9.12.09

Nasi Lemak Oh Nasi Lemak

Nasi lemak. Kueh kacang. karipappp!!!!!! Itulah laungan budak p`puan yg jual nasi lemak kat rumah aku. Naik basikal, ada raga biru b`isi Nasi Lemak Bungkus, Karipap Inti Ubi Keledek, Kueh Kacang dan Pulut Inti. Aku beli 3 bungkus je. Harga RM1.50 s`bungkus.

Aku suka Nasi Lemak. Makan sekali sekala, orait la. Makan hari2, hmmmm, jadi pesakit kronik di sepital la aku ni. Huhuhuhu.

S`bungkus dah cukup utk aku..........ada telur rebus 1/2 je, ikan bilis rangup yg hampir lunyai, sambal sotong dan sedikit kacang buli2 (kacang tanah la tuuuuuu.....aku je yg gelar kacang buli2).


Sabar ye. Tgk dulu bungkusan daun pisang tu ye. Ada telur rebus tubik kat atas tu. Hias elok2 atas pinggan bunga tu.


Zassssss.......taraaaaaaa!!!! Tu diaaaa Nasi Lemak RM1.50 yg sedap tu....... nallaaaaaaa karuppan baik punyer Nasi Lemak. Best tau. Sesuwai utk org mcm aku yg nak UP lagi 6 kg.


Kalau yg cenggini, home made la. Takde bungkus2 dgn daun pisang. Main pakai sauk ke dlm pinggan je. Huhuhuhu......



p/s : Selamat b`breakfast b`sama menu masing` ye. Dahhhhh, jap lagi nak pegi saloon....cuci rambut sendiri di saloon sendiri. Take advantage namanye nihhh ye....huhuhu. Jimat air kat rumah aku ni.

18 comments:

Jasnia said...

Kat area rumah Na ni dah takde orang jual nasi lemak dalam daun pisang. semuanya pakai plastik dengan kertas je...

Teringin pulak nak makan nasi lemak berdaun pisang macam tu...Dah terbau aroma wanginya :)

nasib baik this week balik kampung, boleh juga kenen-kenen kat mak :)

Tirana said...

Kak Tirana dah lama tak sarapan dengan nasi lemak. Orang kurus mcam Zyma kalau hari2 makan nasi lemak, tak pe.. Kalau macam kak tirana ni mau berat naik...hhehehe..

Mak Su said...

eh! meriahlah! :)

cHeRyNa PiReS said...

baru pagi tadi makan nasi lemak. takde daun pisang jugak. tak best la cenggini...

maza said...

tu dia weiii

cek suka hat yg dlm bungkus daun pisang!

aroma dia tu yg mahal tu... kena lak teh atau kopi hangat.. perkhh.. asyike weiiii

syah shah said...

err... beli tiga bungkus, makan sebungkus... lagi dua bungkus simpan untuk lunch dan dinner ke kak?? har har har har :P :P :P

nasi lemak bagi saya paling penting sambal kena sedap... lepas tu nasik kena bess... kalau dua ni tak kena, memang sungguh dukacita... kannn??? heheheheheh :D :D

blueCITY said...

salam zyma...

heeeeeeeeeee nampak zyma selim d melim jerk, makan nasi lemak pun tak naik kot, i nih
kalo makan nasi lemak hari2, naik wooooooo, naik tang perut
hahhaahha boroi, hukhuk

julietchun said...

kat sini ada lagi nasi lemak rm1 dengan telur separuh.

Zyma Saad said...

Jasnia....

Zaman canggih....nasi lemak dibungkus dlm polistrin putih.

Org peknen tgh ngidam Nasi Lemak ye. Takpe, nanti minta mak kamu masakan ye. Makan sedap2.

Jaga kesihatan diri tu ye,Sayang.
;)

Zyma Saad said...

Akak Tirana.....

Haaaaaa, kalau cenggitu Akak kene masak nasi Lemak. Makan masa breakfast. Sedap nihhhhh....

Sy masih aim nak UP 6 kg lagi. Baru naik 2kg selepas Hari Raya Puasa, then turun pulak 2 kg.
Di tahap yg sama dan lama = 44kg.

;) Huhuhuhhu....

Zyma Saad said...

Mak Su.....

Meriah mcm Deepavali atau Christmast???

Huhuhuhu.....
;)

Zyma Saad said...

Cheryna Pires a.k.a Sha....

Bungkus dgn kertas ekkkk nasi lemak yg Sha makan pagi tadi???
Takpe, nanti cari kat mana2 warung nasi lemak yg jual dan dibungkus dgn daun pisang.
Insya Allah ada.....jgn risau.

;)

Zyma Saad said...

Kanda Maza.....

Sedap kannnnzzzz!!!!
Huhhhhh,lepas makan nasi lemak, minum kopi O panas ke, teh tarik panas ke......perghhhhhh, terangkat siot!!!!!

;)

Zyma Saad said...

Syah Shah......

Akak beli 3 bungkus je. 1 utk Akak, 1 lagi utk abg dan kakak ipar. Hubby kurang makan pagi, so Akak beli 3 bungkus je. Huhuhu....

;) Betul kata kamu....nasi kene best; kene masak dgn santan yg original (bukan santan kotak), ada halia, lada hitam, serai...huhhhh harum sekampung. ;)

Zyma Saad said...

blueCity......

Hye 2 u 2. Thanks 4 dropping by.

Ai ni susah nak naik berat badan sbb ai ni jenis lasak. Dah try naikkan berat badan, hmmmmm naik 2 kg utk 2-3 minggu je, turun 2kg sampai bertahun2.

HUhuhuhu....
;)

Zyma Saad said...

Julietchun.....

Oleh itu aku nasihatkan ko makan la nasi lemak RM1.00 tu sebelum harga melonjak naik jadi lebih mahal. Nanti ko kempunan nak makan nasi lemak RM1.00.

Kat Alor setar ni masih byk makanan yg harga murah. Dtg la makan di Alor Setar kalau ko nak makan murah. Huhuhuhuhu....

;)

maza said...

aloha...
"opocot mak engkau!
bila lak blog si zyma ni penuh dgn katak! aderkkk....

syoh, syoh... main jauh katak. ekau dah lindung mato den ni ha.. entah apolahhhh si zyma tulis nanti den tak boleh nak baco'an..huhuhu"


cik zyma woii.. tolong lah alih katak comel hang tu ha ke sebelah kanan.

dia cucuk2 mata cek bila nak baca hang punya entry na.. huhuhu

Zyma Saad said...

Kanda Maza.....

Kahkahkah.....ekau takut kek katok la yo. Den nak kobar kek Kak Tie. Den ghaso dio pun nak golak kek ekau la.

Den dah transfer dah menatang hijau tu kek sebolah sinun. Ekau dah boleh baco dgn sonang hati haaaa......

;)