6.1.10

Bangun Awal (Part 2)


Bagun pagi
Gosok gigi
Cuci muka
Terus mandi
Pakai baju
Minum susu
Cium ibu
Pegi sekolah........

(betul ke lirik lagu kanak2 nihhh??.......aku tak ingat sgt la)



Uols, Mama aku balik dari Miri, S`wak semlm. Dia masih di KLIA lagi nihhh. Jap lagi dia naik flight 7:15AM ke Alor Setar. Aku bangun awal sbb nak kemas rumah dan nak ke airport Kepala Batas jap nanti.....


Tgh hari sikit, aku nak ke Butterworth sbb ada appoinment. So, uols dok baik2 tau......tolong jaga kedai saloon aku elok2 ye. Jgn lupa sapu lantai, mop lantai, cuci sikat kebagai, lap cermin sliding-door....pendek kata buat semua la ye. Nanti aku bayar gaji penuh. Tolong tgk2 kedai saloon tu tauuuuu............

Daaaaaaaaaaaa.........I love you, guys!!!!









18 comments:

DUN Behrang 2020 said...

Mak aiiii...ingat suruh tengok2 je...sekali siap kena buat kerja bagai...gaji bayar penuh + bonus 5 bulan gaji...!

ONE ZABA said...

tak pa...kayu api biar aku tolong carikan.

Tie said...

Err.... sekarang cium hubby, ekekeke...........

Psst- kak tie nak buat make-over laa... tokey saloon tak ada, boleh rembat semua harga karun dia, hi hi hi.........

julietchun said...

pasti ada buah tangan dari miri.

Mybabah said...

Salam Zyma. Ada saloon sendiri yek! Wow!

blueCITY said...

salam wak,
heeeeeee...

nak potong rambut gak la
sila beri tunjuk ajar
ekekekek...
leh ke hinai rambut guna inai asli dari mekah tu ya?
berapa kuantiti bagi satu rambut?
cantik ke kalo inai tuh?
heeeeeee
tq

xoxo

syah shah said...

saya nak claim OT hujung bulan kang... sekali ngan bonus dan allowance tau... Har har har har har :P :P :P

en_me said...

ehehe, kiter kawann kannns..

maza said...

nak kirim pesan boleh.. huhuhh

hang bawak mai utk cek mee calong satu na..

cek terliuq lah pulak nak makan mee calong.. huhuhu

Zyma Saad said...

DUn Behrang 2020.....

Ko buat keje elok2...aku UP gaji, kasik BONUS.....2 bulan dah la.
Huhuhuhu.....

;)

Zyma Saad said...

Cik One Z.....

Ko nak buat apa dgn kayu api tu, Cik One? Ko nak buat unggun api ekkk...

Hihihihi.....

;)

Zyma Saad said...

Akak tie....

Meh sini nak cium pipi Akak yg tembam lagi comel tu....

Ooooo...nak rembat harta karun ye. Sila la, sila la.....nak make-over?
Meh sini sy bikin itu make-over...

Huhuhuhu

;)

Zyma Saad said...

Julietchun.....

Ikan kering dari Miri yg mak aku bawa balik.....berlambak2. Jenuh aku makan.....

Huhuhuhu....

;)

Zyma Saad said...

Mybabah.....

Ya,Babah. Sy ada saloon sendiri. Bisnes ni masih lagi setahun jagung.

Hihihi....

;)

Zyma Saad said...

blueCITY deary.....

W`salam Biru....

Boleh jika u nak belajar gunting rambut. I ajar secara profesional. Rambut mcm pelakon Jepun, Korea dan kebagai.....mudah je.

Nak inai rambut dgn inai Mekah ye??
Boleh. Tapi make sure sebelum inaikan rambut, you kene shampoo rambut terlebih dahulu....kasik bersih dan tiada minyak di kepala.

You bancuh inai tu....lebih kurang 7 - 8 sudu besar (utk rambut pendek, for example) bersama air. Jgn terlalu cair.....dan tidak terlalu pekat.

Buat pembahagian di rambut. 4 bahagian (mcm gunting rambut la...). Then, sapu bancuhan inai di rambut.Guna sikat (gigi rapat)utk meratakan sapuan bancuhan inai tersebut.

Selesai sapu bancuhan inai tersebut, you bungkus kepala dgn "shower cap". Biarkan inai tersebut diperap lebih kurang 40 min - 1 jam.

Dah kering dan sebati, cuci rambut you dgn air. Shampoo rambut supaya bersih. Jika ada hair-dryer, you blow-dry rambut hingga kering.

Anything, you boleh forward apa2 soalan berkaitan rambut ke e-mail I. Nanti I kasik ,mobile number kat you.

Zyma_Saad@yahoo.com


;)

Zyma Saad said...

Syah Shah.....

Orait. Tapi kene keje rajin2 ye.
Hihihihi......

;)

Zyma Saad said...

en_me......

Kawan sampai bila2......hihihihi.
Insya Allah.

;)

Zyma Saad said...

Kanda Maza.....

Mee calong? Uwaaaaaa.....omak den hanyo bawak balik ikan kering ramping tu je.....

Hahahaha.......ngidam ke?

;)