20.12.09

She Came To My Place After YB.....

Lepas aku b`dating YB dan mak Adam awal petang semlm, si chantekk manis ni pulak yg aku b`temu. Dia dtg ke saloon aku b`sama family nya. Happy family gituuuuuu!!! Diaorg shopping kueh-mueh tradisional di kompleks m`beli-belah yg t`kenal dgn bahulu panas, dodol, kuah rojak Mak Bee serta ikan pekasam.

Si manis ni namanya Masnaida.....pelakon filem Mistik, Anak Mami The Movie (sbg Sabrina) dan b`berapa filem lagi yg dia bintangi. Selain tu si manis ni adalah bekas pengacara Salam Bollywood. Masnaida ni mmg seorg yg friendly dan tak sombong.

Pagi tadi si chantek manis ni kunjung sekali lagi ke saloon aku b`sama kakaknyer. Aku yg cuci rambut dan urut kepalanyer. Kasi "ooommmmpphhh" sikit. Byk yg kitaorg b`bual dan b`gelak ketawa b`sama. Dia siap kasik title kat aku......"Miss Fantastic Fingers!!!" sbb aku massage kepala dia. Pap....pap....pap....pap!!! Aku massage kepala dia sbb dia tgh "berat kepala" atau dlm bahasa lain stress. Stress keje katanyer. Aku sbg taukeh soh kene entertain customer/ guest dgn baik dan t`hormat. Kasik baik punyer service !!!!

Dia ni suka scuba diving dan byk t`libat dgn tugas2 behind the screen. Mmg best b`borak dgn si chantek manis ni. Dia siap nasihat aku supaya belajar scuba diving lagi.

Masnaida : You have to be brave. Once you`ve tried this scuba diving, you`ll love it. You akan dpt lihat k`cantikkan dunia lautan.

Aku : I takut air la, Mas. I tak berapa gemar ke pantai utk mandi2 di pantai ni. I rasa seram. Scuba diving.....hmmmm, kecut perut I.

Masnaida : Hahahaha. Best la, Zyma.


Chantek,kannn??? Secara real pun, dia mmg chantek. Tak sombong malah ramah.


Masnaida, thanks 4 being a friend of mine.

Ni Masnaida dlm filem Mistik.


Yang nampak kepala je tu; Masnaida. Sebelah Masnaida adalah Catriona Ross, Rita Rudaini. Sebelah Rita, aku tak pasti siapa.



p/s : Masnaida, if u read this n3....pls smile, OK. ;-)



p/s : Masnaida snap gambar aku, tapi aku lupa nak snap gambar dia masa dia dtg ke saloon aku.
Dah t`balik pulak.....pelakon snap gambar peminat, peminat b`posing depan camera pelakon. Hahahaha......







Thanks a lot, Masnaida and family!!!

28 comments:

Jard The Great said...

waaaaa.. artis giteww..

a kl citizen said...

best jumpa pelakon ya...

Zyma Saad said...

Jard The Great.....

Hihihihi.....kitaorg dah jadi kawan2 tau. Siap tembak-menembak SMS lagi gituuuu!!!! She`s nice, Jard!!

;)

Zyma Saad said...

a KL citizen.....

Besttttt....lagipun dia org Alor Setar jugak. Sekapal dgn sy, Cikgu.
Org ALor Setar jumpa dgn org Alor Setar, gempak jadinya. Hihihii....

;)

mycaklempong said...

Lepas ni glamer la akak kita ni. Ya la..pelakon yg ambik gambaq dia..hihihi

sonata anak kancil said...

salam...cewah bestnya jumpa bloggers!
macam dah kenal lama kan? kalau berpeluang ke AS, bolehlah jumpa Zyma kan...dapat urut2 kepala lagi...
( pernah gak jumpa YB & OneZ...seperti dah kenal lama! )

Zyma Saad said...

mycaklempong a.k.a Adimuz.....

Hihihihi....belum cukup glamer lagi sy ni, Cikgu. Sebolehnya sy nak jadikan saloon sy sbg ONE STOP SALOON 4 ALL. Tak kira org k`bykkan ke, artis ke, VIP ke... can come to my place. Sy m`alu-alukan kunjungan uols. Tapi sy buat utk kaum wanita je.

Negeri Kedah ni tak byk saloon utk kaum wanita. Sy m`utamakan kaum wanita sbb dah byk sgt saloon unisex di serata tempat. ;)

Zyma Saad said...

Sonata Anak Kancil.....

Mmg best jumpa kwn2 blogger. Meriah gituuuuu!!!!

Dtg la ke Alor Setar....dtg ke saloon sy sekali. Sy mmg m`alu-alukan kunjungan uols.

;)

en_me said...

masnaida tewww takdok blog kerr.. ekeke

Zyma Saad said...

en_me....

Masnaida tak berblogging....tapi dia ada Facebook (Masnaida Shamsudin). Dia bz dgn keje2 behind the screen...producing.

blueCITY said...

wah..
pemilik salon ropernya
leh ar i g wat hinai
ekekkekek

glamer u
ada artis datang
naper tak posing bebanyak
heeeeeeeeee

masnaida, mmg cun2 kan artis2 wanita malaysia nih,
apa yg depa pakai erk
jeles woooooooo
heeeeeeeee

Hajah Nafisah bt. Haji Md. Noor said...

Salam. Aw.. ada kwn artis u... bestnya... blh tumpang semangkuk.

kawie2020 said...

eh..eh.. artis la tuh... hehehehehe...

syah shah said...

ooo... Masnaida nama dia... Kalau akak tak bitau, sumpah saya tak kenal... Hohohohohohoh :D :D

mancai said...

salam singgah, ader saloon? kat mana 2?

naz ilyn said...

salam...waaaa...artis datang kat saloon zyma ler...cuci rambut dia lagi...service baik punya.

maza said...

ekr! nak kawan dgn masniada boleh?
wink! wink! wink!
hehehehe

izan said...

zyma,

waduuuu... alangkah sedapnya kalau kepala akak pulak dapat zyma massage..... ringan sikit badan dan kepala yang dah berat2 nih.... errrkkkk... berat suda tambah kerrr...

Zyma Saad said...

blueCity.....

Hihihi....
Boleh je....dtg la. Anytime as u wish.

I mula terlibat dgn dunia yg boleh dikatakan glamer ni sejak lepas high school....I mula kenal arwah Izi Yahya, Fauziah Latif, Nor Azlina Redzwan, Nurul Alis (Pembaca berita RTM & drift keta), AC Mizal & wife dia dan ramai lagi.
Sebahagian hidup I dulu....

Now, I tak sempat nak berdunia dgn sesiapa pun sejak buat bisnes.
Hihihihi....

;)

Zyma Saad said...

Hajah Nafisah Bt Hj Mohd Noor...

Semua org sy b`kwan, Puan.
Tapi sy tgk jenis kawan jugak... jika kawan yg suka makan kawan, kaki fitnah dan laga-lagakan, sy tak nak berkawan. Dangerous!!

;)Thanks 4 visiting my blog!!!

Zyma Saad said...

Kawie2020.....

Dia adalah artis. ;)
Hehehehe....

;)

Zyma Saad said...

Syah Shah.....

Huhuhuhu......itu untungnya keje di saloon...kenal artis. Kita pun boleh tumpang seperiuk tempiasan glamer artis. Hihihihi.....

Ehh Sayang, bila nak dtg ke Alor setar nihhhh? Singgah ke saloon Akak ekkkk....

;)

Zyma Saad said...

mancai....

Saloon sy di Alor Setar. Jika dtg ke Alor Setar, roger sy ye....

;)

Zyma Saad said...

naz ilyn.....

Sy layan customer sama rata, sama tara. charges pun sama je.... tiada pilih kasih,Kak....

Datang le ke alor Setar...singgah ke saloon sy sekali. Sy tunggu...

;)

Zyma Saad said...

Kanda Maza....

Nak kawan dgn Masnaida?? Bini ekau nak lotak kek mano haaaaa? Ekau jgn, Kanda Maza. Kang malam ni ekau tido kek tepi pasu bunga luar rumah. Padan muko ekau haaaa....

Huhuhuhu....

;)

Zyma Saad said...

Kak Izan.....

Meh la turun ke Alor Setar. Singgah saloon sy tau nanti jika dtg ke Alor Setar. Adalah wajib utk Akak dtg melawat sy di Alor Setar. Hahahahaha....

Sy tunggu Akak....

;)

chekgu BaniHassim said...

ye laaa..
masnaida tu ade karisma tersendiri...
sy suke tgk dier jadi hos...

erm, akak dah ade peminat dr kalangan selebriti dah...haha

Zyma Saad said...

Chekgu BH.....

Secara real yg Akak kenal dan tgk si Masnaida ni, dia pandai bawa diri di tempat org. Dia tak sombong. Senyum seadanya. She`s so nice!!!

Akak b`kawan dgn semua org yg Akak rasa boleh dijadikan kawan, Insya Allah.

;)