17.2.10

Tiba2 Rasa Nak Telan Perfume

M`loya......mual2....cepat ngantuk.......cepat letih
Suka bau perfume.....
S`minggu dua ni aku mmg cepat letih
'
'
'
'
Even makan byk, tapi masih letih
Berat masih 45kilo
Muka aku? Hmmmm, bagai d`kata la.....mcm Cik Kuntilanak - PUCAT je
'
'
'
'
Haishhhhhh........tak kan kot?? Apakah aku ini.........????
'
'
'
'
Nampaknye kene jumpa Incik Doktor la besok nihhh.
Duk-dab, duk-dab, duk-dab.
'
'
'
'
Aku baru je register kelas Bahasa Mandarin (Advance Class).....
Next month start la aku b`komunikasi Bahasa Mandarin......(itu pun kalau takde hal yg m`ganggu kesihatan aku).
'
'
'
'
Hopefully aku akan OK la nanti.....jgn uwekkk, uwekkk sudah la.
'
'
'
'
'
Rasa mcm nak telan perfume la malam ni. T`ingin la, uols.....


No wonder la aku rasa lain mcm yg tak berapa nak semcm je sejak dua menjak nihhhhh.



p/s : Jika aku lambat update blog......it means aku letih. Nak sapu balm serai laaaaaa..... kepala pusing2 .

36 comments:

DUN Behrang 2020 said...

No wonder gak aku pun rasa lain macam je baca n3 ko kali nih...adakah???

xiiinam said...

Kelas MAndarin?



Ada offer sempena Tahun Baru Cina ya?




He..he...gurau je...

Chaiyook!

xiiinam said...

ckLah meronggeng hari ni....nak maintain berat badan....

tunbegia said...

sungguh muka kuntilanak memang PUCAT,

salamm,

zan-xray said...

tak tergeliat ke lidah nak blajar bahasa mandarin huhu...
nak try la jugak kalau zyma pun boleh.
err nak ucap tahniah awal2 ni boleh ke...:-)

Mak Su said...

huhuhu, zyma. sindrom penyakit apa tu... saspen ni

julietchun said...

cepat2lah sebarkan kalo ada berita gembira :P

Khairi said...

lepas telan cepat2 minum air eh hehe. tapi telan perfume leh gemukkan badan ke. lagi kurus karang.

ONE ZABA said...

baik zyma pi sorok segala selipar jepun ke..terompah kayu ke...mop ke...

takut nanti semua tu pun nak di tolan!!!

Putri said...

Putri doakan agar akak sentiasa sihat alhamdulillah..
hehehehe..kalau telan perfume tu leh baik ke?
kalau baik, telan jer lah.. nanti boleh putri cuba jugak.. hehehe..

p/s : gambate kudasai kak..
semoga boleh menguasai Bahasa Mandarin..

mancai said...

peh... kelas mandarin? gud2 masih mampu lagi study erk...gud luck, aku kalu ntahla.... amacam sudah jumpa tu pak doctor?ape citer? ish2 sibuk jek aku kekekeke...

maza said...

mengikut perkiraan doktor tempohari..

dan 'tempoh' hari yg telah pun lewat...

ditambah pula dgn penih, letih dan loya tak tentu hala..

serta mengidam nak makan perfume..

maka sohih lah anak sulung akan lahir tujuh bulan lagi..

hehehhehehe

Zyma Da` Catwoman said...

DUN Behrang 2020.....

No wonder la aku rasa lain mcm yg tak semcm je sejak dua menjak nihhhh......ghupernye ramalan ku benar belaka. Positive!!

:)

Zyma Da` Catwoman said...

xiiinam a.k.a CkLah....

Ya, kelas Mandarin. Bukan limau Mandarin tau, CkLah....

Huhuhuhu.....
:)

Zyma Da` Catwoman said...

CkLah lagi.....

Meronggeng? Huhuhuu...amat baik utk kesihtana rakyat M`sia seperti CkLah ye....

:)

Zyma Da` Catwoman said...

tunbegia a.k.a TB.....

Ya, aku pucat seperti itu la.....

:)

Zyma Da` Catwoman said...

zan-xray......

Tak t`geliat la....aku dah pernah belajar dulu Bahasa Mandarin, tapi kali ni utk mantapkan lagi bahasa Mandarin tu....

:) Terima kasih di atas ucapan itu, Zan.

Zyma Da` Catwoman said...

Mak Su.....

Itu adalah sindrom penyakit nak timang anak. Hihihihi....

;)

Zyma Da` Catwoman said...

Julietchun.....

Huhuhuhu, kalau aku sebarkan, nanti org cakap aku ni nak cari publisiti murahan lak....

TV3, please!!!!

:)

Zyma Da` Catwoman said...

Khairi....

Aku cuma ada rasa nak telan je.... tapi sebenarnya aku cuma amik bau je......kira ok la tu!!
Kurus?? Errrkkkk.....hihihihi.

:)

Zyma Da` Catwoman said...

Cik One Z......

Ko tak nak sorokkan makanan di rumah ko ke? Kang habis akau makan......huhuhuhuhuhu.

Mcm best la pulak makan selipar Jepun, terompah kayu dan mop tu.....aku rasa ni menu baru aku utk hari ni!!!

Sungguh exotic !!!!!

:)

Zyma Da` Catwoman said...

Putri....

Kamu pun nak ikut telan perfume gak ke?? Kamu ada sindrom penyakit mcm Akak ekkkkk?

Huhuhuhu.....

:)

Zyma Da` Catwoman said...

mancai.....

Aku pentingkan quality p`belajaran......bagi aku ini adalah ilmu utk masa depan aku.
Aku sendiri yg kene manage utk cari ilmu....

:)Errrkkkk, dari p`kiraan Pak Doktor itu, aku ini positif!!

Zyma Da` Catwoman said...

Kanda Maza......

Uwaaaaaaaaa, ekau ni p`bantu Incik Doktor tu ke?

Iyo la, p`kiraan Incik Doktor itu adalah benar belaka.....positif.
My 2nd child, actually!!!

:)

kayteeze said...

Tahniah la Zyma !

Tapi, jagalah diri tu. Jangan stress dan mesti selalu ceria. Barulah sikecik happy menunggu masa untuk keluar.

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam...kalau bleh nak blajaq bahasa tamail naidu...ekekekek blah ka....pelbagai bahasa budaya kita.....

syah shah said...

owh, akak pun??

Wahh~~ Tahniahhh~~~

Jangan stress selalu... Jaga diri... :D :D

Yunus Badawi said...

Tahniah sbb dah berbadan dua. Jaga kesihatan tu baik2.

Ini ngidam nak makan perfumelah. Org mengandung ni macam2 benda pelik nak dimakannya hehehe

Putri said...

hehehe..
:P.. Putri masih belum menghadapi mslh seperti kak Zyma..
Kalau ader memang putri kene bunuh di bapak putri lah..
jenuh diorg cari bapak budak tu..
huhuhuhu..
nauzubillah..simpang malaikat 44..

izan said...

zyma...

kalau dah rasa nak makan benda pelik2...tu dah kira cam ...hemmm.. pi lah check dulu ye...

sorry zyma.. x de rezeki kali ni.... len kali ye... asik balik malam2 aje..

Zyma Da` Catwoman said...

kayteeze a.k.a Kak Tie....

Terima kasih, Akak.
Doakan sy ye..... :)

Insya Allah, sy pasti m`jaga kesihatan dgn baik....

:)

Zyma Da` Catwoman said...

Alimaz-Kembara Terasing.....

Bahasa Tamil? Huhuhuhu....boleh, boleh. Sila la daftar nama di mana institusi yg menganjurkan kelas bahasa Tamil tu ye...

Semoga b`jaya...

:)

Zyma Da` Catwoman said...

Syah Shah.....

Huhuhuhu...... :)
Musim mengawan telah kembali lagi......ahakkkkssss!!!

Terima kasih ye...

:)

Zyma Da` Catwoman said...

Yunus badawi a.k.a YB....

Hihihihi.....rezeki!!!

:) Terima kasih, YB.

Zyma Da` Catwoman said...

Putri.....

Kamu tak perlu m`hadapi masalah Akak ni. Belum masanye lagi....

:) Hihihihi.....

Zyma Da` Catwoman said...

Kak Izan....

Takpe....nanti2 la pulak sy pegi Rawang....cari Akak pulak.
Huhuhuhu......sy memahami situasi Akak!!!

:)