27.1.10

Aku Hangin Satu Badan...........

Uols, aku nak tanya. Apa perasaan uols jika ada someone yg telah buruk / busukkan nama dan reputasi uols? Maksud aku, dalam tenet la.......

Actually, baru s`kejap tadi aku dpt tahu dari seorg blogger (aku perlu rahsiakan nama blogger ni) .......ada "binatang buas" dari negeri Darul Sunnah telah spoilt nama aku dgn dakwaan aku telah m`rosakkan rumahtangga dia. Dunia internet, especially dunia blogging la, kecil sgt2. Jangan la buat perkara2 cenggini yg mudah org trace. Even lambat, tapi akhirnya aku dpt trace jugak ISI HATI serta ISI PERUT "binatang buas" tu.

Aku yg m`rosakkan rumahtangga dia atau dia yg gedik2 mintak cerai dari ex-husband dia?? Bagi aku mudah je jwpn yg sesuwai utk dia; "ADA AKU MAKAN DUIT KAU KE? KAU CAKAP AKU TAK BAIK, KAU BAIK SGT KE??"

One more thing aku nak advice kat "binatang buas" tu, jgn tunjuk alim atau suci sgt. Tak sesuwai tau. Gambar lucah "binatang buas" tu ada dlm tangan aku (aku cabar "binatang buas" tu utk call dan b`cakap sendiri dgn aku). Anytime aku boleh forward kat s`siapa pun.......(so far aku tak forward kat s`siapa lagi la........HOLD kejap).

Jika "binatang buas" tu hentikan "stupid game" yg dia lakukan, of course, I will do the same thing. But if she keeps going on the "stupid game", I`ll forward those blue pictures of hers to ev`rybody. Aku sabar byk sgt2 dah nihhhhhhhh.........tungguh nak m`letup je. Dah lama aku sabar nihhhhh.....

Aku juga dah buat police report a few times ttg "binatang buas" ni selama dia pernah hantar SMS serta E-MAIL "jahat" kat aku dulu. Malah "binatang buas" ini jugaklah yg pernah m`dakwa aku makan duit yg dia bagi pd suaminya (kini ex-husband la). Itu aku kira suatu FITNAH yg tak dpt aku ampun dan maafkan sampai bila2. Aku belum pernah makan duit mana2 manusia pun. Tak b`minat la....byk lagi makanan yg aku boleh makan.

Aku b`keje dan ada duit. Mcm mana aku d`tuduh makan duit "binatang buas" tu? Ishhh, aku pun pening la. Berapa ribu duit dia ye yg aku dah makan? Sila tunjuk bukti berapa byk aku dah habiskan duit tu..........aku nak gak la tgk bukti jika benar aku dah makan duit dia. Dah lama aku tunggu jawapan sejak bulan March 2009 lalu.

Aku sangka dia ni baik hati dan t`hormat.....sangkaan aku m`leset sama sekali. Dlm SMS; "binatang buas" tu b`kata kononnya dia tak pernah b`dendam atau bencikan aku.....tapi bila aku dah trace apa yg dia tulis ttg aku dlm s`buah blog, baru aku tahu betapa "air longkang"nya hati dia. Jgn hipokrit la. Ianya tak menyihatkan......

Dia cerita ttg aku ketika b`chatting dgn a few blogger (biarlah aku rahsiakan nama blogger2 nihhh demi m`jaga aib diaorg)......bukan cerita yg baik2, tapi yg buruk2. Yg bestnye kwn2 blogger yg dia b`cerita ttg aku telah call/ hantar e-mail bagitau ttg "binatang buas" ni kutuk dan kondem aku. Kwn2 blogger yg selalu baik dgn "binatang buas" tu beritahu kat aku tanpa ada rahsia apa2. Takpe.....aku diamkan je. Dah byk sgt blogger yg hantar e-mail / sms kat aku ttg "binatang buas" ni pernah b`cerita ttg aku. Aku diam lagi. Aku sabar lagi. See, see........bila kita FITNAH org, cepat2 ALLAH s.w.t m`beri balasan. Apa pekdah yg "binatang buas" tu dpt, aku pun tak tahu la.

Aku cuma nak "binatang buas" ni pegi ke blog tu dan minta author blog tu delete statement "jahat" tu. Aku cabar. Aku tak pandai mungkir janji dan tak pernah mungkir janji......jika dia tak minta author blog tu delete statement yg bisa m`jatuhkan reputasi aku, aku akan tunaikan janji aku. FORWARD GAMBAR2 tu.........




p/s : Jika takut d`lambung ombak, jgn b`rumah di tepi pantai..........
p/s : Aku hanya minta dia ni clear balik statement "jahat" yg boleh bikin aku hangin satu badan..................dah lama aku tak murka cenggini.

28 comments:

izan said...

huhuhu......... bom da nak meletup... ngan sape tuuuu... takut hut hut hut.... lariiiiikkkkkssss

Zyma Da` Catwoman said...

Kak Izan......

Alaaaaaa, dgn yg tak fofular tu laaaaaaa. Yg gitu2....

Kebabommmmmmmmm......

;)

Abg Din said...

nanti jual binatang buas tu... bila dapat duit bagi kat abgdin ye....
abgdin nak buat beli seluar kerja...

Zyma Da` Catwoman said...

Abg Din.....

Orait. Roger n out!!!

Nanti kita pegi shopping sama2 ye bila dpt duit hasil jualan binatang buas tu ye....huhuhuhu.

;)

zan-xray said...

angin dah naik satu badan..
sabar sabar, jangan diletupkan lagi.. cari air simbah.

tapi kalau nak forward tu, jangan lupa nama i eheh.(sambil tengok kiri kanan

Zyma Da` Catwoman said...

Zan-xray....

Aku belum nak meletup lagi. Aku tgh tahan nafas nihhhhhh....

Errkkk, ko nak tgk jugak ke?? Ehhhh jgn, Zan. Kang terbatal wudhuk ko....

Huhuhuhuhu....

;)

Mybabah said...

Salam. Orang lelaki kalau marah, pergi cepuk je. Tetapi apabila orang perempuan marah,takut wei. Macam perang arab israel. Apa-apapun, jangan sampai gadaikan maruah sesiapa ok!

julietchun said...

kalau boleh diselesaikan dgn cara yg baik bagus gak, apa2 pun bykkan sabar.

blueCITY said...

salam zyma darling,

kalau kita tak salah, tak perlu takut kan,

cuma jangan dilayan sangat
taku2 nanti kita juga jadi buas macam dia?
tak ke sama je tuh
heeeeeeeee

so,
kalau boleh abai, abaikan sahaja
tapi kalau dah sampai mengaibkan kita,
kena lah buat sesuatu kan

saya pernah juga
dituduh macam2
oleh ex.....

tapi akhirnya
semuanya dah berakhir

tek care ya

ONE ZABA said...

minum air halia....buang angin. tapi jangan buang angin kat rumah aku tau.

mancai said...

huhuhu sabar2... kalau ikutkan sangat kata ati jadi sama macam dia pulak... gilo meroyan... huhuhu

maza said...

ahaks..

maza baik2 aje gitew kanzz. huhuhu

rindu kat en_me lah pulakkk hyuhuhhu

Ku Tak Sempurna said...

errrr... errrr...
"sy tak bersalah... sy bukan binatang buas itu", kataku sambil mengangkat tgn surrender..


.
.

:D sabar.. sabar..

Yunus Badawi said...

patutlah ko dah jadi catwowan skrg. Garaaaanggg

Larikkssss

Zyma Da` Catwoman said...

Mybabah.....

Sy ni penyabar selama hidup ni. Tapi bila ada cyber criminal cenggini yg telah m`burukkan sy.. penat rasanye nak b`nafas.
Ntah la, Babah.

Anyway, thanks sbb bagi kata2 semangat ye....

;)

Zyma Da` Catwoman said...

Julietchun......

Aku masih b`sabar hingga ke saat2 aku m`balas komen ko ni. Jap lagi aku nak tido awal.....malam Jumaat la katakan. Muahahahaha.....

;) Thanks sbb berikan aku kata2 semangat.

Zyma Da` Catwoman said...

blueCITY......

Ya, I perlu lebih b`sabar dgn manusia cenggitu yg pernah m`aibkan I. I tahan hati selama ni.
Tapi pompuan tu k`terlaluan hinggakan m`buat fitnah kat I.
Dia seorg blogger yg pernah menyapa you juga.....

Thanks sbb m`beri kata2 semangat kat I.

;)

Zyma Da` Catwoman said...

Cik One Z......

Air halia mmg faveret aku, Cik One.
Bubuh ais.....perghhhhhhh!!!
Mabeles...

;)

Zyma Da` Catwoman said...

mancai....

Ya, aku masih b`sabar. Temperature aku dah sejuk balik nihhhh....

Huhuhuhuhu...

;) Thanks sbb bagi kata2 semangat kat aku ye.

Zyma Da` Catwoman said...

Kanda Maza.....

Ekau mmg la baik2.....itu psl la den suko kwn dgn ekau.

en_me?? Uwaaaaaaaa, rindu la kat en_me. Huhuhuhuhu......

;)

Zyma Da` Catwoman said...

KTS....

Sila angkat tangan tinggi2....aku nak tembak ko dgn senapang gajah.
Muahahahaha.....

Thanks a lot,KTS, sbb bagi kata2 semangat kat aku ye....

;)

Zyma Da` Catwoman said...

Yunus Badawi a.k.a YB......

Grrrrrrr......hahahaha. Aku ni tak garang sebenarnya, cuma aku ni akan mudah naik angin jika ada yg pedajal atau cakap2 belakang aku.
Aku suka org b`cakap depan aku jika ada yg tak puas hati. Aku tak reti nak b`selindung....

Aku ni jenis cakap depan. Tak puas hati aku pasti akan b`suara dan b`terus-terang.

;)

Tie said...

Errk !

Janganlah marah sangat Zyma ooi..

kang tumbuh tanduk , taring dan ekor tu.. terus jadi kucing kang...

xiiinam said...

........speakless........

Zyma Da` Catwoman said...

Akak Tie......

Sy dah cool balik, Akak.
Marah sy ni cepat reda. Tak pernah marah lama2....

Errrkkkk,rasa comel la pulak bila jadi catwoman nihhhhh.....huhuhu.

;)

Zyma Da` Catwoman said...

xiiinam a.k.a CkLah....

I`m speakless,too. Muahahahaha......

;)

mycaklempong said...

saya rasa saya tau sapa binatang buas tu....

Zyma Da` Catwoman said...

mycaklempong a.k.a Cikgu Adimuz....

Hmmmmm,ye ke dah tau. Sy sengaja tak nak mention nama dia. Sy mmg dah buat police report ttg p`puan tu (a.k.a binatang buas dari Kangar,Perlis)....

:)