28.4.10

16 Weeks 2 Days & 145 Days To Go - Hello World !!

16 weeks 2 days - Alhamdulillah, syukur pd Illahi. Baby ku sihat.
Soal jantina baby aku, biarlah dulu. Tunggu dah b`salin nanti, baru aku khabarkan.

I have 145 days to go......to birth my 2nd baby, Insya Allah. My baby will say "Hello world" to all of you. Doakan k`sihatan yg sihat dan baik serta k`sejahteraan buat aku, baby dlm peyut serta Aqif ye, uols.




** Setiap kali aku b`solat, aku m`doakan k`sejahteraan, k`cemerlangan serta k`bahagiaan 1st baby aku, Aqif. Dengan harapan, dia m`besar kelak m`jadi anak yg baik, soleh, b`iman, b`tanggungjwb, penyayang serta kenal Pencipta setiap makhluk di dunia ini, yakni ALLAH s.w.t.....Dan setiap kali itu jugalah, aku letak dia di sisi ku ketika b`solat agar dia tahu dia miliki seorg Mama yg sentiasa m`doakan buat dirinya serta adiknya yg bakal d`lahirkan kelak. Amin. **





p/s : S`awal jam 3 pagi tadi, Aqif dah bangunkan aku dgn tangisan manjanya......mintak susu daaaaaaa!!!! Aku dah tido kan semula si Aqif .........aku selimutkan Aqif dgn penuh kasih sayang dan cinta seorg ibu. Aku cuma ingin dia tahu bahawa aku amat menyayanginya ........dan ingin m`lindunginya, Insya Allah. (n3 yg d`bikin pd jam 5:05 AM)

22 comments:

julietchun said...

jg diri bebaik.

ONE ZABA said...

jangan duk leka depan komputer je...bawak jenjalan.

xiiinam said...

Banyakkan membaca surah Yusof (anak sihat, cantik dan sempurna), surah Luqman (anak bijak) dan surah Mariam....(memudahkan kelahiran)



InsyaAllah.....mudah-mudahan

afiq said...

moge sumenyer selamat :)

jane said...

whoaaaaaa tetibe terasa best!
nak jd ibu
nak jd ibu

tp mampukah?
huhuhuhuhuhuhu







((dpt rasa perasaan akak yg sgt bahagia skrg .. ))

take care kak;)

Catwoman said...

julietchun....

Insya Allah, akan daki menjaga diri baik2, Sayang...

Ko pun jagalah diri ko baik2 ye....

:)

Catwoman said...

Cik One Z.....

Baik, Boss.....

Boss nak ikut sy peg jalan2 tak??

Hihihihi....

:)

Catwoman said...

xiiinam a.k.a CkLah....

Terima kasih, ckLah......sy pasti mendengar nasihat positive yg CkLah bagi ni....Insya Allah.

Mudah-mudahan....amin

:)

Catwoman said...

Afiq....

Insya Allah....mudah-mudahan, Afiq.

Errrkkkk, nama kamu mcm nama anak Akak la. Anak Akak namanye Aqif, kamu lak Afiq....hampir2 kan....

Thanks 4 coming ye...

:)

Catwoman said...

Jane....

Saat yg paling indah apabila seorg wanita yg bergelar ibu....serta isteri.

Sampai suatu saat kelak, kamu juga pasti m`lalui saat2 cenggini.

Semua kita yg bernama wanita ada peluang utk m`jadi ibu, Insya Allah. Bykkan b`doa pd ALLAH, minta yg baik2 dari-Nya. Insya Allah, pasti ada rezeki utk setiap kita, Sayang.

Akak bukan seorg ibu yg sempurna, tapi Akak nak beri k`sempurnaan dlm k`hidupan anak2 Akak, Insya Allah. Biar s`imbang dunia & akhirat, Insya Allah....

:)

Jane, Thanks 4 coming to my place ekkkkk.......

mycaklempongsksat said...

Tahniah...

nampak gaya baby baru kita sekolah sekali la ya...

Jaga diri, jaga segala....

mancai said...

huhuhu... aku dah touching... bila nak dapat baby girl lak aku ni....

sayangsayangibu said...

seronok..
seronokk..

hehehheee...mcm sya pulak yg membawa 'budak'
ngeeee..........

Catwoman said...

mycaklempong a.k.a Cikgu Adimuz :

Terima kasih ye, Cikgu.

Mohon gitu la, Cikgu. Biarlah anak2 kita ingin belajar hingga berjaya & jadi insan yg berilmu dan beramal dgn ilmu, Insya Allah.

:)

Catwoman said...

mancai.....

Bro, ko pun ada peluang utk punyai baby girl jika rezeki ko ada, Insya Allah. Aku yakin nanti ko pasti ada baby girl jugak seprti yg ko & wife ko idamkan. Bykkan b`doa ye, Bro.

Good luck!!

:)

Tie said...

Ooo.... kak tie suka baby, baunya wangi, comel, dan best peluk-peluk. Cuma tak larat nak bangun malam..
.
.
Semoga selamat semuanya, amin...

Catwoman said...

sayangsayangibu....

Terima kasih kerana ingin berkongsi kegembiraan bersama2...

Insya allah, nanti giliran awak pulak...

:)

Catwoman said...

Akak Tie....

Akak tak nak tambah lagi seorg anak ke? Meh la kita m`ramaikan lagi suasana dlm rumah kita....
Meriahhhhh....

Sy suka bau susu masam yg m`leleh kat leher si Aqif. Masammmm je baunye.....hihihhi.

Terima kasih, Akak Tie...

:)

DrSinga said...

jaga makan ya....
jangan makan untuk 2 orang!!

syah shah said...

bila pulak saya bleh tengok perut ada orang camtu eh... Hohohohohoh :D :D

Jaga diri bebaik ye kak? :D :D

Catwoman said...

DrSinga......

Insya Allah.....

Walaupun sy berbadan dua....tapi sy kene makan utk 3 org, Doc.
Satu utk sy sendiri, satu lagi utk baby dlm peyut dan satu lagi utk Aqif (jika makanan dia tak habis.....takut membazir, so sebat gak laaa).

Huhuhuhuhu.....

:)

Catwoman said...

Syah Shah.....

Insya Allah, pasti ada giliran utk kamu, Dik. Yakin pd kuasa ALLAH yg Maha Penyayang lagi Maha Memberi Rezeki pd kita. Jgn khuatir, Dik.
Byk2 b`doa...minta Dia beri rezeki zuriat yg sihat.

Kamu pun jaga diri baik2 ye....

:)