14.2.10

Petang CNY Bersama Aku Di Starbucks & 7-E

Petang semlm adalah petang CNY, makanye aku pegi ke Starbucks Coffee, Village Mall Sg. Petani. Semata2 utk Iced-Blended Cappucino & Cheese Cake. Drive dari Alor Setar ke Sg.Petani hanya utk puaskan nafsu makan ku. Huhhhhh.......apakah Alor Setar tidak ada Starbucks Coffee? Ya......mmg tidak ada. Coming soon agaknya........aku agak2 je la.

Ye la....ok la. Aku ngaku yg aku ni perlu UP another 5 kilos to get ideal weight. Aku masih lagi 45 kilo ni........ayoyoooooo!!!


Minuman dan makanan k`gemaran rakyat Uganda seperti aku........hihihihihi. Cheese Cake ini adalah b`lemak dan b`krim, ok. Sgt sesuwaiiii utk aku ini........hihihihi.


Then, masa OTW balik ke Alor Setar.....aku singgah jap di 7-E......

Siap beli brg2......


Aku : Kira semua brg yg Akak beli ni, Dik.

Cashier 7-E : Snickers RM3.20, Air Soya RM1.80, lighter RM1.40 dan Salem ELite (14) RM6.90. Errrkkkk, Salem ELite ni Akak punye ke? Akak ni smoker ke?

Aku : Ehhhh tak. Bukan Akak punye.....member Akak yg punye. Awak nampak Akak ni mcm smoker ke? Akak hanya tolong beli je.....member Akak pesan tadi. I don`t go for cigarettes.

Cashier 7-E : Ooooo, sy ingat Akak beli utk Akak.

Aku : It`s OK.
(.........sambil m`hulurkan duit kertas RM50.00)


** Kalau uols dok tepi aku, kompom bau perfume je......paling2 pun uols akan t`hidu bauan shampoo di saloon aku yg m`lekat kat badan aku. Aku bukan la p`rokok........SEKIAN, terima kasih !!!!! ;-)

p/s : Snickers adalah coklat k`gemaran rakyat Uganda seperti aku. Dan ianya adalah sgt sedapppppppp............

p/s : Kenapa harga Salem ELite 14 btg RM6.90? Mmg cenggitu ke harga di 7-E? Aku tak hisap rokok, tu yg aku tak tahu.

20 comments:

a kl citizen said...

betuahnya orang kurus cam zyma kan...

meo188 said...

cool eh...

slm kenal...

Mr PenyuBiru said...

waa..sanggup tu drive jauh² semata² nak minum ice blended tu.caya lah

syah shah said...

err... akak tidak boikot starbucks ye?

mycaklempong said...

saya minum kopi Cap Gantang je....hik hik....

zan-xray said...

tak pernah pun masuk starbucks walaupun ada kat bandar taiping ni.
oo ko pergi berdua la ye ke sg petani.bagusla ada teman.

Zyma Da` Catwoman said...

a kl citizen......

Tak b`tuah sgt la, Cikgu. Kdng2 cepat letih dan semput jugak....

:)

Zyma Da` Catwoman said...

meo188......

Cool ke ?? Hihihihihi....

Salam kenal utk awak jugak ye...

:)

Zyma Da` Catwoman said...

Penyuk.....

Sekali-sekala je......kalau kerap sgt, kang rambut aku gugur.

Huhuhuhu....

:)

Zyma Da` Catwoman said...

Syah Shah......

Boikot? Belum lagiiiii.....uwaaaa!!
Bila la Akak ni nak insapppp ye??

Haishhhhhh.....Starbucks O Starbucks!!

Huhuhuhuhu....

:)

Zyma Da` Catwoman said...

mycaklempong a.k.a Cikgu Adimuz...

Takpe Cikgu. Kopi Cap Gantang pun sedap jugak. Mak Usu sy bawa kopi ni sampai ke San Fransisco dulu....
Kopi Ismail Guru Quran pun dia bawa gak...

:)

Zyma Da` Catwoman said...

Zan-xray......

Aku pegi ke Sg.Petani seorg diri. Tapi aku balik ke Alor Setar b`teman tapi tak mesra. Sbb dia hanyalah member aku. Huhuhuhu....

:)

Hami Asraff said...

salam. village mall tu selalu juga pegi. :)

Zyma Da` Catwoman said...

Hami Asraff....

Nanti kita pegi Village Mall tu sama2 ye.....

Huhuhuhu....

:)

kayteeze said...

Zyma, meh ambik isi kak tie ni..sekali dengan lemak-lemak . Ambik 10 kilo pun tak pe. Teringin nak jadi slim semula. Dulu kak tie 45 kilo je.. sekarang ni, hehehe... melebih-lebih lak!

Zyma Da` Catwoman said...

kayteeze a.k.a Kak Tie....

Sila transfer isi & lemak2 Akak kpd sy ye.....bluetooth pun takpe.
Sy mmg amat memerlukan isi & lemak2 yg dpt m`montokkan bhgn2 t`tentu supaya nampak lebih gebusssss....

Hihihihihi.....

:)

syah shah said...

saya kalu balik baling jarang pegi village mall tu... salu diorang asek nak pi cs jaa...

Zyma Da` Catwoman said...

Syah Shah......

Nanti kamu ajak Incik Firdaus pegi Village Mall tu ye......ajak dia makan yg best2 kat situ.

:)

syah shah said...

saya tak besa makan tempat-tempat gitu kak... sebab kekadang saya rasa lebih berbaloi masak senirik... huhu~~

Zyma Da` Catwoman said...

Syah Shah......

Owh...I see.

Kalau cenggitu makan di rumah dulu, then kamu & family pegi la jln2 kat Village Mall tu. Sebelah Village Mall tu ada Tesco.

:)