna said...

aku ada pengalaman breastfeed ni


.
.


.
.

oopppssss... aku tipu!

hihihihi


.
.


maknanya ko tak sesuai lg catwoman... ko kena jadi spiderwoman...

:D

syah shah said...

saya tak ada pengalaman... jadi saya duk dendiam je kat tepi... hohohohoh :P :P

Catwoman said...

sayangsayangibu.....

Seronokkan....

Ye ke. Maknanye sy masih boleh susu kan si Aqif even dia ada adik nanti ye. Sy mmg tak sampai hati nak putuskan Aqif dgn breast milk sbb dia masih baby lagi....

Huhuhuhuhu....

:)

Catwoman said...

KTS.....

Iyo la, KTS. Aku percaya pd ko. Ko breastfeed semut kot....huhhuhu.

Aku pun fikir cenggitu gak....kene tukar identiti lagi nihhhh. Spiderwoman la pulak....

Huhuhuhu....

:)

Catwoman said...

Syah Shah.....

Suatu hari nanti giliran kamu lak utk m`nikmati pengalaman manis sbg seorg ibu.....menyusukan baby!!
Di situ lah munculnya k`akraban dan k`mesraan antara ibu & baby.

Akak doakan kamu cepat2 dpt zuriat ye, Dik.

:)

blueCITY® said...

zyma darling,
sorri i mana ada xperience tu kan, heheheh...

sweet jer nyanyi lagu tuh kat aqif,
cam best jerk...

=)

Solehah said...

amin..seronok baca cerita akak..dulu masa kecik mak letak sumthing yg pahit kat N**ple nak bg ktorg stop...hehe

salam kenal..

Catwoman said...

blueCITY.....

Biru Deary....
I sanggup lakukan apa shj utk anak, Biru.

Itulah nyawa I dan hubby. Pengikat kasih & k`bahagiaan I & hubby.

I m`doakan yg baik2 dan k`sejahteraan utk you juga, Biru.
ALLAH Maha Adil & Maha Penyayang. Pasti ada k`bahagiaan utk you juga, Biru.

:)

Catwoman said...

Solehah....

Terima kasih, Sayang.

Akak kesiankan si Aqif...rasa tak sampai hati nak putuskan dia dgn breastfeeding (my breast milk).

:)