6.10.09

Aku Nak Rest Jap

Aku nak take a rest......I need some time to relax my mind and soul. I may not be around for a few days. Bila aku dlm k`kusutan, this is the way how I make my life calm and cool.

Byk yg aku fikirkan........a lot. Ev`rything.

Pesanan ketika aku b`cuti seketika.

1) Jika uols sudah terima barang2 yg aku post - inform ke h/p aku ye. I`ll read those SMSes and reply them.

2) Jika sobenier yg aku post tu ada k`retakkan ke, k`hancuran ke dan segala bagai. Please do let me know,ok. Jgn malu utk b`tanya dan b`suara dgn aku. May be aku akan replace.....yg sama jenis dan bentuk, boleh kot??? Huahhuahua....

3) Anything to say - please 4ward those words to my h/p. Eventhough 2 say HELLO or HELL.....do it via h/p, please. "Tembak" je ke h/p aku......aku akan "tembak" balik.

4) Aku tgh sakit gigi yg sebenarnya......sbb tu aku kene take a rest. Kalau tak aku akan "makan org"..........huahuahuahua!!!!



*********************************************************************************


pstttt 1 : Suspend kan.....jgn harap la aku nak stop blogging selagi aku masih celik. Gigi je sakit.....tapi jari tak sakit. Apa pun, aku mmg nak rest.....gigi aku pun kene rest. Sakitttttttt gilerrrrr!!! Boleh jatuh t`guling woooooooo.

pssttt 2: Lagipun aku nak check lutut aku......ntah kenapa ntah. Tetiba sengal lain mcm yg tak semcm je. Umur masih muda remaja.....tapi sakit lutut mcm Nenek aku (umur je muda....lutut dah tua).

psttt 3 : Aku nak beli rumah baru......dah tgk kat Bandar Darul Aman. Rumah yg aku beli di Bndr Laguna Merbok, Sg. Petani, aku kasik org sewa. Janji masyukkkkkk....... cukup masa aku boleh fly dgn Cathy Pacific...tak pun cruise dgn Star Cruise Gemini sambil m`baca buku atas tilam yg empuk dan nyaman.
(tgh pasang impian nihhhh.............)

pssttt 4 : Aku dpt FREE SMS and FREE CALL-OUT sbb aku kan HOT client CELCOM. Syok b`gayut sbb FREE. Huahuahua. Bill tiap2 bulan dtg RM50 ++, tapi aku bayar RM100. Displin sungguh aku ni. CELCOM offer tepon Blackberry gitewwwwww.....dan siap offer insurance PRUDENTIAL kat aku. Adakah aku accecpt semua offer nihhh? CELCOM sayang sungguh kat aku. Jgn jealous tauuuu......huhuhuhu.

pssttt 5 : Aku ingin "simple"kan lagi hidup aku dgn explore k`indahan dunia ciptaan ALLAH s.w.t, Insya Allah. Slowly.....slowly lorrrrr. Malas nak pikir2 problem.....nanti cepat kerepot. Huhuhuhu.........

pssttt 6: Sudehhhhh, gigi aku semakin SAKIT wooooo. Wa bae` tong maaaa (aku tak tahan maaaaa).

pssttt 7 : SORRY, n3 tanpa gambar sbb gigi aku tgh sakit m`cakar ke otak aku weyyyy......kang rosak habis sel2 otak aku ni. Dahhhh, besok2 la aku update bila gigi dah OK.

22 comments:

Tirana said...

Laaa..tengah sakit gigi rupanya..Kalau ku tahu, takkan ku menyusahkan hidup mu..hehehe..I'm so sorry...Dan terimakasih banyak2

en_me said...

jap, me first kahh..

ku tak sempurna said...

aku sdg mencari2 gambar gigi yg sakit itu...
mana?????

hikkssss..

selamat berehat.... gigi :D

julietchun said...

panjangnya n3 org sakit gigi,hehehehe.

Tie said...

Ooo... sakit gigi, memang susahlah, kak tie tak dapat nak tolong...

Kak tie biasa jumpa dengan cik farmasi,malas nak jumpa doktor, malas menunggu, ubat pun belum tentu jalan..

Okay, selamat beristirehat.

~Cinta Cukulet~ said...

semoga cepat sembuk kak zyma..gi la jumpa doktor gigi nun..hehe..

en_me said...

jap, me first kahh..

en_me said...

akak zyma tewww.. me baru dapat hadiah keychain akak .. thanx v much atas ingatn ittewww..

ONE ZABA said...

makan dodol bagus kalau sakit gigi.

Tie said...

Salam Zyma, kak tie dah terima tanda mata tu... terima kasih ya. Nak call tak de suara... kepala pun dah pusing2...

Thanks alot Zyma. :)

Jard The Great said...

kak.. adiah dari kak da smpi!!! thanks!! muahhzzz!

Zyma Saad said...

Akak Tirana....

Gigi sakit.....badan jugak kurang air.
Tadi ok lagi....tetiba mcm nak pitam.....sy di bawa ke sepital. Dah tu kene tahan dek Doktor..kata nya sy kurang air.

Sy b`tenet dlm ward....padan muka sy. Huhuhu....

Zyma Saad said...

en_me....

Masa Akak post sobenier tu utk ko, kotak sobenier ko la yg pertama terjun ke dlm tong di pjbt pos.

Nanti Akak UP satu lagi sobenier utk ko ye.....

Doakan Akak panjang rezeki ye...
Dan panjang usia. :)

Zyma Saad said...

KTS.....

Ko tak akan dpt m`lihat gambar gigi aku yg tgh sakit m`cakar ke langit nihhh.....tahi gigi aku ko tak nak tgk ke??

Huhuhu....

Zyma Saad said...

Julietchun.....

Gigi tak payah type utk bikin n3...
tapi jari-jemari ku yg halus mulus ni yg kene buat keje nak bikin n3.
See, jwpn aku utk ko pun panjang.....muahahahaha.

:)

Zyma Saad said...

Kak Tie....

Sila lempang pipi sy supaya gigi tak m`ragam lagi dah. Cepatttt...

Thanks, Kak Tie Laling....
:)

Zyma Saad said...

Cinta Cukulet Deary....

Thanks,Sayang.
Akak dah kat dlm ward nihhh....
Reply msg awak pun dlm ward je...
Nasib baik kak ipar bawa lappy n broadband....boleh gak b`tenet dgn awak,Dik.

Zyma Saad said...

en_me...

Ko tgh nak rampas kuasa ke nihhh?
Ko tetap bukan yg pertama sbb hubby Akak yg pertama di hati ku ini.....muahahhaha.

:)

Zyma Saad said...

en_me....

Sama2. Nanti ada rezeki lebih, Akak kasik lagi kat ko. Nak tak?
Mesti nak la tuuuuu......

:)

Zyma Saad said...

Cik One Z.....

Lagi bagus makan coklat masa gigi tgh meragam dan m`cakar sampai ke langit....biar tambah sakit. Baru la padan muka aku....huahuahua.

:)

Zyma Saad said...

Kak Tie....

Sama2. Itu tanda ingatan dari sy utk Akak Tie....

Kipas batik tu paling sy suka sbb rasa totally mcm b`ada di kampung. Kan sy takde kampung dan tak pandai pakai kain batik....tgk kipas batik pun jadi la. Kannzzzz??

:)Suara mcm rocker lagi ekkkk???

Zyma Saad said...

Jard The Great....

Sampai dah ekkkk? Suka ke tak??
Next time Akak kasik yg betul2 classic made utk awak,Dik.

:)