20.2.10

I`m Flying Without Wings

Malam tadi aku t`tido awal - b4 10:00pm......aku b`layar dgn tenang. Ngantuk yg amat sgt. Letih. Makan pun tak byk sgt. Asyik t`keluar balik. Uwaaaaaa..................


************************************************************************************
Aku akan m`hilangkan diri utk b`berapa hari (tak tahu lama mana..........) ke s`buah tempat p`sembunyian yg aku pernah sembunyi dulu. Bukan dlm kubu p`sembunyian p`perangan tauuuuu........aku bukan la seorg Askar Wataniah mahupun Gerak Khas. Aku hanya seorg wanita b`badan kecil dan sedang "makan dan muntah, makan dan muntah". Itu je yg aku tahu ketika ini.........lain2 aku tak nak amik tahu.
'
'
'
'
Aku nak pam badan aku dgn pam angin. Huhuhuhu.....
Tak la, aku nak pegi makan angin
'
'
'
'
Bila?
- Aku akan pegi tanpa meninggalkan s`barang jejak.
'
'
Ke mana?
- Yg penting bukan Kubu P`sembunyian P`perangan.
'
'
Kenapa?
- Misi nak m`cari k`damaian k`hidupan....

Di epot Melbourne, Australia - in 2007

Ni kat Acland St. Boleh b`santai di tepi jalan sambil makan2 & minum2.....ada tram-lined lagi gituuu. Jgn dok kat tgh2 tu, kang kene langgar pulak.....

View dari luar Hotel The Esplanade.

Kat Federation Square, Melbourne........

Melbourne Visitor Ctr. Kat sini kita boleh dptkan info atau clue ttg tempat2 di Australia.

Ibu & bapa angkat aku. Diaorg ni mmg suka travel sana sini.....pusing2 dunia. Diaorg ada garments factory & brew factory di Melbourne. Aku tak ikut diaorg "brew"......diaorg je yg dok "brew-membrew". Aku tukang amik gambar je......sbb? Sbb aku hanya pakai hot pants dan "tube shirt" je masa ni. Takkan aku nak buat free show kat uols. Tapi ni "uniform" aku masa zaman muda-mudi la...skrg aku dah tak pakai la yg singkat & senteng cenggitu.
Pak aji tembak aku dgn senapang gajah kang........
Serabai siot bapa angkat aku tu.......tak hensem, tapi poket tebal. Huhuhuhu.....

Jalan2 cari makan...............errrrkkkk, aku nak telan apa ekk??
........ke nak ke pos opis??
Telan botol air mineral ke cawan kopi Setabak?
.......tapi aku rasa nak telan dua2 sekali lah.
Kenyang sampai ke besok petang......
'
'
'
'
'
'
Kenangan semlm amat indah utk aku lupa
Kenangan hari ini adalah utk aku kenang pd esok hari
Kenangan esok akan ku bawa hingga ke hari2 yg m`datang kelak







p/s : Rindunye kat semua org di sana........
p/s : Gambar2 kenangan tahun 2007.....


























































































22 comments:

kayteeze said...

Salam Zyma,

Selamat beristirehat. Nanti jangan lupa bawa balik anak koala sekor untuk kak tie tau !! hehe...

Asz said...

salam dear .. i assume u r away for a vacations ... so hv a great time and enjoy every moment of it k ... ;)

take care dear ...

Yunus Badawi said...

Salam Zyma.

Ko nak ke negeri kangaroo lagi ke? Jgn lupa bawa balik buah tangan utk Adam (dan ayah dia sekali hehehe).

Dalam kapalterbang lebih baik ko siap2 dgn beg muntah tu ngee

xiiinam said...

Selamat bertemu keluarga.....





Pagi ni kami kenduri rendang ayam guna perencah kau bagi hari tu....

Makan dengan nasi impit. Licin.

zan-xray said...

mesti pergi oversea ni...:-)
slamat berehat.
kalau ada tiker lebih lebih tu hulur2 le kat kawan2 hehe.

ONE ZABA said...

kirimkan aku kanggaroo barang 7 ekor...aku nak bukak kelas tinju kanggaroo ni.

Putri said...

selamat berehat akak Zyme.

tunbegia said...

sungguh seronok membawa diri,

salamm zyma de vogue,

Zyma Da` Catwoman said...

kayteeze a.k.a Kak Tie....

W`salam Akak Tie...

Anak Koala? Berat tuuuu......
Mama Koala tak nak ke....? Lagi comel tau...
:)

Zyma Da` Catwoman said...

Sis Asz....

Salam 2 u 2, Sis...

I`m planning for that vacation.....
by next week, Insya Allah.

You take care,too, Sis Asz...

Miss Baby Ammar so much!!!

Zyma Da` Catwoman said...

Yunus Badawi a.k.a YB....

W`salam YB....

Insya Allah, dah booking flight ticket......dah lama tak makan angin jauh2 cenggini.

Beg muntah? Ya....baru aku ingat. Beg muntah yg mcm Mr. Bean guna tu......huhuhuhu.

:)

Zyma Da` Catwoman said...

xiiinam a.k.a CkLah....

Laaaaaa sy ingat perencah tu dah lama selamat msuk perut CkLah & family. Oooooo,baru buat la ekkk...
Huhuhuhu.....mesti best air tangan CkLah,kan....

:)

Zyma Da` Catwoman said...

zan-xray.....

Aku baru je booking flight ticket......belum pun fly. Huhuhuhu.....tapi aku nak fly jauh la kali ni.

:)

Zyma Da` Catwoman said...

Cik One Z.....

Perghhhhhh, ko lagi dahsyat. Kanggaroo tuuuuu........mak datokkkkk!!! 7 ekor lagi.....mau penyek aku d`pijak dek kanggaroo tu....huahuahuahua!!

:)

Zyma Da` Catwoman said...

Putri....

Terima kasih,Dik.
You take care,too.....

:)

Zyma Da` Catwoman said...

tunbegia.....

Ko tak nak bawa diri mcm aku ke?
Meh la join aku m`bawa diri pegi makan angin sampai muncitttt....

Huhuhuhuhu....

:)

KiLaT said...

kat tepi pantai banyak angin. gua nak isi angin tayar kereta gua.

Zyma Da` Catwoman said...

Kilat....

Lu isi je la tayar kete lu di pam angin di stesen minyak.....
Huhuhuhu...

:)

Kak Long Mawar Merah said...

Salam Zyma,
Selamat beristirehat.
Jauh berjalan luas pandangan....
bawa pandangan yang indah-indah balik nanti ya...

Ah Fatt said...

bestnyer ko leh melancong sana

Zyma Da` Catwoman said...

Kak Long Mawar Merah...

Terima kasih,Kak Long.
By next week sy akan b`tolak...
Insya Allah.

:)

Zyma Da` Catwoman said...

Ah Fatt......

Aku suka pegi tempat org utk kenal budaya & cara hidup org....
Pengalaman hidup, Ah Fatt.....

:)