10.12.09

Bingit O Bingit (Auto Publish n3)

Rindunya nak ketuk2 drums set nihhh. Tgh hari semlm aku masuk kejap kedai alat muzik di Alor Setar (nak lepaskan rindu kononnyer) .....t`nampak drums set cenggini le lebih kurang ghupernye. Aduhhhh, b`dezuppppp jantung ku ini. T`kenang zaman remaja aku yg suka b`jamming......ketuk2 drum, picit2 keyboard.

Hubby aku pula suka saxophone...romantik la pulak. Aku pulak yg ganas nak mengetuk drums set ni. Kalau Hubby tau, hmmmm....kompom kene tarik telinga kiri dan kanan nihhhh. Shhhhhh, diam2 tau.



Bingit. Mmg bingit.



Ludwig Accent Combo 5 piece Drum Set - Black

Pulse Pro 5-piece Drum Set with Cymbals - Red Wine




Tapi Cik Abg kata dah tak sesuwaiiii la aku ketuk drum. Dia kata sesuwaiii ketuk periuk dan kuali je. Masak la tuuuuu......huhuhuhu.

p/s : Periuk pun periuk la, janji ROCKKKK !!!! Muahahaha....... ;-)
p/s : Aku masih m`cari kelas Karate-do tapi tak jumpa lagi. Kelas m`masak byk la. Takmo.....nanti aku asyik masak dan makan, makan dan masak.

***************************************************************************

Aku suka this song. Seroja by Search. Utk jamming, ketuk drum slow and low. I love this so muchhhhh........


Geramnyerrrr tak boleh b`jamming dahhhh skrg nihhhhh. Uwaaaaaaa......... kalau tgk show nyanyian, yg aku suka focus adalah how the drummer beats the drums set. I love that part....aku rasa ada k`puasan.

Aku ni brutal kan......

14 comments:

Tie said...

Ooo... kak tie dari dulu hingga sekarang cuma pandai ketuk-ketuk periuk dan kuali je.... hehe..

Mummy Dasy said...

best ek pndi main drum.. dulu berangan nak belajo music instrument ni cam best jek tp sedar diri tgn ku kaku hehehehe

cHeRyNa PiReS said...

lepas nieh akak leh wat kugiran masa sha kawen ye kak:)

DUN Behrang 2020 said...

Betul kata hubby u tu...zaman yg dh blalu biarkan blalu...simpan jadi kenangan...

Tapi ko jangan lak dok ketuk kuali ngan periuk utk lepas gian...lagi tak sesuai weh!

Yunus Badawi said...

aku nak tengok ko main drum kat majlis perkahwinan sha hehehe

Yunus Badawi said...

aku tak reti main drum. Kalau tangan jalan, kaki berhenti - kalau kaki jalan, tangan pulak berhenti huhuhu

Aku sesuai main tamborin ajelah hehehe

Zyma Saad said...

Akak Tie.....

Sbb tu masakan Akak sedap2 belaka. Sy nak kene belajar la dgn Akak. Boleh kan???

;)

Zyma Saad said...

Mummy Dasy....

Boleh la sikit2.....
Music ni adalah seperti cinta utk sy. Huhuhuu....

;)

Zyma Saad said...

Cheryna Pires a.k.a Sha.....

Bila kamu nak kawen,Sha. Akak nak pegi makan je, ketuk2 drum ni Akak kene letak tepi....nanti terkezuttt org kampung kamu nengok Akak menegtuk drum.

;)

Zyma Saad said...

DUN Behrang 2020.....

Huhuhuhu......Mr.Hubby aku nak aku sentiasa feminin je.

Ketuk periuk lepas gian?? Hahahha...aku rasa kemek periuk tu kalau aku ketuk2.

Huhuhu.....

;)

Zyma Saad said...

Yunus Badawi a.k.a YB.....

Baik ko tengok cara2 aku makan je.
Kalau ko nengok aku ketuk drum, aku rasa ko terkincit dlm seluar masa tu gak.....hahahaha.

;)

Zyma Saad said...

YB lagi....

Dulu aku pun bukannya pandai main drum, tapi aku belajar...amek kelas mezik la kiranya. Parents aku tak suka aku buang masa, so diaorg hantar aku masuk kelas muzik. Petik gitar, aku tak suka. Tiup seruling, aku semput. Aku pilih drum la.

Huhuhuhhu.....

tapi belajar muzik ni sebenarnya adalah terapi yg baik utk hapuskan stress dan k`puasan (pendapat aku secara peribadi la).

Itu yg aku boleh get along dgn Hubby aku...sama2 suka muzik.

;)

izan said...

zyma,

k zan pun terer mengetuk jugak...

mengetuk dinding... mengetuk beluti buat penyandar pokok orkid yang dah menjalar tu...

lagi mengetuk keyboard rosak... pun bingit juga bunyik dia.. ingat pe... kassim selamat je pandai tiup trompet..

Zyma Saad said...

Kak Izan....

Kelakar la Akak ni.
Kalau boleh semuanya Akak nak ketuk ekkkkk??? Jgn ketuk dahi Cik Abg Akak dahh le....hihihihi.

;)