29.4.10

Duhai Anak Kecil Yang Malang

Aku sebak tatkala m`baca kisah bayi ini sekejap tadi. Menitis air mata di pipi aku mengenangkan nasib bayi kecil yg malang ni yg mana telah d`tinggalkan di s`buah beranda rumah.

Mudah-mudahan bayi ini d`pelihara dgn penuh kasih sayang oleh insan yg menyayanginya. Amin.

Duhai anak.........


************************************************************************************

"Ma....ma...ma.......mi....mi.....mi" - Aqif nangis memanggil aku.

"Ye, nak. Kejap ye.....nak susu ye. Kejap ye, nak." - Aku

"Ma......ma......ma....uuuuuuuuu.......ma.....mi" - Aqif.


Aqif tak sihat sikit hari ni. Suam2 je badannya. Dah kasi ubat jap tadi. Susu s`botol dah habis. Cuma dia tak habiskan chicken porridge. Biasanya dia habiskan chicken porridge atau prawn porridge yg aku masakan utk dia.

Dah tido dah si Aqif. Babah dia yg tidokan. Hihihihihi........

Aku check mulut si Aqif....nak tgk gigi dia yg s`benarnya. S`sekali kene check gak gigi si kecik aku ni........ada 4 batang 1/2 daaaaaaaa. Huhuhuhu.......

Tadi ptg, ketika aku kasi Aqif breastfeeding........dia gigit aku punye n*ppl* daaaaaaa. Aqif geram kot. Nasib baik tak t`cabut.........wakakakakaka. Tapi pedih.......mak aihhhhh, menitis air mata aku d`buatnya. Tak sampai hati nak marah2 Aqif. Dia tak sihat. Aku tahan pedih je laaaaa.......

Lepas tu aku gigit2 manja telinga si Aqif........baru dia nak gelak kekekekekeke. Notty betul anak aku yg sorang ni.

S`sekali Aqif panggil aku Ma...ma (Mama la tuuhhhh). S`sekali yg lain pulak, dia panggil Ma....miii (Mami la agaknye ye......). Kelakar aku rasa dgn si Aqif nihhhh. Jgn dia panggil aku Mamee Monster atau Mami Poko dah laaa........huhuhuhuhu.




p/s : Terima kasih kpd semua yg selalu m`doakan k`sejahteraan aku anak-beranak ye (Aqif dan adiknya yg bakal lahir). Aku juga m`doakan yg baik2 utk uols ye.

4 comments:

xiiinam said...

Seorang ibu...adalah juga jururawat yang akrab buat anaknya...

ElyaElmo said...

baby mmg sukee gigitt tutttt kan kak!!~my sis pun ri tu salu keneee...
salam kenal kak:)

Catwoman said...

xiiinam a.k.a CkLah....

Betul tu, CkLah.
Kita lah ibu, kita lah cikgu, kita lah penasihat, kita lah jururawat.......dan sebagainya.

:)

Catwoman said...

ElyaElmo......

A`ahhh.....baby rasa tak selesa pd bhgn gigi serta gusinya, sbb tu baby nak m`gigit je. Perkara biasa la tu, Dik.

Salam kenal dari Akak juga utk kamu.

Thanks 4 coming ye....

:)