4.1.10

Buntu. Sila Beri Idea.

Uols, sila la beri aku idea utk potong rambut baru. Aku tgh buntu nihhhh. Aku nak tukar gaya rambut baru sbb dah bosan dgn gaya nan satu ini.........

Rambut tahun 2009 - nampak innocent je. Cehhhh, walhal rambut berkaler-kaler......dark brown mix mahogany. Bawah cahaya matahari nampak terang la......dlm gambar sini mmg tak nampak. (Sila abaikan gambar model yg pakai masker di muka nihhh........hihihihi).

Kalau aku kekalkan rambut panjang.....tapi taruk "highlight" mcm rambut Eva Mendes ni... amacam??? Huhuhuhu.....


Tak pun buat je mcm rambut Kate Beckinsale "low-perm" dan kasi "highlight" sikit.

Atau buat "sharp layered-cut" mcm minah nihhh......ok ke?

Atau potong rambut mcm pelakon Natalie Portman nihhhh........short hair. Rambut ni aku dah pernah buat masa keje di KLIA dulu......hehehehe. Betulllll, aku pernah b`rambut pendek cenggini. Menyacak lagiiiii. Takkan nak buat lagi sekali.......kang uols panggil aku ni minah macho lak. Hihihihihi.....
Rambut ni pun dah pernah buat.......!!! Siap kaler "light brown" lagiiii.....ahaksssss!!!

Ni rambut "pixie cut"....Natalie Portman punye hot style. Nampak stylo je kan. Owhhh, ai like it very much.........sexy and stylo!!! Mudah nak uruskan......

Amacam?? Ok ke kalau aku buat transformasi yg "giler2" cenggini? Just wait and see, ok.

Atau buat rambut mcm Gisele Bundchen nihhh.....mcm tak sesuwaiiii la pulak. Hmmm....ini "Bob cut" namanyer......


I need something new for my hair. Any idea???


p/s : Tokey soh kene fikir sendiri dan buat rambut sendiri.......jimat nihhhhh. Dah lama tak "make over" diri nihhhh. Besok saloon aku "riuh rendah" dgn segala bagai bunyi "senjata" yg bakal m`ratah rambut aku.......


p/s : Utk convince customer aku ttg kreativiti aku dlm hal2 hairdos ni, aku kene la buat sendiri. Tak boleh b`gantung dgn s`siapa pun.























24 comments:

ONE ZABA said...

camana kalau buat pesen rambut aku ni ha...serba jimat. tak payah sikat. tak payah minyak rambut. serba tak payah.

Tie said...

Ikut suka hati la Zyma.......

Tapi, kalau gunting pendek, mesti nampak lagi kecik Zyma ooii...!!

syah shah said...

botakkan kepala sajalah, cam Imran... Hahahahahahahah :P :P :P :P

Zyma Saad said...

Cik One Z.....

Bagus jugak idea ko tu, Cik One....
kasi potong sepesen dgn ko....

:)

Zyma Saad said...

Akak Tie.....

Hahahaha.....aduhaiiii.
Rambut pendek, sy nampak lagi kecik.
Rambut panjang la cenggini....

;)

Zyma Saad said...

Syah Shah....

Akak teringin nak sahut cabaran ko, Dik. Botakkan kepala mcm si Imran......
Lepas tu si Imran panggil Akak sbg Aunty Zyma yg Macho....
Muahahaha.....

;)

tasekM said...

botak je la zyma...

muehehehe...



.

julietchun said...

bukan lelaki suka wanita yg berambut panjang ke? :P

Khairi said...

err... i am not just watching the hair. haih!

hehe.

maza said...

aduhaiii gambar2 itew..

maza tak leh nak bukak mata.. bahaya... huhuu

psst: cerita potong rambut org perempuan.. tak nak masuk campur..

karang den bukak mulut paneh lah pulak huhuhu..

psst: di hati cuba berkata2 yg baik2 gitew.. Husnul Zhan gitew. hehehe

Mak Su said...

bob cut tu nampak comel jer :)

mancai said...

pic last tu sesuai...

chekgu BaniHassim said...

erm...
tunggu dan lihat je laaa

Rashid said...

zyma

laaa apa susah sangat duk fikir tu. Buat je potongan rambut macam kajol ke.. preity zinta ke.. hehe

Zyma Saad said...

tasekM......

Nanti aku try botakkan kepala ko dulu.....then baru aku botakkan kepala aku. Boleh cenggitu?

Muahahaha.......

;)

Zyma Saad said...

Julietchun.....

A`ahh, kannn. Lelaki suka wanita berambut panjang. Betul la cakap ko.....
Tapi aku nak gak potong rambut...
kasik kemas dan ringanka kepala.
Huhuhuhuhu....

;)

Zyma Saad said...

Khairi.....

Yes, I know you were not just watching the hair.....I can see ur eyes.

Hihihihi......

;)

Zyma Saad said...

Kanda Maza.....

Hahahaha.....iyo lah, iyo lah. Den paham benor dgn nawaitu ekau tu haaaaa......syhhhhhh!!!

Takpo kalau ekau nak tarbiyah den, it`s ok jer. Den orait yoo.

;)

Zyma Saad said...

Mak Su.....

Ianya amatlah sesuwaiiii utk Mak Su yg ayu itu ye. Hihihihi....

;)

Zyma Saad said...

mancai.......

Sesuwaiiii tang mana, Bro??
Hihihihi.....

;)

Zyma Saad said...

Chekgu BH.....

Tungguuuuuuu......

;)

Zyma Saad said...

Cikgu Rashid......

Kajol? Preity Zinta? Amboiiii Cikgu Rashid nihhhhh......minat sungguh dgn pelakon2 Hindustan nihhhh ye......
Nanti sy kene buat experiment.....
sesuwaiiii atau tidak.

Hihihihi....
;)

en_me said...

ko nk tayang rambut kat saperr.. ekeke, salamm tahun baru akak zyma tewwww

Zyma Saad said...

en_me.....

Akak nak tayang kat Hubby Akak la...huhuhuhu.

Salam Tahun Baru utk en_me gakkk.

;)