6.10.09

Ti Oh Ti......(bukan Kak Tie tau)

Hangin satu badan aku semlm nihhh. Huhhhh, semuanya sbb Ti.....bukan Kak Tie Comel ye. Tapi T.I.K.U.S = TIKUS. Buat bising kat atas bumbung humah aku. B`lari2 sana......b`lari2 sini. Apo...ingat padang bola ke hape?? Ntah mcm mana la Cik Ti2 nihhh m`ceroboh humah aku. So, solution nyer perangkap telah pun d`pasang sana-sini. Hamekkk ko,Cik Ti......ko dok la dlm situ lama. Aku nak hantar pegi Zoo Negara pun, ko tak layak,Cik Ti.


Ade sesiapa yg nak Cik Ti nihhh? Kot nak goreng Ti garing2 ke, buat rendang Ti Tok ke? Buat Ti Panggang ke? Nak ke? Aku pos sbg sobenier......huhuhuhu.



Ni lagi satu hal......aku beli mahal2. Rosak lak...hampeh!!! Nanti aku kene kuarkan Ringgit M`sia utk Cik Ti yg sekor tapi kurang cerdik ni.....muahahaha.



Dah lama tak tgk kartun menatang tikus nihhhh.....tak dan (tak sempat) laaaa.
Nanti la ajak Hubby tgk kartun menatang nihhhh....lalalalala. Aku ni mmg la agak serious orgnyer, tapi bila tgk kartun cenggini, serious tu hilang la pulak. Aku jadi ayu sgt.......ahakkkkssssss. Tuih...tuihhh...tuihhhh (Sila la ludah di dlm sinki ye......jgn ludah ke muka aku udah le.




*************************************************************************************

Uols, inform aku ekkkk jika dah terima sobenier ekkkk.

16 comments:

cHeRyNa PiReS said...

macam2 jenis ti ye kak...mesti kak tie berbangga nieh...ehehhee...

* thanks kerana memberi soubenier:)

en_me said...

ayunyerrr..

Mummy Dasy said...

LORRR geli jek cik ti yg 1st tu

Tie said...

Hehehe... ingat ada orang panggil tadi...

Err..tak boleh sebut2 cik siti tu... kang dia mengamuk, habis lunyai la kain baju tu, hihi..

Kak Tie pernah dapat tahu ada sekor tersesat masuk dapur, susah payah kak tie goreng ikan kering dan bubuh ubat. Dia tak sempat makan terus lari keluar ikut tingkap. Sampai sekarang tak de lagi.

julietchun said...

cik ti skang ni besar kalahkan anak kucing,eeeiiiiii,ngeri.

ku tak sempurna said...

klu byk cik ti tu, mmg elok dibuat rendang..
klu setakat sekor je, goreng je la garing2..

hikkkssss :D

Kak Zue said...

zyma...kak long tak sanggup wehh buat goreng cik Ti mahupun rendang cik Ti tu..ahaks.

ONE ZABA said...

tangkap banyak-banyak... buh dalam karung. lepas tu letak kat belakang badan. elok buat macam mesin urut tu.

Zyma Saad said...

Cheryna Pires....

Mmg mcm2 Ti....tikus, timun, Timah, tilam..... :)

**sama2....

Zyma Saad said...

en_me....

Huhuhuu....cik Ti tu ayu ke??

Zyma Saad said...

Mummy Dasy....

Geli ke? Sy pun geli gak....huhuhu.

:)

Zyma Saad said...

Akak Tie...

Cik Ti tu yg panggil Kak Tie.
Huhuhu...

Aduhhhh,cian Kak tie...kempunan nak tangkap Cik Ti ye. :)

Zyma Saad said...

julietchun.....

Kucing zaman skrg pun dah pandai takut dgn Cik Ti tau.....sbb Cik Ti besar dan gemuk.

:)

Zyma Saad said...

KTS.....

Ko nak ke? Aku post sbg sobenier....ko boleh la buat rendang atau goreng garing2.
Huhuhu.... :)

Zyma Saad said...

Kak Long Zue....

Sy lagi la tak sanggup. Huhuhu....

:)

Zyma Saad said...

Cik One Z.....

Beli mesin urut OGAWA....kan sonang. Cik Ti tu tak larat nak urut laaa.....

:)