8.12.09

Jom Breakfast Cucur Udang

Cucur udang dan kuah kacang. Sedap hingga m`jilat jari (jari2 tangan tauu....bukan jari2 kaki ye. No, no, no!!)
Nampak tak yg merah2 tuuuuu? Ya betul, itu namanya udang. Sila o sila makan ye. Jgn malu, jgn segan. Sila la buat cucur udang ni mcm cucur udang sendiri ye.....huhuhu.




Sila o sila. Jemput makan ye......
p/s : My eldest sister dah b`salin anak ke-4 petang semlm. Baby boy. Berat 3 kg. Sihat kedua2 ibu dan baby. Alhamdulillah. So, Mama aku la yg kene m`jaga my sis di Miri, S`wak. Mama aku takde di Alor Setar skrg ni. ;)

21 comments:

en_me said...

membujangg larr papa ko erk.. ammvoiii

cHeRyNa PiReS said...

sha rasa macan cucur nieh famous kat utara. ye ke kak zyma?

lapar..nak gi bfast dulu lah:)

syah shah said...

Saya takleh makan udang... elergic... nanti sesak nafas... huhu~~

Tapi besenya saya makan jugak... tak pedulik... har har har har har :P :P :P

~0~ said...

sodap tue...dpt anak buah baru la kak...best tue..

Tie said...

Uwaaa........

Dapat anak buah baru celebrate dengan cucur udang je ? Hmm... tak pe laa... kak tie tak cerewet bab makan. Cucur udang pun kak tie telan... gulp !

Tirana said...

Dah terliuq tengok cucuq udang..Bagi sikit..hehehe

DUN Behrang 2020 said...

Cucur udang tu kalo sos dia gaul skit ngan mayonis...perghhhh!

Tahniah buat ur sis tu...n...aku ni kira intan terpilih gak ker?

ku tak sempurna said...

burp... alhamdulillah... kenyang makan cucur udang tu...

time kasih ya...
lain kali jemput lagi :P :P :P

julietchun said...

dah lama tak makan cucur udang ngan kuah kacang, selalu dorang letak kuah cili tu je.

Zyma Saad said...

en_me.....

My dad berada di KL.....for business matters. Huhuhuhu.....

;)

Zyma Saad said...

Cheryna Pires a.k.a Sha...

Cucur udang mmg femes di Utara. Ada yg cicah dgn kuah kacang, ada jugak yg cicah dgn sos cili, ada jugak yg cicah dgn kuah kari ikan.
Depends pd taste masing2, Sha.
You can try it.....

;)

Zyma Saad said...

~0~

Ya, sedap. Alhamdulillah.
A`ah...anak buah yg ke-4. Baby boy.

;)

Zyma Saad said...

Akak Tie.....

Eldest sister bersalin ptg semlm. Baby boy seberat 3 kg, sihat. Dah ada nama - Amin Solihin.

Nanti celebrate baby tu dgn kek besday lak bila umur setahun. Huhuhu.....

Zyma Saad said...

Akak Tirana.....

Terliuq?? Dah abis laaaaa.... Akak terlambat daaaa. HUhuhu.....

;)

Zyma Saad said...

DUN Behrang 2020......

Aku dah try tips ko tu....sos campur dgn mayonis. Mmg best... sedap!!! Makan dgn roti telur pun ok gak sos dan mayonis ni.

Thanks.....itu anak ke-4 my sis. Amin Solihin nama diberi.

;)

Zyma Saad said...

KTS......

Ko makan pinggan kosong ke KTS??
Huhuhuu......lain kali ko dtg sini, aku bawa la ko pegi makan cucur udang Kedah yg best. Ok.

Aku akan selalu jemput ko even ko jauh nun di sana.....

;)

Zyma Saad said...

Julietchun.....

Ko boleh buat sendiri kat rumah, Juliet. Jimat tauuuu...ko boleh taruk udang byk2. Makan lak dgn sos campur dgn mayonis. Sedapppp...

;)

sI tEDI said...

tolong!! tolong!! cooobaaann! i tgh diet!!


kekekekeke

Zyma Saad said...

Syah Shah.....

Haaaaa, baru la boleh baca komen kamu. Tadi punyer le susah bebenor nak keluar dan baca. Nasib baik dpt diselamatkan......

Makan je.....selagi masih sihat, makan je. Nanti dah sakit takleh makan yg best2 tau.....

Huhuhuhu...

;)

Zyma Saad said...

Si Tedi.....

Ya mmg cobaan. Tapi ko nak makan, makan je la.....diet sambung besok2 la.

Huhuhuhu....
;)

xiiinam said...

Sekadar mahu menitip pesan..


"Salam Sayonara!"




Hingga ketemu lagi sayang!