3.2.10

Penangan Manjakani. Bagai Ditempek Simen!!

Kembang kempis hidung aku nak share dgn uols pasal kisah manjakani ni. Adoi laaaaaa........

Tadi seorg kwn aku, si Yatie, dtg ke kedai saloon aku. Dah lama aku tak b`jumpa dgn minah ni. Dia baru je kahwin utk kali ke-2 selepas k`matian suami pertamanye. Kiranyer lebih kurang dua tahun la dia m`JANDA.

Kata si Yatie, s`lama dia m`jadi "J" nihhhh, dia m`amalkan manjakani sbg makanan tambahan utk tenaga badan. Bila dia b`kahwin utk kali ke-2 ni......hmmmmm, si Yatie cakap :

Yatie : Dulu masa aku jadi "J" selama hampir dua tahun, aku makan manjakani. Bila nak 1st night dgn 2nd husband (2nd marriage).....1st night kitaorg tak b`jaya.

Aku : Kenapa tak b`jaya? Ko tido awal sampai tak sedar diri ke?

Yatie : Cehhhhh, mulut ko.....takde insurans ke hape???. Bukan tu la.

Aku : Then, kenapa?

Yatie : "Barang" aku jadi sempit dan ketat giler gara2 aku makan manjakani mentah..........mcm ada simen m`nempek dan m`lekat ketat kat "barang" aku. Husband aku tak boleh "menerjah' ke dlm "barang" aku. 1st night kitaorg hampeh laaaa ......

Aku : Hahahahaha. So, bila 1st night kaorang b`jaya? Bila kaorang b`jaya buat anak?

Yatie : Malam ke-7. Hahahahahaha......(gelak besar betul minah nihhhhh. Takde s`lindung punye citer minah nihhhhh)

Aku : Fuyooooooo.......syabas buat laki ko,nok!!! Akhirnya b`jaya m`jadi husband yg gagah. Makan manjakani mmg la kasik ketat m`lekat......ko bukan makan, tapi ko "buruk m`lantak".
Nasib baik b`jaya pd mlm ke-7. Kalau tak b`jaya, mau k`bulur la laki ko kan, nok.




Cenggini la ghuper manjakani yg belum d`proses. Nak ketat?
Telan s`mangkuk pun takpe. Muahahahaha..........

Moral of the story : Makan la slow-slow dan sikit2 ye. Jgn gelojoh tau......mcm si Yatie, kwn aku nihhhh. Muahahahahaha.......slow-slow!! Steady,ok.

30 comments:

zino said...

baik punya iklan ni hehe

tunbegia said...

Kalau tak b`jaya, mau k`bulur la si Yatie kan, nok.

salamm,

kayteeze said...

Shh....

Janganlah canang kuat-kuat !

Kang nanti harga manjakani terus naik mendadak macam emas... tak mampu lak kak tie nak membelinya, ekekeke........

blueCITY said...

salam zyma dear,

errrrrrrrrr
iklan 18sx nih
ekekke

ada jual kat mana weh manjakani ni?
yg mentah2 ada jual ke?
haaaaaaaaaaaa
nak amalkan juga la
ekekkekekek

opssssssssss

ONE ZABA said...

bahaya tu kalau semua jadi ketat...

payah la kalau nak buang air besar...kena pulak jenis yang air besarnya besar besar....ahakkk!!!

Mr PenyuBiru said...

aktiviti permanasan tak sempurna kut.main terjah je mana bleh.hehe

Yunus Badawi said...

ko pun makan jugak ke? hehehe

mancai said...

huhhhu... memang best... aku pun ader jual manjakani ni

zan-xray said...
This comment has been removed by the author.
Teja said...

zyma... kat mne nk cari mende tu, aku nk try jugak la... nk kasik 'dia' buntang... hahaha!


errr... ko buang le 'word verification ko tu... nyemak je aku nk anta komen, hehehe...

Zyma Da` Catwoman said...

zino.....

Iklan free....
Baca dan cuba makan...
Tapi hanya sesuai utk pompuan je...

Huhuhuhuhu.....
:)

Zyma Da` Catwoman said...

tubegia.....

Kahkahkahkah.....
Aku gelak besar weyyyy....

Kene usaha,tangga k`jayaan!!!

;)

Zyma Da` Catwoman said...

kayteeze a.k.a Akak Tie....

Errrkkkk, Akak makan jugak ke??
Mesti mantop,kan!!!!
Hihihihi...

;)

Zyma Da` Catwoman said...

blueCITY.....

Hahahaha. Iklan free utk uols la.

Manjakani ni biasanya ada d`jual di toko2 jamu. Kedai runcit, I tak sure la.

Boleh makan....tapi kalau t`lebih ketat, hahahahah.....sendiri mau ingat la!!!!

;)

Zyma Da` Catwoman said...

Cik One Z....

Bhgn intim wanita je yg ketat. Jgn la ko pun tumpang makan manjakani nihhhhh.....kang ketat pulak. Aku tak mau b`tanggungjwb di atas masalah ketat tu.

Tapi satu je aku nasihat, bila makan jamu cenggini, bykkan minum air suam/kosong. Badan pun jadi sejuk....mudah buang air kecil/ besar.

:)

Zyma Da` Catwoman said...

MrPenyuBiru......

Foreplay "kureng" kot....may be!!
Lalalalalala....

;)

Zyma Da` Catwoman said...

Yunus Badawi a.k.a YB.....

Aku makan jugak la.....
Mesti kene makan. Utk rapat dan ketat. Baru la tip-top!!!

Muahahahahaha......

:)

Zyma Da` Catwoman said...

mancai......

Ko pun jual mende manjakani nihhhh, Bro? Wahhhhh, ko tokey manjakani ghupernyer ye.....

Nanti aku boleh la dptkan stock dari ko ye.....

Lalalalalala...

;)

Zyma Da` Catwoman said...

zan-xray......

Ko jgn cuba2 makan manjakani nihhhh.....kang sempit lak. Haaaa, aku tak nak b`tangungjwb di atas kesempitan ituuuuuu.....

Muahahahahaha....

;)

Zyma Da` Catwoman said...

Teja.....

Ko beli kat toko2 jamu. Kedai runcit aku tak sure ada atau tak.
tapi biasanya kat toko2 jamu ada la.....

Teja....

Word Verification tu penting utk aku tau. Aku selalu kene "serang hendap" oleh "makhluk perosak" tau.
Alaaaaaaa, ko pejam mata je tekan word verification tuuuu.....

Huhuhuhuhu...

;)

izan said...

zyma,

pergh.............tak lama lagi jutawan majakani... baik punyer..

blueCITY said...

oh toko2 jamu ya
nak cari la

haaaaaaaaaa
hati2 ya bakal hubby aku
muahhahahhaa

gatal!!!

Zyma Da` Catwoman said...

Kak Izan.....

Muahahahaha.....
Jutawan manjakani ye.....
Aduhaiiiii....
Malam ni sy mimpi jadi Jutawan manjakani la....

**Sy suka la chatting dgn Adik Ika semlm, Kak. Dia mcm ada chemistry dgn sy......

;)

Zyma Da` Catwoman said...

blueCITY.....

You beli di toko2 jamu. Harga I tak sure berapa sbb lain tempat may be a bit different la.

Kalau utk yg BELUM b`suami, makan sikit je.....basuh dgn air bersih, kasik hancur itu buah manjakani. Lepas tu bancuh dgn air suam.
Minum sekali sekala aje tau.
Jgn minum hari2.......mau ketat mcm si Yatie, kwn I tu. Ketat sgt pun tak bagus......seksa diri namanye.

Utk yg dah BERSUAMI :
Makan la 3-4 kali seminggu. Makan dgn nasi panas pun takpe. Yg penting, kasik hancur la sikit. Mudah makan. Minum air suam/kosong byk2.....elak panas satu badan!!!

;)

DUN Behrang 2020 said...

Sama la kalo lelaki makan/ kunyah tongkat ali mentah...kalo lagi beso tongkat ali tu lagi bagus....kunyah setiap hari mcm kunyah pinang tu...sambil drive ker...sambil naik motor ker...

Zyma Da` Catwoman said...

DUN Behrang 2020.....

Ko kunya tongkat tok ali ke??
Ko masih "puasa" ke?.....lama giler ko "puasa" ekkkkk.
(Aku nak nyakat ko je....huhuhuhu)

Lalalalala....

maza said...

perkhh..

maza membacanya, sambil menutup mata sebelah.. terkenyit2 menahan malu gitew.. hehehheh

demi kebahagian keluarga kami, akan maza cadangkan pd org rumah!

hehehhehehe

Zyma Da` Catwoman said...

Kanda Maza.....

Huhuhuhuhu.....tapi baca sampai habiskan?? Lalalala.....

Manjakani baik utk mengetatkan bhgn sulit kaum wanita. Tapi jgn makan overdose...kang t`sepit maxima.

Huhuhuhuhuhu.......

:)

maza said...

erk.. kalau tersepit tu, boleh putus ke?

hhehehehe

Zyma Da` Catwoman said...

Kanda Maza.....

Wakakakakaka......cehhh, lagi mau tanya ka??

:)