3.12.09

My Music Jamming & Tae-Kwon-Doe

Dolu2 ini dunia dan minat aku.
Music jamming.
Gempak dan Gegar!!!

Nampak tak yg di tgh2 tu??
Ya, itu namanya drum.
Ketuk drum, pukul piring.

Aku suka lepaskan geram kat drum cenggitu.
Puas hati. At least, aku tak pukul org yg menyakiti hati aku.
(Ada s`siapa yg nak aku ketuk montottttt?? Meh sini....)

Studio utk b`jamming ye.....



Aku suka lepaskan geram dan rasa bengang yg b`sirat dlm diri dgn ketuk2 drum dan picit2 keyboard. Paling tak pun, aku m`raung kat "mic" even suara aku mcm angsa. Baru padan muka org yg m`dengar suara angsa aku tu. Puas hati aku. Huhuhuhu......

Petang ni aku rasa bengang. Kenapa? Hmmmmm, malas aku nak citer aib org sbb aku bukan jenis yg suka m`aibkan org. Aku ni seorg maknosia yg paling suka buat hal sendirik. Malas nak pedulik masaelah problem org. Buang karan je.

Tapi aku rasa mcm nak Tae-Kwon-Doe je kepala itu olang maaaaaaaa. Duhai hati....bykkan Istighfar. Teguh la kau dgn zikir-Nya. Tae-Kwon-Doe ni bukanlah utk patah2kan leher atau lebamkan mata org tapi ianya sbg seni p`tahankan diri. Selamatkan nyawa org yg b`hak d`selamatkan.



Wachakkkkkk!!! (Rasa ko....!!!)


Perlukah aku guna tali pinggang hitam Tae-Kwon-Doe ku itu utk "tae-kwon-doe"-kan itu olangg? Huhuhuhu.....

The backfist of Tae-Kwon-Doe


Never ever try to come even much closer if u think u are a loser!!!!

p/s : K`sabaran aku ada tahapnyer. K`bengangan ku belum sampai ke paras ubun2 lagi. Sabar dan tenang je. Sabo je laaaa.....

p/s : Sifu Tae-Kwon-Doe aku pernah cakap, bila kita belajar seni m`pertahankan diri, hati kene sabar. Jgn mudah pukul org....jgn mudah belasah org. ...jgn mudah marah org. Ya betul kata2 Sifu aku dulu tu. k`sabaran aku mmg masih kuat. Zikir kene selalu di mulut dan di hati.

p/s : Even aku ni seorg wanita yg jelas2 lembut hati dan mudah maafkan org, tapi aku juga ada k`sabaran. S`kecil2 aku, bukan b`makna aku lemah.

14 comments:

Uncle Lee said...

Hi Zyma, I'm glad I'm not your neighbour, ha ha....imagine you bila ada stress pukul tu drums, or lepas your ear piercing, "AIIEEEEEYAAAA" bila practice your Tae kwan do, ha ha.

Waaa, got to watch out don't try any fancy stuff with you, kena masuk ICU, tu la lecheh sikit, ha ha.
You have fun, and keep a song in your heart, best regards, Lee.

Zyma Saad said...

Uncle Lee....

Hye Uncle, lucky u`re not my neighbour. if u are....heheheh, I`ll beat u with the backfist till u drop on the floor. Hahahahah....
Joking, ok.

It was last time....music jamming was my xtvt after school hour. But now, no more. Just watching and listening the beats of the drum.

;) Thanks.

~0~ said...

sabau ye kak...balaja taekwando baguis tue..

Jasnia said...

Na memang tak pernah terfikir nak lepaskan geram dengan pukul drums...Tapi biasanya kalau nak lepas geram, Na lari laju-laju atas treadmill :)

Bila badan dah penat, otak dah tak teringin nak fikir pasal kes bengang tu. As a result, bila peluh dah keluar...badan pun jadi sihat dan ringan...Hehehe. Sekali sekala kena pandai memanipulasikan keadaan... :)

mycaklempong said...

marah nampak?

sabar .............

julietchun said...

aku tak penah dok tepi drum apatah lagi memukul drum.

Zyma Saad said...

~0~.....

Akak masih lagi bersabar.
Sabar itu kan separuh drpd iman.

;)

en_me said...

hi akak zyma tewww.. kita kawann kannns.. ehehe

Zyma Saad said...

Jasnia.....

Masing2 ada cara tersendiri,kan.
Akak mmg minta music jamming sejak dulu lagi,Dik. Rasa puas hati dgn setiap pukulan atas drum tu.....

;) Jaga kesihatan diri ye. Jg makan minum tu,Dik.

Zyma Saad said...

mycaklempong......

Tak marah, cuma angin satu badan.

sabar nihhhh. ;)

Zyma Saad said...

Julietchun.....

Meh la ko dok tepi aku, boleh la aku kasik ko pukul dram. Jgn ko pukul montottt aku dah la....

;)

Zyma Saad said...

en_me....

Kita mmg kawanzzzzz,en_me.
Kelas gituuuuuu.....

izan said...

zyma

jom kita beradu... yiiiiii hiiiiii!!!!! !@#$%^&*() aduuuu... nape lempang2 neh...... x main lar...

sakik tau karrr...

Zyma Saad said...

Kak Izan....

Jommmm....

Panggggg!!!...satu penampaq jepun hinggap kat montotttt asli Kak Izan. Hahahahaha....
(Larikkkkkkkkkk....selamatkan diri.)

;)