23.12.09

Mesti Cari Sampai Dapat...

Ya, mesti cari sampai dapat. Misi makan telah kembali. Hihihi....

Pagi ni jugak aku nak cari pulut kuning sampai dapat. Tak dapat, aku tak mau balik rumah. Huhuhu. Mesti kene dapatkan jugak2. Sebab aku nak makan maaaaaa.....dah lama tak makan pulut kuning nihhhh.


Makan pulut kuning dgn kari ayam atau daging. Ayoooooo.....manyak sedapppp wooooo!!!
;)

30 comments:

syah shah said...

Kalau tak dapat jugak akak kena kukus sendiri laa jawabnyaa... Heheheheheh :D :D

en_me said...

kuningnyerrr.. ehehe

maza said...

cek tak suka makan pulut...
nanti mulut lekat2 gitew.. mcm ada gam!

huhuhuu

zino said...

ini kes ngidam ke apa ni hehe

Tie said...

Err.....

Ada apa-apa ke ?

Gi beli beras pulut tu, kak tie boleh tolong buatkan. Tapi ada syarat. Kena cukur kepala, ekekeke....

Tie said...

Err.....

Ada apa-apa ke ?

Gi beli beras pulut tu, kak tie boleh tolong buatkan. Tapi ada syarat. Kena cukur kepala, ekekeke....

blueCITY said...

salam zyma..
heeeeeeeeeee

org tganu panggil nasi kunyit taw
masak dia senang jer
tanak atau kukus
lauk dia memang kari ayam atau daging pekat2
besttt
nyummm

xiiinam said...

Kalau nak datang TI beritau....nanti ckLah sambut dengan pulut kuning!







(Errr...kalau kau nak suruh tukar kaler lain pun boleh! Kaler ikut mood kau!)





:)

ONE ZABA said...

pergi la tempat orang buat kenduri berkhatan. mesti ada pulut kuning punya la.

DUN Behrang 2020 said...

Memang sedappp...ngan telor masak kurma pun perghhhhhh!

naz ilyn said...

salam...akak suka sgt pulut kuning cicah kari..nyumiii tp sejak kebelakangan ni klu mkn jer bdn ni rasa lain mcm jer...apa tanda tu ekk..??? hehehe...sudah 2wa

julietchun said...

ade ke pagi2 org jual pulut kuning?

Tirana said...

Kak tirana selalu masak sendiri aje pulut kuning ni..Nak cari orang jual, memang susah kecuali kalau kita tempah, mungkin ada orang buat. Itu di KL, kalau di Kedah sana, tak tahu la

Zyma Saad said...

Syah Shah......

Akak tak dpt cari pulut kuning la, Dik. Pulut sambal dan pulut inti ada byk la dijual di warung. Kempunan nihhhh......

Hihihihi.......

;)

Zyma Saad said...

en_me.....

Ya...itulah warna pulut kuning diraja. Hihihihi....

;)

Zyma Saad said...

Kanda Maza.....

Ekau rugi besor sbb tak makan pulut kuning. Nikmat tau.....

Hihihi...
;)

sI tEDI said...

cam ngidam jek! ekekekeke

Zyma Saad said...

Zino.....

Aku dah lama nak makan pulut kuning, tapi takde org nak masak utk aku. Nak harap aku masak??....
makan je yg aku terer. Hihihii..

;)

Zyma Saad said...

Akak Tie.....

Hihihihi....
Kak Tie ni mcm nujum Pak Belalang la. Nampak ekkkk???

;) Sy akan hantar beras pulut tu nanti.....tapi bukan utk sy, utk Akak Tie sekeluarga makan bagi pihak sy. Hihihihi.....

;)

Zyma Saad said...

Akak Tie lagiiiii.......

Syarat? Cukur kepala? Hihihihi...
Cukur bulu kaki, boleh tak???

Lalalalala.....

;)

Zyma Saad said...

BlueCity......

Owhhh, nasi kunyit org Ganu panggil ekkkk. Sedap kan makan dgn kari ayam atau daging pekat2....
mabeles!!! Hihihihi....

;)

Zyma Saad said...

Xiiinam a.k.a CkLah....

Wahhhh, mcm jemput Pak Menteri la pulak main sambut dgn pulut kuning kebagai nihhhh.....sukanye sy!!!

Sy nak pulut kuning tu dikalerkan dgn warna purple. Makan dgn kari ayam kaw-kaw!!

;)

Zyma Saad said...

Cik One Z.....

A`ah kan.....kenduri b`khatan kan ada pulut kuning. Apasal aku susah2 nak pegi cari kat warung kebagai.
Makan free kat kenduri b`khatan lagi best!!!

;)

Zyma Saad said...

DUN Behrang 2020.....

Wahhhhh, selera ko boleh tahan ekkk?? Makan dgn telor masak kurma gituuuu. Aku kene try ko punyer selera ni.

Hihihihi...

;)

Zyma Saad said...

Naz Ilyn.....

Ya, makan pulut kuning dgn kari mmg sedap tahap maksima. Nasi kandar pun boleh kalah....

Tips sesudah makan pulut (utk avoid dari sakit2 badan) :
Akak jgn tido atau rest. Lepas makan pulut Akak kene byk buat movement, bykkan minum air suam. Jgn minum/ makan yg bersusu atau berlemak.

Sy dah amal cara ni....efektif !!

;)

Zyma Saad said...

Julietchun....

Itu yg aku musykil......tapi kene cari sampai dapat. Kalau tak dapat, aku takmo balik rumah.
Hahahaha....

;)

Zyma Saad said...

Akak Tirana......

Sy ni suka kalau ada org buatkan utk sy...sy suka bermanja.
Nak masuk dapur....sy ngeliat berkali2...baru dapat masuk dan masak di dapur.

Tadi cari pulut kuning tak jumpa..
kempunan dah nihhhh.

"batu belah, batu bertangkup...
makan la aku, aku kempunan pulut kuning."

Hihihih...

;)

Zyma Saad said...

si Tedi....

Hihihi.....mcm tahu2 je ekkkk!!!

;)

izan said...

zyma...

aduu aiii... lama dah k zan tak dapat makan pulut kuning ngan kuah kari ayam...

dah dapat tu ulur-ulur lar kat sini...

Zyma Saad said...

Kak Izan.....

Pulut kuning mmg sedap kannzzzz.
Tapi sy tak dpt cari....

Kempunan la...

;) Huhuhuu.....