8.11.09

Impian Yang Masih Belum Tercapai

Masih byk impian dan cita2 yg belum aku capai. T`lalu byk. Walaupun aku sudah ada bisnes sendiri, tapi ada lagi yg aku mahukan dlm hidup. Aku mahukan FREEDOM and VACATION.

Aku suka perkara2 menarik cenggini sbb dari situ aku p`oleh byk ilham, k`tenangan dan kawan yg ramai utk b`tukar2 fikiran dan ilmu pengetahuan. DAN,paling penting aku b`peluang m`nikmati alam cipataan ALLAH s.w.t ini.
Aku tak gemar xtvt LASAK sejak skrg ni.....sejak aku semakin dewasa dan matured. Aku suka k`tenangan dan k`damaian.

Impian aku adalah utk round the world........aku nak happy selalu. No more sadness......no more tears!!!!! Aku nak tgk k`hidupan yg maha luas ini. Masih byk tempat yg aku nak lawati dan ngintai......

Tapi ntah bila la aku b`peluang sekali lagi m`nikmati k`hidupan yg amat selesa cenggini.....aku tak tau la. Aku selalu sibuk dgn bisnes. Dulu aku selalu pegi vacation dgn Abah - ke Bali, Jakarta, Bangkok, Phukett, Melbourne and a few other places. F.O.C la masa tu sbb Abah yg tanggung. Paling menyeronokkan bila aku dan adik-b`adik ku yg lain b`peluang m`habiskan masa b`sama atas STAR CRUISE Gemini. Kitaorg cruising dari Port Klang ke Phukett Island.....p`layaran yg sgt indah, m`damaikan, selesa. It`s cool....ada Jack-pot, gym, karaoke and bar, disco, beauty saloon and jacuzzi, amphitheatre and etc.

Hmmmm, bila lagi la aku dpt peluang cenggini sedangkan masa aku sgt t`had skrg ni. Byk yg telah m`bataskan movement aku. I need some times to build-up again so that my life gets better......

Aku t`ingin nak pegi Myanmar pulak......nak ngintai org mandi kat Irrawaddy River. Aku ni kan jakun......tak pernah tgk org mandi kat sungai sbb aku tak pernah m`rasai mandi di sungai. Jakun sungguh aku ini......huhuhuhu.

Sagaing, Myanmar
Raft on logs, Irrawaddy River, Myanmar
Boat on the Irrawaddy River, Myanmar


Nak cutiiiiiii......uwaaaaaaa. Nak cutiiiii......tak kira.
Life is so sweet....like an ice-cream!!!!!!
Owh freedom....owh vacation.
;-)




14 comments:

Tirana said...

Zyma, insyaAllah akan sampai peluang itu..sabar banyak-banyak..think positively.

cHeRyNa PiReS said...

kalau nak buat, kena terus buat kak.
kalau cakap, gerenti ada yang kata itu ini tak setel lagi, so akak takleh pergi...

Yunus Badawi said...

Jom kita pergi cuti. Aku pun dah lama tak bawak anak2 pergi makan angin huhuhu

Jard The Great said...

suka melancong ek? hehehe.. kena bnyk duit dulu..

moga impian akak tercapai.. =)

sI tEDI said...

kadangkala kita juga perlukan masa untu merehatkan diri.. :)

Kak Long said...

Zyma,
kak Long pernah duduk di kampung bonda beberapa tahun. Pernah mandi sungai...seronok oooo...
Sekarang ni bila balik kampung bonda, sungai tu dah cetek, kawasan sawah padi, dah ditanam dengan kelapa sawit.
ohh...sedeynya.
Jomlah kita g cuti mandi sungai tekala je, macam Iza pergi tu...

Zyma Saad said...

Akak Tirana.....

Tgh sabar nihhhh. Sudah la Hatyai tak dpr pegi sbb musim hujan. Kat Kedah hujan terlalu lebat....tak nampak jalan.

;(

Zyma Saad said...

Cheryna Pires a.k.a Sha.....

Mcm mana nak pegi,Sayang. tetiba musim hujan. Hubby Akak lagi la tak kasik pegi vacation jika hujan cenggini. Dah tu Akak kene conduct bengkel Pengurusan Imej.
Hmmmmm....semua melemahkan Akak je.
Huhuhuhuhu.....

;(

Zyma Saad said...

Yunus Badawi a.k.a YB....

Jommm....jommm. Pegi packing pakaian. Jgn lupa duit ye. Nanti ko tak bawak duit, mcm mana nka belanja aku,kan???
Hihihihihi.....
:)

Zyma Saad said...

Jard The Great.....

Akak suka pegi vacation/ travelling sbb dari kecil Abah Akak dah ajar hidup cenggitu.
Duit mmg perlu byk,Sayang. Sbb tu Akak keje dan keje....no rest at all. Sampai masa, pegi vacation.

:)

Zyma Saad said...

Si Tedi....

Akak setuju dgn ko,Sayang.
Rehatkan diri....

:)

Zyma Saad said...

Kak Long.....

Sy ni dah la takde kampung mcm kampung Kak Long. Skrg Kak Long dah bercerita pulak mandi kat sungai.Uwaaaaaaa,cedihhh tau. Sy tak pernah mandi sungai seumur hidup. Tak nak la kawan dgn Kak Long......buat sy sedih je nih.
Kat mana ekkkk kampung Kak Long tu?? Meh sini kasik sy pinjam kampung tu setahun ke.....18 tahun ke.

OK tak??? Huhuhuhuhu. :)

xiiinam said...

Impianku...
Mau 'bega' rambut di kedai mu...
Tapi, tak mau pembantu kau buat....nak tangan kau yang halus mulus tu jugak.....rebonding, boleh?






Errr...tapi rambut ckLah panjang sampai atas ponggong...kira diskaunlah ya..

Zyma Saad said...

xiiinam a.k.a CkLah.....

Boleh aje. Pucuk dicita, ulam m`datang. Kecil tapak tangan, Stadium Bukit Jalil daku tadahkan...

Huhuhuhu.....discount tetap ada utk CkLah. Meh la.....panjang sampai ke montotttt, lebih kurang 4 - 5 jam you. Rela ke???
:)