25.10.09

Teringin

Sesekali ku rasa t`ingin.....
M`lewati hati mu yg dingin...
M`dengar keluh resah....
Semenjak kau k`hilangan ku.....
Tiap kali ku cuba hampiri....
Makin deras degup jantung ini...
Di ranjang kian sepi
Ku sendiri...
S`sungguhnya tewas m`hadapi...
Malah ku akui sepi m`hantui....
Paling tidak berilah peluang....
Ku b`terus terang...
Adakala ku rasa t`ingin
B`mesra dgn mu bagai waktu dulu...
Tapi bilakah semua ini...
Akan jadi pasti bukan lagi mimpi...
Kasihani diri ku.........
Ku wanita dgn airmata
Bukan utk m`minta simpati...
Sekadar m`lepaskan...
Rasa hati....
Ku m`harap.....
Jendela hati...
T`buka lagi.......
Lagu : Teringin
Penyanyi : Shima

Jeng....jeng....jeng. Surprise!!!!! S`sekali t`ingin gak nak m`lalak lagu Teringin nihhh. Lepas tu t`ingin nak makan yg best2 cenggini. SEAFOOD you!!! Marvellous.....
Jemput makan ye!!!


Ikan Pari Bakar + Kuah Sambal

Siput Retak Seribu Bakar + Kuah Sambal


Kerang Bakar + Kuah Sambal



Menu Tambahan :

Nasi Putih nyer mana???
= Pokcikkkkkk, Nasi Putih 2 plates,please!!!!

Sayur Kangkong Ikan Masin nyer mana???
= Pokcikkkkk, Sayur Kangkong Ikan Masin 1 plate for 2,please!!!!

Udang Goreng Tepung nyer mana???
= Pokcikkkkk, Udang Goreng Tepung 2 plates,please!!!!!

Tom Yam Gong takde ke hari ni???
Pokcikkkk, Tom Yam Gong utk sy mana???
Nak kene lastik dgn batu betul Pokcik nihhhh.........

Errrrkkkkk,dah kenyang dah....(sendawa tahap dewa...)
Pokcikkkkkkk, kira semua ni.
Masuk buku hutang 555,boleh????


P/s : Apa komen uols kalau uols jadi Pokcik tu?? Dan apa yg uols nak ckp kat customer mcm aku nihhhh? .....jgn pelangkong kepala aku udahhh le. Huhuhu.

28 comments:

ONE ZABA said...

alamat la pokcik tu jadi tukang cuci pinggan pulak lepas ni...

Zyma Saad said...

Cik One Z.....

Aku pun fiki cenggitu gak...Pokcik tu kene tukar jawatan la....jadi tukang cuci pinggan lepas ni.
Huhuhuhu.....

Kak Long said...

Zyma,
Kak Long pun teringin gak...
jelesnya tengok seafood yang menyelerakan tu....
Nak jugak! nak jugak!

zino said...

salam kenal..
terima kasih sudi singgah blog zino datang le selalu..hehe

Tie said...

Kat sini orang panggil pari kecik tu tuka.... Dah lama kak tie tak buat pari bakar.. hmm.. dah mula terliurlah ni, hehe..

cHeRyNa PiReS said...

akak...org tak bekpes lagi..lapar laaa...nape tunjuk gambo nieh...hukhuk...

* lagu macam jiwang je...
* tukar template blog ek?

Zyma Saad said...

Kak Long....

Seafood tu hanya utk org yg kuat makan mcm sy je....
Lagipun dah abis dah....sedap woooo.
:)

Zyma Saad said...

zino....

Salam kenal utk ko gak ye.
Ko dtg la lagi ke sini...
:)

Zyma Saad said...

Kak Tie....

Nanti kalau Akak bakar ikan pari tu....ingat2 la kat sy ye. Org yg kuat makan, tapi kurus maintain. Huahuahauhua....
:)

Zyma Saad said...

Cheryna Pires a.k.a Sha.....

Dah abis pun semua makanan tu. Pinggan pun dah cuci...huhuhuhu.

**Jiwang ke lagu Teringin tu?? Tu lagu Shima.
**Akak saje je tukar baju blog ni.
Dah berzaman tak tukar...hihihi.
:)

DUN Behrang 2020 said...

kalo aku jadi pokcik tu aku suruh ko datang selalu...aku mmg suka tgk orang yg "suka makan2 tak hengat donia ni"...anak sapolah agaknyo!

Na Shari said...

Ala....Tengok semua gambar tu, perut terus lapar...

P/s: Salam kunjung balas...Thanks coz sudi singgah ke blog Na... :)

Mak Su said...

wah! lagu kesukaan mak su ler :)

ku tak sempurna said...

kalau aku jadi pokcik tu, aku akan tanya :

ekao ni keturunan ular sawo ko apo??


hahahaha

syah shah said...

pergh... menggugat kalbu sungguh pari bakar dengan kerang bakar tu...

nak jugakkkk~~~

Rashid said...

ooooo lepas dengar lagu sedih pilu tu terus order macam-macam menu. Biasale tu, bila hati rasa sedih je terus tahap selera makan datang menjadi-jadi. Hilangkan stress dengan makanan. ahakss!!

zyma, Tuu belum dengar lagu hindi lagi tuu. Kalau dengar mak oii rasanya apa saja ada kat dapur restoran tu habis dibedalnya.. hehe

sonata anak kancil said...

Amat teringin nak makan nasi + lauk2 yang sedap2 tu....tapi tu la,dik kesibukan - lunch selalu lewat dan lauk yang best2 dah habis...siang tadi lunch hanyalah nasi+kuah asam pedas+sop kaki ayam!!!cian kat saya ye...

xiiinam said...

Tunjuk gambar penganan tu...







Nak kena zyma ni..


Ha..ha..ha..

en_me said...

'harap muker jer jeliter' (kate pokcik tewww).. ekeke

Zyma Saad said...

DUN Behrang 2020......

Anak mak aku la....huahuahuhua.
:)

Zyma Saad said...

Na Shari....

Sedap woooo!!!!
:)


** Salam kunjung balas 2 u 2. :)

Zyma Saad said...

Mak Su....

Lagu kegemaran sy jugak....
:)

Zyma Saad said...

KTS.....

....Dan aku akan buat tak tahu je kat Pokcik tu sambil makan dgn bestnyerrrrr.....dan pastinyer aku akan b`kata kat Pokcik tu:
"Pokcikkk, sy dah kenyang. Sy dah nak balik. Bayar nanti2 la ye...."

Kahkahakahakah......

Zyma Saad said...

Syah Shah....

Sedap woooooo itu pari bakar, siput retak seribu bakar dan kerang bakar. Best wehhh,Dik.
Ajak la Incik Firdaus pegi makan. Jgn lupa bawa si Imran tu sekali...
:)

Zyma Saad said...

Cikgu Rashid....

Hahahaha....kelakar la Cikgu nihh.
hati sy berlagu riang sesudah dpt makan seafood tu. Sbb dah kenyang perut,suka hati.

:)

Zyma Saad said...

Sonata Anak Kancil.....

Kuah asam pedas pun best gak. Sup kaki ayam, sy tak makan sbb takut dek ghuper kaki ayam tu. Huhuhuhu.
:)

Zyma Saad said...

xiinam a.k.a CkLah.....

Saje je nak tayang kat CkLah. Huhuhuh. Sedap wooooo.....
:)

Zyma Saad said...

en_me.....

Akak pun nak kata kat Pokcikk tu
"Harap perut je boroi......"

Huhuuhu. :)