30.1.10

Yang Sejuk Dan Yang Serasi

Jom minum!!
Kat Alor Setar ni panas dan kering.
Semlm aku t`rasa nak minum air yg b`ais.

Beli kat warung...manis s`cukup rasa.
Perghhhhh........
2 bungkus tuuuuu.....


Milo ais = RM1.50.
Teh ais = RM1.20


***********************************************************************************

Tempoh hari, si zan-xray b`tanya pd aku ttg ciri2 sahabat atau kwn yg bagaimana aku tetapkan utk jadi sahabat / kwn aku? Actually, aku tidak m`letakkan sebarang syarat utk m`jadi sahabat atau kwn aku. Yg penting serasi. Mudah je,kan......

Aku ni jenis b`kwn dgn semua org selagi aku rasa boleh percaya dan jadi sahabat / kwn. Soal rupa paras, harta, education, duit kebagai......aku buang jauh2. Aku suka b`kwn dgn org yg kelakar, ada impian dan cita2, ikhlas m`bantu, amanah, b`tanggungjwb serta pandai m`jaga rahsia antara sahabat / kwn.

Itu je. Lain takde.

28 comments:

blueCITY said...

salam zyma darling,

dahaga2 best je minum ais tuh
tapi,
pastu mula la batuks
grrrrrr...

kadang2 saya susah nak punya sahabat
kadang2 saya rasa saya tak mampu nak ikut cara mereka
kadang2 saya rasa saya tak sama dgn mereka
kadang2 saya hanya mampu jadi kawan

sI tEDI said...

kakak saya hantu teh ais. ekekekkee

ONE ZABA said...

hui..macam undang-undang pengakap je pilihan nak jadi kawan ko tu.

aku cukup suka "kawanku" cap kepala rimau tu.

zan-xray said...

aikk nama kita ada kat entry ni yer.. hehe kembang la pulak idung hehe.
dengan selambanya ciri2 tu ada padaku emmm..

Tie said...

Errk ! Eloklah gitu.

Kak tie belajar takat sekolah rendah je, rupa pun cukup-cukup yang ada, harta tak ada sementara duit seciput je, alhamdulillah... memang sesuai berkawan dengan Zyma, ekekeke.......

adimuz said...

nak cari kawan ke sahabat?caklem

sonata anak kancil said...

saya suka berkawan dengan seme orang....

Framestone said...

amboi... td baru je perkena kopi radix berais huhuu..(bancuh sendiri je)

erm bro klu memilih kawan.. biar la yang boleh berkongsi idea or sudi memberi perluang untuk bro berkata... baru nmpk ade give n take

out of topic--> amboi die... berbahasa thailand ek... if kamu usha entry2 sebelum2nya bro ade wat kelas berbahasa thailand huhuhu

BroFramestone Blog

izan said...

akak ada ciri2 tak....

kat kedah memang murah bab makan2 ... suka makan kat kedah.

>>>>>>>>>>>>>>>tunggu kat tol 15 - 18 hih...

teringat udang ketak kat sana ....

kawie2020 said...

kawie suka berkawan dan berkawen jer... hehehhehehehehe

xiiinam said...

ckLah tengah sakit tekak ni...



Saja je tawwwww!!!!

anyss said...

Ohhhhhh dahaga la plak. Terasa2 kedinginan itu meneroka tiap inci anak tekak...mmmmm

syah shah said...

hoh... sedapnya teh aiss... nyam nyam nyamannn... Hihihihih :D :D

tasekM said...

aku tak kelakar. pukul orang. nak kawan dgn aku tak...?

ha ha.

:P



.

Zyma Da` Catwoman said...

blueCITY......

Salam 2 u 2.

Minum air ais mmg best, tapi bila batuk dan demam....paling tak best!!

I suka b`kwn dgn u, Biru. Kelakar.
;)

Zyma Da` Catwoman said...

si tedi...

Jgn beku sudah la kakak kamu tu, Dik.

Huhuhuhu.....

;)

Zyma Da` Catwoman said...

Cik One Z.....

Ini undang2 Pandu Puteri. Muahahaha.....

Aku pun suka kat "kawanku" kepala rimau tu....

HUhuhuhuu

;)

Zyma Da` Catwoman said...

zan-xray....

Ya, aku tempek nama ko sbb ko kan kwn aku. Hihihihihi.....

;)

Zyma Da` Catwoman said...

Akak Tie.....

Boleh la b`kwn dgn sy yg suka b`kwn dgn Akak Tie ituuuuu....

Hihihihihi....

;)

Zyma Da` Catwoman said...

Cikgu Adimuz.....

Sy nak cari sahabat yg boleh b`kwn dgn sy sampai bila2. Boleh gitu??

Hihihihi....

;)

Zyma Da` Catwoman said...

Sonata Anak Kancil.....

Sy juga suka b`kwn dgn semua org.

;)

Zyma Da` Catwoman said...

Bro. Framestone.....

Sedap minum yg b`ais nihhhh.... hilang dahaga tau. Huhuhuhu.

;)

Zyma Da` Catwoman said...

Akak Izan....

Akak ada ciri2 yg sy mahukan...
tambah satu lagi : pandai masak dan pandai makan. Muahahahaha....

Nak dtg Alor Star ke nanti?? Singgah la ke saloon sy ye.....

;)

Zyma Da` Catwoman said...

Kawie2020.....

Akak juga suka b`kwn dan b`kawen.
Ada kwn2 dan ada ramai anak2 nanti.....muahahahaha.

;)

Zyma Da` Catwoman said...

xiiinam a.k.a CkLah....

Huhuhuhu, sila la makan ubat ye. Jgn tangguh2 tau. Cepat sembuh, cepat la minum air ais. Muahahaha.....

;)

Zyma Da` Catwoman said...

anyss.....

Oleh itu pegi la minum air ais cenggini. Minum jgn tak minum....

Hihihihi....

;)

Zyma Da` Catwoman said...

Syah Shah.....

Pegi minum satu jag tau. Nanti kempunan lak.....Akak tak nak tolong kalau kamu kempunan air ais nihhhhhhh.

Huhuhuhuhu.....

;)

Zyma Da` Catwoman said...

tasekM......

Aku suka b`kwn dgn kaki pukul mcm ko,TM. Ko boleh la bonzer aku. Muahahahaha......

;)

**Errrkkkk, sejak bila ko suka pukul org nihhhhhh,TM?? Musykil betul aku......