15.1.10

Aku


Aku tidak d`taja oleh mana2 lelaki kaya atau VIP.
Aku tidak pernah m`jadi seorg "pisau cukur" .
Aku juga tidak pernah m`minta walau se-sen pun dari mana2 pihak....
Tapi aku hidup atas prinsip dan displin peribadi.......

M`jadi anak seorg VVIP, bukan b`erti aku d`manjai atau d`tatang dgn wang ringgit atau harta. TIDAK sama sekali.

Aku sanggup b`usaha & b`keje keras utk capai impian dan cita2 aku. Aku tidak pernah m`impi utk m`gapai bintang mahupun bulan di angkasa kerna ku yakin semua itu amat mustahil. Yg pasti keje kuat telah aku m`buahkan hasil.

Aku bangkit dari k`gagalan & k`kecewaan hidup yg realiti. Itu semua bukan p`halang utk aku b`jaya.


p/s : Bila sampai suatu masa yg benar2 tepat, aku akan b`henti blogging utk fokus pd career, business, family, Insya Allah.

p/s : Suatu ketika dahulu, Abah aku juga pernah gagal dlm business kereta mewah milik beliau. Beliau bangkit dari k`jatuhan dan kini telah b`jaya sbg seorg usahawan hartanah, perumahan dan resorts. Aku belajar dgn mata hati yg rasional utk capai k`jayaan yg utuh. Aku pernah rasa apa itu k`gagalan & k`susahan. Utk b`jaya & senang, kita perlu lalui byk rintangan.

21 comments:

Yunus Badawi said...

Aku doakan ko berjaya mencapai apa yg ko hajati. Tapi tak usahlah berhenti blogging kecuali kalau aku dah berhenti dulu hehehe

mycaklempong said...

Orang tua berkata : Gunung kalau ditarah hari-hari lama-lama habis juga. Usahalah mengumpul kekayaan dengan cara kita sendiri.....

en_me said...

ganasszz..

blueCITY said...

salam sayang zyma..

wahhhhhhhhhhhhh anak vvip ke?
kagum jab,
i ada kawan anak vvip.

bagus2,
ada org tak kenal kita, tak faham kita, tapi leh kata kita mcam2kan
kata kita itu ini
padahal, kita bukan seperti yg mereka2 kata,
so,
hanya kita dan tuhan saja yg tahu
siapa kita
dimana kita

dear,
teruskan saja
jika itu buat kamu bahagia
asal kita tak jatuhkan org lain kerana naiknya kita..

take care

Lelaki Autumn said...

:)..uish..nih macam emo2 jer nih..chill2..

Mak Su said...

insyallah, kejayaan pasti ada :)

ONE ZABA said...

ko berenti masa lampu merah je la. hijau...ko jalan la semula.

Zyma Da` Catwoman said...

Yunus Badawi a.k.a YB....

Terima kasih di atas kata2 semangat yg ko berikan tu. Aku hargainya. ;)

Suatu masa nanti, aku perlu juga berhenti berblogging. Nasib diri kita belum kita ketahui.

;)

Zyma Da` Catwoman said...

mycaklempong......

Sy pernah lalui detik2 kejatuhan, kegagalan serta kesusahan, Cikgu.
Sy bangkit semula dari kejatuhan itu dgn harapan kejayaan menanti di hadapan.

;)

Zyma Da` Catwoman said...

en_me....

Akak ni masih lagi ayu & lemah lembut. Hahahahaha......

;)

Zyma Da` Catwoman said...

blueCITY......

Salam Biru Darling.....

Bukan mudah utk menjadi anak VVIP.
Byk yg I kene patuhi. Tapi I ni suka berdikari. I pernah dipukul, dirotan, dimarahi dan dipiyat kat telinga oleh my parents demi mendidik dan menjadi insan yg tahu menghargai kehidupan.

Terima kasih kerna memberi kata2 semangat yg positive, Biru Deary.

;)

Zyma Da` Catwoman said...

Lelaki Autumn.....

Bukan emo, LA. Tapi sy berkata benar dan mempertahankan diri dari dihina dan dijatuhkan sekali lagi.
Sy pernah merasai bagaimana peritnya bila dihina kerana kesusahan hidup.

;) Thanks 4 coming to my blog.

Zyma Da` Catwoman said...

Mak Su....

Terima kasih di atas kata2 semangat yg positive. Sy amat hargainya.

;)

Zyma Da` Catwoman said...

Cik One Z......

Aku ni pemandu yg ikut peraturan lalu lintas. Sekali-sekala tu, I langgar gak lampu merah sbb nak cepat. Huhuhuhu......

;)

Mybabah said...

Salam Zyma. Semoga anda berjaya mengejar apa yang anda cita-citakan. Tetapi janganlah berhenti berblogging pula. Jangan salah berblogging jika anda tidak fokus dalam kerja tau karier. Semua boleh diatur dengan baik jika Zyma mengehadkan masa pada blog...bukan berhenti...

Zyma Da` Catwoman said...

MyBabah.....

Terima kasih atas nasihat dan sokongan positive itu.

Nanti sy fikirkan sekalai lagi - Nak berhenti berblogging atau hadkan masa.

;)

mancai said...

Semoga terus Sucsess....

Shifu67 said...

selamat berjaya... walau apa juga yg diceburi

aku tumpang gembira je.... boleh la tumpang gunting rambut free

Zyma Da` Catwoman said...

mancai......

Terima kasih di atas sokongan ko.
Aku amat hargai.

;)

Zyma Da` Catwoman said...

Shifu67.......

Terima kasih di atas kata2 semangat ye. Aku amat hargainya.

;)

Zyma Da` Catwoman said...

To ALL :

Terima kasih ye di atas kata2 semangat yg membakar tu. Aku amat menghargai doa2 dan kata2 semangat yg uols berikan.

Aku juga mendoakan yg baik2 dan positive utk uols. Semoga uols juga sukses ye.

;)