5.2.10

Sense And Sensibility & Pride And Prejudice

Aku sedang m`habiskan novel klasik Jane Austen - Sense And Sensibility. Actually, aku dah pernah baca novel klasik ni. Tapi bila rindu kat kakak aku yg b`ada di Miri nun di sana, aku baca lagi novel ni. Kakak aku yg ajar m`baca novel2 klasik cenggini. Siapa kata awek brutal mcm aku tak baca novel klasik cenggini??? Huhhhhh, don`t judge a book by its cover tauuu........huhuhuh.



Sense And Sensibility - Oxford World`s Classics


Sense And Sensibility - Penguin Classics

Movie - Sense And Sensibility


Lepas baca Sense And Sensibility ni, aku nak sambung baca Pride And Prejudice pulak.


p/s : Hari ni aku nak pegi saloon lewat sikit. Boleh gitu?


p/s : Apasal berat badan aku masih 45kilo je ekkkkk? Aku makan byk, tapi masih 45kilo je...... budak jahat tu cakap aku bela HANTU RAYA dan PELESIT sbb tu aku tak besar2. Apa kaitan berat badan aku 45kilo dgn HANTU RAYA dan PELESIT ekkkk?? Aku ni innocent la......tak reti bab2 bela2 mende cenggini.......
Tolong explain kat aku.

22 comments:

arryani said...

Aku tk pndai baca novel...

kalo aku bca novel, paling lama pun stgh jam kot..Pas tu, novel plak baca aku!!

Sape cakap ko bela hntu raya tu??Ko cakap kat dia...kalo buleh dgn budak jahat (yg ckp ko bela antu tu laa...)tu sekalik ko nak bela..aagagag

Zyma Da` Catwoman said...

Arryani.....

Weyy Yan, ko kene pandai gak baca novel. Nanti ko nak mengayat laki, ko kene tau ayat2 power utk mencairkan laki.....

Dahhhhhh, ko pegi cari novel....

Itu budak jahat sgt jahat sbb dia cakap aku bela hantu raya dan pelesit sbb tu aku tak besar2 sampai skrg nihhhhh. Mulut dia mmg mcm longkang tauuuuuuu. Kicik ati aku......

Uwaaaaaaaa......

:(

ONE ZABA said...

tanda tanda musim raya dah nak dekat la tu.

julietchun said...

aku entah bila nak dapat berat 45kg seperti yg diidamkan.

Zyma Da` Catwoman said...

Cik One Z.....

Iyo la tu. Puasa yg tertinggal pun aku tak qada lagi.....ko dah ckp musim raya dah dekat.

Huhuhuhuhu....

;)

kayteeze said...

Adoi Zyma....

masa kak tie remaja dulu, memang kemaruk novel2 begini, terutama Jane Eyre... sanggup dok menyorok di library sekolah, semata-mata nak abiskan buku tu. Pastu berangan jadi heroin dlm novel tu..hu hu.. Lama tak baca.. nak cari la..

~Cinta Cukulet~ said...

kalau betul ada bela hantu raya, baik hantar je hantu tu suruh kacau dia ye tak? hahahahaa.. sabarlah kak zyma, mulut orang kita tak boleh nak kawal :)

zan-xray said...

Aku pun tak brapa nak gi dengan novel ni.. tak pernah melepasi beberapa helai pun hehe..
tapi suka tengok orang baca novel ni..
Stengah orang makan banyak tapi tetap kurus.. itu kelebihan lah tu. jangan takut sangat dengan antu raya tu, dia nak berdamping dgn ko je hehe.

Mak Su said...

ni yg malu ni, maksu baca pride & prejudice dah 2 tahun tak abis2.... huhuhu

mancai said...

huhuhu koleksi2... aku cuma pandai baca muka depan dan belakang novel je... cepat la abis baca... huhuhu

Ku Tak Sempurna said...

45 kg??

saja nak bagi aku jeles la tu!!!!

meh ambik lemak aku ni.. ambik laaa .. ambik laaa...

sonata anak kancil said...

patutlah ayat ko power2...rajin baca novel....heeeehheee dah lama tak baca novel melayu apa lagi novel orang putih .....novel berlambak2....pendekkata boleh waive cukai pendapatan la....( bahagian beli buku )

Zyma Da` Catwoman said...

Julietchun.....

Ko pun boleh kurus.....mcm Paris Hilton!!! Ko kene stress selalu, ponteng makan, buat keje berat dan kurang tido. Insya Allah, ko akan dpt berat badan yg diidamkan.

Huhuhuhuhuhu.....

(Jgn percaya dgn tips di atas. Kang ko mati ketandusan. Muahahaha.

;)

Zyma Da` Catwoman said...

kayteezee a.k.a Kak Tie....

Jom m`baca novel!!!

Sy masih OTW nak habiskan S&S nihhhh.....tinggal b`berapa pages lagi ni.

:)

Zyma Da` Catwoman said...

Cintacukulet a.k.a CC....

Malam ni kita buat operasi m`hantar hantu raya & pelesit kat budak jahat tu ye, CC.
Kita takutkan dia.....

Muahahahaha....

;)

Zyma Da` Catwoman said...

zan-xray.....

Aku baca novel yg aku suka je. Yg penting novel tu ada QUALITY dan dpt IMPROVE bahasa aku agar m`jadi lebih baik.

Aku k`kurangan berat badan la,Zan. Ko transfer la lemak ko kat aku......boleh gitu???

Huhuhuhuhu....

;)

Zyma Da` Catwoman said...

Mak Su.....

Takpe...take ur time!!
Kadang2 kita perlukan masa yg panjang utk selesaikan sesuatu bacaan. Bukan mudah nak paksa diri agar terus focus pd bacaan t`sebut jika tiada k`lapangan masa.

Betul tak???

;)

Zyma Da` Catwoman said...

mancai.....

Ko baca tajuk kulit depan dan sinopsis je ekkkkk?
Dulu aku pun mcm ko gak......

Huhuhuhuhu.....

;)

Zyma Da` Catwoman said...

KTS.....

Ya. Berat badan aku hanya 45kg. Aku k`kurangan 10kg berat badan yg s`patutnya aku miliki. Aku pulun dan balun makan byk2.....tapi haram tak naik pun. Hari tu naik la 1 kilo. Lepas tu jd 45kg gak....

Ko nak kasik lemak ko kat aku? Masalahnyer ko ada lemak ke,KTS??
Bhgn mana yg ada lemak kat badan ko......meh sini aku nak periksa. Meh sini, meh!!!

Lalalalala....

;)

Zyma Da` Catwoman said...

Sonata Anak Kancil.....

Jom la ikut aku m`baca novel cenggini. Ko pun boleh dpt ayat2 power mcm aku gak......

Jgn sia2 kan buku2 / novel2 yg ko beli tu,SAK. Semua tu ilmu.....cayo la cakap den ni haaaaaaa!!!!!

;)

Khairi said...

Brutal ke? hehe.

Baru baca kisah malam pertama kat bawah sana hahahha. adeh, sakit buah pinggang.

Zyma Da` Catwoman said...

Khairi....

Aku ni brutal2 gak.....time malam2, aku tetap feminin dan sopan santun!!! Muahahahahaha.....

Ko sakit buah pinggang, kenapa??
Ko buat apa dgn buah pinggang ko?

;)